مدیرکل زندانهای استان گیلان با اشاره به عفو هزار و 256 نفر زندانی استان که به مناسبت عید فطر امسال مشمول عفو رهبری شدند، به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: از این تعداد 344 نفر آزاد و 912 نفر تقلیل محکومیت شدند که البته این روند همچنان ادامه دارد.
جواد غفاریان طوسی افزود: همچنان شورای طبقهبندی زندانهای استان گیلان در حال بررسی پروندههای زندانیان واجد شرایط برای استفاده از عفو مقام رهبری است.
وی در خصوص آمار جمعیت کیفری زندانهای استان گیلان اذعان کرد: بیشترین آمار جمعیت کیفری مربوط به مجرمان موادمخدر با حدود 52 درصد و سارقان با آمار 22درصد از کل جرایم است.
غفاریان طوسی با بیان اینکه آمار سایر جرایم نیز زیر 20 درصد است، اضافه کرد: 489 نفر معادل 6 درصد از زندانیان نیز به دلیل ارتکاب به جرایم غیرعمد شامل تصادف، مهریه، نفقه و ... در زندان بهسر میبرند که از این تعداد 8/5 درصد مشمول کمک ستاد دیه برای آزادی هستند.
غفاریان طوسی در ادامه از آزادی 202 زندانی مشمول دیه از ابتدای سال جاری تا کنون خبر داد و افزود: با توجه به اینکه 13 جشن گلریزان در ماه مبارک رمضان امسال در این استان برگزار شده که مبالغ جمعآوری شده به حساب آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد استان واریز میشود، 20 نفر از 202 زندانی از محل کمکهای مردمی جشن گلریزان از زندان رهایی یافتهاند.
مدیرکل زندانهای گیلان در ادامه گفت: علاوه بر اشتغال 480 نفر در زندانها، برای اولین بار 252 نفر از مددجویان بهصورت استاد- شاگردی موفق به دریافت گواهینامه مهارت رشته های صنایعدستی در رشتههای معرق، توربافی و قلاببافی شدهاند و هماکنون در زندانها مشغول به فعالیت هستند.
وی اضافه کرد: با همکاری ادارههای کل فنیوحرفهای، صنایعدستی و هلالاحمر هزار و603 نفر تاکنون موفق به دریافت گواهینامه مهارتآموزی شدهاند.
وی خاطر نشان کرد: اشتغال و کاردرمانی در زندان، یکی از راههای موثر درمان آسیبهای اجتماعی و تربیتی است.
غفاریان طوسی، نیازسنجی دقیق آموزشی، آموزش متناسب با نیازسنجی، تخصصی کردن آموزشها در مسیر اشتغال مبتنی بر اصل استاد-شاگردی، اشتغال مولد و توانمندسازی زندانیان برای تولید ثروت و رسیدن به اهداف آرمانی را برای مددجویان حایز اهمیت دانست.
مدیر کل زندانهای گیلان در خصوص فعالیتهای اصلاحی و تربیتی این نهاد در سال جاری گفت: در طول چند ماه گذشته برنامههای اصلاحی و تربیتی با محور قرآن، نماز، نهجالبلاغه، روایات و احادیث به عنوان اولویتهای ادارهکل مورد توجه بوده است.
وی افزود: در این حوزه با برنامهریزیهای صورت گرفته و ایجاد بند قرآنی در زندان مرکزی رشت، بستر مناسبی برای گسترش برنامههای قرآنی در زندان دنبال میشود.
غفاریان طوسی با بیان اینکه، برای توسعه آموزش نهجالبلاغه طرح آموزش رواندرمانی با محوریت قرآن و نهجالبلاغه در تمامی زندانها هم اجرایی شده است، تصریح کرد: بر این اساس تمامی زندانهای استان با بهرهگیری از شیوههای نوین آموزشی طرح آموزش پندهای نهجالبلاغه در دستورکار روحانیان مستقر در زندان قرار گرفته است که اثرهای روحی وروانی بسیارخوبی بر زندانیان داشته است.
پایان پیام/
نظر شما