نگاهی به راهبرد ارتقای جایگاه مساجد در سند مدیریت فرهنگی محلات تهران

خبرگزاری شبستان: توانمندسازی ائمه جماعات، الگوسازی و جوان‌سازی از جمله مولفه هایی هستند که در سند مدیریت فرهنگی اجتماعی محلات شهر تهران از آن به عنوان عوامل موثر در ارتقای جایگاه و نقش مساجد یاد شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سند مدیریت فرهنگی اجتماعی محلات شهر تهران توسط سپاه محمدرسول الله(ص)، شهرداری تهران و مرکز رسیدگی به امور مساجد ،تنظیم ، امضا و مبادله شد.
این سند درچارچوب سند چشم انداز بیست ساله ی نظام مقدس جمهوری اسلامی و با عنایت به چشم انداز شهر تهران و چشم انداز مساجد در افق ١٤٠٤، ضرورت هم آهنگ و هم جهت نمودن ظرفیت های بالفعل شهر تهران در راستای نزدیکی و انطباق گفتمان تهران به گفتمان انقلاب اسلامی با رویکرد مسجد محوری تدوین شده است.

 در بخشی از این سند به راهبردهای ارتقای جایگاه و نقش مساجد پرداخته شده است که در ذیل به این موراد اشاره می شود.

 

1- توانمندسازی ائمه جماعات:
از طریق جذب و تأمین ائمه جماعات واجد شرایط، ارتقای شایستگی‌های آنان (از قبیل ویژگی‌های فردی، توانایی‌های علمی، مدیریتی و اخلاقی) و بهبود وضعیت معیشتی و رفاهی و ارایه پشتیبانی‌های لازم به علاوه ارتقای جایگاه مدیر مسجد.

2- شبکه‌سازی:
از طریق برقراری و گسترش ارتباطات و تبادل دانش و تجربیات میان منابع انسانی مساجد استفاده بهینه از فناوری اطلاعات و ارتباطات ساماندهی شورای ائمه جماعات در سطح محلات، مناطق و نواحی همچنین استفاده از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های مساجد نمونه برای ارتقای سایر مساجد.

3. الگوسازی:
از طریق تعریف و طراحی مسجد طراز اسلامی، تعیین و ارتقای همه‌جانبه مساجد نمونه برای تحقق الگوی مسجد طراز، معرفی، الگوسازی و تصمیم ویژگی‌ها و قابلیت‌های مساجد نمونه برای سایر مساجد.

4. فرهنگ‌سازی:
از طریق بکارگیری ظرفیت‌های رسانه‌ای با تأکید بر رسانه ملی، استفاده از ظرفیت‌ها و فرصت‌های نهادهای فرهنگی و آموزشی با تأکید بر وزارت آموزش و پرورش، جلب مشارکت و تأثیرگذاری بر آرای مسئولان و نخبگان علمی، فرهنگی و سیاسی.

5. جوان‌سازی:
از طریق ایجاد جاذبه‌های لازم، سازماندهی، تثبیت حضور کودکان، نوجوانان و جوانان، جلب مشارکت حداکثری جوانان در انجام فعالیت‌های مسجد، بهره‌مندی از ظرفیت‌های نهادهای مرتبط با امور کودکان، نوجوانان و جوانان به علاوه اصلاح و بهبود الگوی ارتباطی با جوانان.

6. هماهنگ‌سازی نهادها:
از طریق ساماندهی و اصلاح رویه‌ها و نظام‌های مدیریتی مساجد در تعامل با نهادها، نظام‌مند و قاعده‌مندنمودن نحوه تعامل نهادهای مختلف حاکمیتی و حمایتی با یکدیگر، استفاده حداکثری از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های نهادهای ذی‌ربط و جهت‌دهی به آنها.

7. آماده‌سازی مرکز:
از طریق بهبود کارآیی و اثربخشی مرکز و ارتقای شایستگی منابع انسانی.

تبصره:راهبردهای فرهنگی اجتماعی بسیج (سپاه) و مدیریت شهری در چهارچوب راهبردهای فوق و در قالب برنامه‌های اجرایی عملیاتی خواهند شد.

پایان پیام/

 

کد خبر 292268

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha