به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، مجلس این هفته با اینکه در تعطیلات تابستانی بود درگیر حزب بازی ها و درگیری های اصولی، اصلاحی بود. در هفته ای که گذشت اصول گرایان بهارستان نشین اصلاح طلبان را متهم کردند به دیکتاتوری و اصلاح طلبان نیز درگیر اتفاقات داخلی بودند با این حال تنور انتخاب استانداران نیز داغ بود و جلسات نمایندگان با وزارت کشور در رابطه با لیست های پیشنهادی معرفی استانداران جدید برگزار شد.
پرونده مربوط به فروش مگانهای اجلاس عدمتعهد در این کمیسیون در حال بررسی است
مصطفی افضلیفر نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی درخصوص پرونده فروش مگانهای اجلاس عدم تعهد گفت: پس از انتشار خبر مربوط به این خودروها و طرح شبهاتی در اینباره، مجلس به دلیل عمل به وظایف نظارتی خود به موضوع ورود کرد و در حال بررسی ابعاد آن است.
وی اضافه کرد: اگر در جریان فروش این خودروها تخلفی صورت گرفته باشد با متخلفان برخورد خواهد شد و در صورت عدم صحت اتهامات مطرح شده با رسانه منتشر کننده خبر برخورد میشود.
سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس با بیان اینکه اکنون پرونده مربوط به این خودروها در هیئت رئیسه این کمیسیون است، اضافه کرد: این پرونده تاکنون به صورت رسمی در کمیسیون مطرح نشده است و مباحث در هیئت رئیسه این کمیسیون دنبال میشود.
افضلیفر با بیان اینکه کمیسیون در حال جمعآوری اسناد مربوط به این پرونده است، گفت: مباحث مرتبط با این پرونده در نشست هیئت رئیسه کمیسیون اصل 90 بعد از اتمام تعطیلات مجلس بررسی خواهد شد.
آلیا دولت به دنبال حل مشکلات معیشتی با رویکرد اقتصاد مقاومتی باشد
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: حل مشکلات معیشتی مردم باید با رویکرد اقتصاد مقاومتی مدنظر دولت باشد.
فاطمه آلیا نماینده مردم تهران، شمیرانات، ری و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی ، با تأکید بر وظیفه دولت در تحقق حماسه اقتصادی گفت: حل مشکلات این بخش از اقتصاد که با معیشت و زندگی روزمره مردم در ارتباط است باید با رویکرد اقتصاد مقاومتی حلوفصل و تدابیر لازم در این باره اندیشیده شود.
وی افزود: از سوی دیگر رئیسجمهور در تبلیغات انتخاباتی خود این موضوع را مطرح کرده است که در یک مدتزمان 100 روزه تدابیر لازم برای حل مشکلات معیشتی مردم اندیشیده خواهد شد. همچنین وزرای اقتصادی دولت نیز چنین وعدههایی را مطرح کردهاند که در مدتزمان کمتر از حتی 100 روز برای حل مشکلات معیشتی مردم تدابیری را اتخاذ خواهند کرد.
رئیس پارلمان عراق هفته آینده به ایران سفر میکند
مشاور امور بینالملل رئیس مجلس گفت: رئیس مجلس عراق در صدر هیأتی پارلمانی هفته آینده با هدف توسعه روابط پارلمانی، اقتصادی و بحث پیرامون مسائل منطقهای به کشورمان سفر میکند.
حسین شیخالاسلام مشاور امور بینالملل رئیس مجلس گفت :رئیس مجلس عراق ظهر روز شنبه 23 شهریور ماه به تهران سفر میکند و این سفر تا 26 همین ماه ادامه خواهد یافت و در این سفر دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی و نیز رئیس جمهور کشورمان در برنامه وی خواهد بود.
دولت پیگیر مطالبات اقتصادی مردم باشد/ گامهای مجلس برای تحقق حماسه اقتصادی
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس بر لزوم تلاش دولت برای تحقق حماسه اقتصادی تاکید کرد و خواستار پیگیری مطالبات مردم شد.
محسن صرامی نماینده مردم خمینیشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به خلق حماسه سیاسی در 24 خرداد گفت: پس از خلق حماسه سیاسی همگان باید برای خلق حماسه اقتصادی بکوشند.
