9میلیون و 700هزار بی سواد مطلق در کشور وجود دارد

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور از وجود 9 میلیون و 700 هزار بی سواد مطلق و 10 میلیون و 700 هزار نفر در حد ابتدایی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، علی باقرزاده فاروجی، معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور، امروز (21شهریور) در جشنواره تقدیر از دستگاه های برتر مشارکت کننده در امر سوادآموزی خراسان شمالی از وجود 9 میلیون و 700 هزار بی سواد مطلق و 10 میلیون و 700 هزار نفر در حد ابتدایی خبر داد.


وی افزود: وجود 9 میلیون و 600 هزار با سواد در حد راهنمایی و 13 میلیون نفر در حد دیپلم و 5/6 میلیون مدرک دانشگاهی نسبت به جمعیت 75 میلیون نفری عدد زیادی نیست و نیازمند برنامه ریزی بیشتر است.


وی با تاکید بر پایه گذاری سواد آموزی توسط پیامبراکرم (ص) گفت: اشاره پیامبر به آزادی کافران با آموزش خواندن و نوشتن به 10 مسلمان، حاکی از این است که قلمرو علم و دانش به واسطه مهارت های خواندن و نوشتن توسعه می یابد.

 
باقرزاده فاروجی از نبود اطلاعات اسمی افراد به عنوان یکی از مشکلات یاد کرد و اظهار داشت: در حال حاضر 50 درصد افرادی که در سرشماری سال 85 اظهار بی سوادی کرده اند در سال 90 در این گروه جای نگرفته اند در حالی که 50 درصد اطلاعات جدید ثبت شده است.

 
وی تصریح کرد: با تاکید بر توجه به توسعه سواد به جای سوادآموزی، متذکر شد: باید سازوکاری اندیشید که افراد در سطوح بالای سواد تحصیل کنند و با برنامه ریزی نظام آموزشی بزرگسالان، آنچه که این گروه سنی نیاز دارند برای به زیستن دریافت کنند.


وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات ما در سوادآموزی این است که بی سوادی به عنوان مشکل حکومت مطرح است و نه  مشکل خود فرد بی سواد؛ و در این میان دعوت از سوادآموز و نگه داشت سوادآموز سخت ترین کار ممکن شده است.


معاون وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: باید در سوادآموزی به کیفیت بیشتر از موارد دیگر توجه داشت و در کنار آموزش سواد، آموزش های تخصصی حوزه کاری نیز به بی سواد آموزش داده شود.


وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بی سوادی با سه ویژگی آسیب دیده، آسیب پذیر و آسیب رسان در ادبیات دنیا شناخته می شود و باید با توجه و برنامه ریزی، آثار و پیامدهای بی سوادی را شناسایی کرد چرا که باید این افراد را آموزش داد تا ناخواسته به دیگران آسیب نزنند.



پایان پیام/ 
 

کد خبر 291953

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha