محمدحسین تقدیسی، مدیر کل آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار شبستان با اشاره به نقش محوری دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در مهندسی رفتار، فرهنگ سلامتمحور جامعه اظهار کرد: هدف اصلی این دفتر ترویج سبک زندگی سالم با توجه به منویات رهبری است.
وی افزود: سازمان بهداشت جهانی نیز بر ترویج سبک زندگی سالم تاکید دارد اما سبک زندگی ما با سبک زندگی غرب متفاوت است و سبک زندگی ایرانی اسلامی باید با مؤلفههای اعتقادی خودمان تبیین شود.
به گفته وی، اگر ما به رویکرد ایرانی اسلامی در ترویج سبک زندگی سالم نپردازیم نمیتوانیم به اهداف ترویج سبک زندگی سالم برسیم.
وی با اشاره به همکاری و آموزش و ارتقای سلامت با شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: کمیتههایی را تشکیل دادیم که هم در راستای محتوا و هم برنامهریزی اجرایی سبک زندگی در کشور فعالیت کنند.
تقدیسی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت تنها متولی 25 درصد سلامت جامعه را مستقیما بر عهده دارد، گفت: 75 درصد سلامت جامعه بین بخشی است و نهادها، وزارتخانهها، ارگانها و مؤسساتی که به گونهای سروکار دارند نقش راهبردی در ارتقای سطح سلامت دارند.
وی با اشاره به اجرای برنامهای تحت عنوان بسیجی سالم الگوی سبک زندگی سالم است، گفت: طبق تفاهمنامهای که با سازمان بسیج مستضعفان داشتهایم در سراسر کشور آموزشها به افراد ارایه شده که برای انتقال آموزشها از بسیج جامعه پزشکی استفاده کردهایم. همچنین 4 کتاب در این خصوص چاپ شده که کتاب پنجم در خصوص سلامت روان آماده چاپ است.
کانونهای تخصصی مساجد برای ترویج سلامت در کشور
مدیر کل آموزش ارتقای سلامت وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به اینکه اگر بتوانیم همین موضوع را در کانون مساجد داشته باشیم، اظهار کرد: در این صورت میتوانیم کانونهای تخصصی سبک زندگی سلامت را که سلامتمحور نیز هست در تمام مساجد کشور فعال کنیم.
وی با اشاره به پیگیبری انعقاد تفاهمنامه آموزش سبک زندگی سالم با سازمانها و ارگانها گفت: در یک ماه اول کارگروهی تشکیل شده و شاخصهای مرتبط با ارگان و یا سازمان مربوطه تبیین شده و سازوکار اجرایی نیز در تفاهمنامهها لحاظ میشود تا جنبه اجرایی آن نیز تضمین شده باشد.
وی همچنین از انعقاد تفاهمنامهای با شورای سیاستگذاری ائمه جمعه سراسر کشور خبر داد و گفت: این تفاهمنامه از مهر در سراسر کشور عملیاتی میشود.
پایان پیام/
نظر شما