وی اضافه کرد: رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت گام اول برای تحقق حماسه اقتصادی و گام دوم رد لایحه اصلاح بودجه 92 بود.
«موسی خادمی» جدیترین گزینه برای استانداری کهگیلویه و بویراحمد
حجتالاسلام سیدعلیمحمد بزرگواری نماینده مردم کهگیلویه و بهمئی در مجلس شورای اسلامی از تشکیل جلسه مجمع نمایندگان کهگیلویه و بویراحمد با عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور و میرولد معاون سیاسی وزارت کشور برای بحث و تبادلنظر درباره تعیین استاندار کهگیلویه و بویراحمد خبر داد.
وی گفت: در این جلسه مجمع نمایندگان کهگیلویه و بویراحمد هفت نفر را برای استانداری معرفی کرد که قرار شد وزارت کشور با یکی از گزینههای پیشنهادی که معاون برنامهریزی 2 استان بوده و دارای روحیه عمرانی و معتدلی است، صحبت کند.
رهبر
دیکتاتوری اصلاحطلبان در انتخاب شهردار تهران مشخص شد/ اعتدال به سرنوشت اصلاحات دچار نشود
فاطمه رهبر نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به اقدام الهه راستگو در رأی دادن به آقای قالیباف در انتخابات شهرداری تهران و هجمه اصلاحطلبان به وی اشاره کرد و اظهارداشت: اصلاحطلبان با این اقدام خود دیکتاتوریشان را ثابت کردند.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریحکرد: اصلاحطلبان تلاش کردند تا نظر خود را به کسی که میخواست آزادانه رأی دهد تحمیل کنند و خانم راستگو که به آقای قالیباف رأی داده بود را تحت فشار قرار دادند.
اظهارنظر کارشناسی مرکز پژوهشها درباره طرح نحوه تسعیر داراییها و بدهیهای ارزی بانک مرکزی و سود آن
مرکز پژوهشهای مجلس اظهارنظر کارشناسی خود درباره «طرح نحوه تسعیر داراییها و بدهیهای ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سال 1392 و مصرف سود حاصل از آن» را اعلام کرد.
این مرکز در اظهارنظر کارشناسی خود درباره: «طرح نحوه تسعیر داراییها و بدهیهای ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در سال 1392 و مصرف سود حاصل از آن» (اعاده شده از شورای نگهبان) اعلام کرد: این طرح دو فوریتی در تاریخ 25/4/1392 اعلام وصول شده و پس از بررسی در کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در تاریخ 26/4/1392 به تصویب رسید و پس از تصویب در صحن علنی و ارجاع به شورای نگهبان با ابهام مواجه و به مجلس اعاده شد و کمیسیون مذکور نیز پس از بررسی ایراد شورای نگهبان، مصوبه را با اصلاحاتی به صحن علنی ارسال کرد.
حجتالاسلافراطیون به دنبال تسخیر دانشگاه آزاد برای تامین اهداف سیاسی هستند/ توفیقی برنامه علمی ندارد
نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه کسانی که به دنبال برکناری رئیس دانشگاه آزاد هستند، کارآمدی و شایستهسالاری برایشان مهم نیست، گفت: افراطیون به دنبال تسخیر دانشگاه آزاد برای تامین اهداف سیاسی هستند.
حجتالاسلام سید محمود نبویان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر عزل رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: کسانی که به دنبال برکناری رئیس دانشگاه آزاد هستند، کارآمدی و شایسته سالاری برایشان مهم نیست و تنها منافع حزبی و سیاسی خود را دنبال میکنند.
وی با بیان اینکه افراطیون میخواهند با تسخیر دانشگاه آزاد، فعالیتهای سیاسی خود را سامان بدهند، افزود: در دوران دوم خرداد و ایام فتنه 88 نیز دانشگاه آزاد را ابرازی برای رسیدن به منافع سیاسی خود کرده بودند و در حقیقت هیچ برنامهای برای رشد علمی در دانشگاه آزاد نداشتند.
بررسی طرح تعالی بخشی به خانواده در دستور کار کمیسیون فرهنگی مجلس
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: بررسی طرح تعالی بخشی به خانواده در دستور کار کمیسیون فرهنگی مجلس قرار دارد.
لاله افتخاری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: نمایندگان مجلس طرح تعالی بخشی به خانواده را در دستور کار خود قرار دادهاند و قرار است که این موضوع در مجلس پیگیری شود.
وی افزود: این طرح در راستای افزایش سطح کمی و کیفی جمعیت طراحی شده و قرار است با پیگیری این طرح مطالبات رهبری نیز مورد توجه قرار گیرد.
بخشی از آئیننامه قانون ارتقای سلامت اداری تدوین شد
با حضور نمایندگانی از سه قوه بخشی از آئیننامه قانون ارتقای سلامت اداری تدوین شد.
عزتالله یوسفیانملا عضو ناظر مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی با اشاره به برگزاری جلسه نمایندگان سه قوه در وزارت دادگستری طی روز گذشته اظهار داشت: در این جلسه آئیننامه قانون ارتقای سلامت اداری مورد بحث و بررسی قرار گرفت و شرکتکنندگان در جلسه نظرات خود را در این رابطه ارائه دادند.
وی افزود: بنده به نمایندگی از مجلس در این جلسه حضور داشتم؛ همچنین معاونان سازمان بازرسی، سازمان مدیریت، وزارت اقتصاد و دارایی و وزرات اطلاعات نیز در این جلسه بودند.
مرکز پژوهشهای مجلس: قانون تجارت الکترونیکی به طور شایسته در کشور اجرایی نشده است
مرکز پژوهشهای مجلس در اظهارنظر کارشناسی خود درباره «لایحه تعیین تعرفههای خدمات مرکز توسعه تجارت الکترونیکی» اعلام کرد: قانون تجارت الکترونیکی با وجود گذشت 10 سال از تاریخ تصویب آن هنوز به طور شایسته اجرایی نشده است.
این مرکز در اظهارنظر کارشناسی خود درباره «لایحه تعیین تعرفههای خدمات مرکز توسعه تجارت الکترونیکی» اعلام کرد: تجارت الکترونیکی، از نخستین عرصههایی است که نظر قانونگذار کشورمان را به هنگام ساماندهی قانونی امور ارتباطات و فناوری اطلاعات به خود جلب کرده و تاکنون در قوانین گوناگونی بازتاب یافته است.
بررسی علل سقوط اخوانالمسلمین در مصر
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی علل سقوط اخوانالمسلمین در مصر و نحوه عملکرد دولت مرسی را بررسی کرد.
دفتر مطالعات سیاسی این مرکز با بیان این مطلب که سرنگونی دولت محمد مرسی رئیس جمهور مصر پس از یک سال حکومت به دلیل ناتوانی در مدیریت صحیح و تلاش برای اخوانی کردن حکومت از طرف او و دیگر همراهانش در جماعت اخوان المسلمین صورت گرفت، اعلام کرد: رفتار ارتش مصر در برکناری وی و معرفی دولت موقت برای یک دوره انتقالی، بیانگر عمق شکاف سیاسی موجود در جامعه مصر است که طرفهای خارجی به صورت گسترده بر آن تأثیر دارند و آنچه در مصر میگذرد، علاوه بر آنکه مسئلهای داخلی به شمار میرود، به شکل گسترده بر دیگر مسائل منطقهای مانند بحران سوریه، فلسطین ، روابط میان کشورهای عربی و سرنوشت نهایی اخوانالمسلمین هم تأثیرگذار خواهد بود.
قاضیپور: انتخاب قالیباف نشان از اقبال به اصولگرایان و رویگردانی از اصلاحطلبان است
عضو فراکسیون مدیریت شهری مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه انتخاب قالیباف نشان از اقبال به اصولگرایان و رویگردانی از اصلاحطلبان است، گفت: انتخاب قالیباف نشان داد که درصورت اتحاد اصولگرایان، اصلاحطلبان به جایی نمیرسند.
نادر قاضیپور نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به انتخاب محمدباقر قالیباف به سمت شهرداری تهران، وی را فردی ولایتمدار، اصولگرا، کارآمد و توانمند معرفی و ابراز امیدواری کرد که وی بتواند در این دوره حضور در شهرداری، گامهای مثبتی برای شهر تهران بردارد.
این نماینده با اشاره به یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: اگر اصولگرایان در آن انتخابات وحدت داشتند و کاندیدای واحد معرفی میکردند، قطعا پیروز انتخابات بودند.
قاضیپور با تاکید بر اینکه شورای شهر نبایستی سیاسی باشد، از اعضای شورای شهر تهران که به قالیباف رای ندادند خواست تا وی را در انجام وظیفه خود در شهرداری تهران یاری کنند.
اصلاحطلبان افراطی فرصت پیدا کنند هر اصولگرایی را تخریب میکنند
سخنگوی جبهه پایداری گفت: جایگاه شهرداری اجرایی، عمرانی و خدماتی است از این رو سیاسی کردن شهرداری و شورای شهر خیانت بزرگی است.
سیدامیرحسین قاضیزاده سخنگوی جبهه پایداری درباره شهردار شدن مجدد قالیباف علیرغم سیاسیکاری اصلاحطلبان، اظهار داشت: اتفاقات اخیر برای کسانی که با تساهل و تسامح با افراطیون تمامیتخواه اصلاحطلب رفتار میکردند، درس شد.
قاضیزاده افزود: کسی که رقیب قالیباف در شهرداری بود، سالها با کارکرد پایین در مسند مترو حضور داشت اما امروز تا فرصت پیدا کردند بلافاصله تمام سوابق یادشان رفت و مزد لطف قالیباف در حق خود را را با تخریب وی دادند.
سخنگوی جبهه پایداری با انتقاد از دید ابزاری اصلاحطلبان به شهرداری، خاطرنشان کرد: جایگاه شهرداری اجرایی، عمرانی و خدماتی است از این رو سیاسی کردن شهرداری و شورای شهر خیانت بزرگی است.
دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر خارجه ترکمنستان
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی که در راس یک هیات عالیرتبه سیاسی ـ پارلمانی به عشقآباد سفر کرده است، با وزیر امور خارجه ترکمنستان دیدار کرد.
«رشید مرداف» وزیر امور خارجه ترکمنستان که معاون ریاست جمهوری این کشور را نیز بر عهده دارد از علی لاریجانی و هیات همراه ایشان استقبال کرد.
مراداف وزیر خارجه ترکمنستان سفر رئیس مجلس شورای اسلامی را گام جدیدی در مناسبات دوستانه دو کشور دانسته و اظهار داشت که ترکمنستان و ایران دو کشور دوست و برادراند.
وی تاکید کرد که سفر رئیس مجلس شورای اسلامی ایران به ترکمسنتان فرصت خوبی برای بررسی روند فعلی و دورنمای مناسبات رو به رشد دو کشور است.
مرکز پژوهشهای مجلس: نقطه ضعف اصلی طرح بیمه اجتماعی فراگیر بار مالی و مغایرت با اصل 75 قانون اساسی است
مرکز پژوهشهای مجلس در اظهارنظر کارشناسی خود درباره «طرح بیمه اجتماعی فراگیر (همگانی)» اعلام کر: نقطه ضعف اصلی این طرح غیرمطمئن بودن منبع لحاظ شده از قانون هدفمندسازی یارانهها، داشتن بار مالی و مغایرت با اصل 75 قانون اساسی است.
این مرکز در اظهارنظر کارشناسی خود درباره:«طرح بیمه اجتماعی فراگیر (همگانی)» اعلام کرد: بر اساس اصل بیست و نهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، برخورداری از تأمین اجتماعی یک حق همگانی است و با وجود ضرورت پوشش تأمین اجتماعی برای همه افراد جامعه، برآوردها نشان میدهد که هنوز حدود 40 درصد از فعالان بازار کار (شاغلان و بیکاران جویای کار) زیر پوشش بیمه اجتماعی (بازنشستگی، ازکارافتادگی، فوت) نیستند.
هر چند که بخش عمدهای از این افراد از طریق طرح بیمه سلامت ایرانیان، از پوشش بیمه سلامت برخوردار شدهاند، اما این امکان برای پوشش بیمه اجتماعی آنها فراهم نشده است.
با توجه به اینکه خلأ پوشش بیمههای اجتماعی میتواند خانوادهها را در شرایط خطر مانند حوادث منجر به فوت یا ازکارافتادگی و نیز در دوران سالمندی با بحرانهای جدی روبهرو کند، در صورت ادامه روند موجود و بیمه نشدن بخش قابل توجهی از جامعه همزمان با تغییر ترکیب جمعیت کشور به سمت سالمندی، این وضعیت میتواند سبب گسترش فقر و ناامنی اجتماعی شود.
پایان پیام/
نظر شما