به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام علی حسین زاده، پژوهشگر و مولف در زمینه مسایل تربیتی و خانواده و استاد حوزه و دانشگاه شب گذشته(19 شهریور) در سلسله همایش های دین، نشاط، زندگی، با اشاره به نقش کلیدی والدین هم به لحاظ فقهی و حقوقی و هم به لحاظ تربیتی در امر ازدواج فرزندان،اظهار داشت: از لحاظ حقوقی فرزندان می توانند از پدر مطالبه زمینه سازی برای ازدواج سالمی از جهت انتخاب همسر و پشتوانه مالی را داشته باشند.
وی گفت: ممکن است جوان به لحاظ علمی برتر از پدر و مادر باشد اما فهم زندگی و تجربیات کارساز کمتری در اختیار جوان است و نقش حمایتی، هدایتی و معرفتی پدر و مادر را در این میان نمی توان نادیده گرفت.
حجت الاسلام حسین زاده با بیان اینکه اولین موردی که از پدر و مادر انتظار می رود شناسایی مطالبات فرزندان است، افزود: والدین باید بدانند فرزندان به لحاظ روانشناختی در دوره های مختلف زندگی چه نیازهایی دارند و این نیازها را به رسمیت بشناسند.
وی اولین نیاز دوران جوانی و نوجوانی را نیاز به استقلال دانست و ابراز داشت: اگر والدین بخواهند فرزند خود را برای زندگی مشترک آماده سازند باید این کار را از دوران نوجوانی آغاز کنند در غیر این صورت فرزند آن ها فردی مسئولیت پذیر نبوده و توان مدیریت زندگی را نخواهد داشت.
وی خاطرنشان ساخت: والدین باید گاهی تذکر بدهند چرا که ممکن است تصمیمات فرزند آن ها خطا و عارضه ای نیز داشته باشد اما باید دلایل والدین منطقی و قانع کننده باشد.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه گاهی والدین اقدامات مثبت فرزند خود را نادیده گرفته و در برابر آن اقدامات منفی را بزرگ جلوه می دهند، بیان کرد: حالات چهره به خوبی نشاندهنده پذیرش و یا عدم پذیرش والدین است.
وی ادامه داد: گاهی مداخله نکردن در کار فرزند به معنای پذیرش استقلال فرزند است اما این به معنای بی توجهی به فرزند نیست و باید والدین توجه مثبت نسبت به کارهای مطلوب فرزند داشته باشد.
حجت الاسلام حسین زاده با بیان این مطلب که برخی از والدین در برابر کار نامطلوب فرزند خود از تعبیرات تندی استفاده می کنند، تصریح کرد: اگر رفتار فرزند نامناسب بود و والدین نیز به آن توجه مثبتی نداشتند، فرزند آنها متوجه می شود عملش نامناسب بوده است.
وی نیاز به عزت نفس را از دیگر نیازهای جوانان دانست و گفت:عزت نفس تفاوت آشکاری با غرور و تکبر دارد غرور و تکبر زمانی رخ می دهد که فرد دارایی هایش را از خود بداند اما کسی که دارایی هایش را از فضل خداوند می داند دارای عزت نفس است.
وی عزت نفس از مقوله های مقدسی دانست که برای بالا بردن آن در روایات به 4 گونه تاکید شده است، ابراز کرد: توجه به نقاط مثبت فرزندان، شناختن تفاوت های فردی، نظرخواهی از فرزندان و اولویت دادن به تلاش نه به نتیجه از مواردی است که می توان برای ارتقاء عزت نفس در فرزندان انجام داد.
این کارشناس مذهبی به حدیثی از امام باقر(ع) مبنی بر اینکه کسی که خود را با ارزش ببیند، دنیا نزد او بی ارزش است و کسی که خود را کم ارزش بداند برای پیدا کردن ارزش خود، دنیا در برابرش ارزشمند می شود، بیان کرد: فردی که به گناه عادت کرده و خود را انسانی پست می داند در روایات تاکید فراوانی شده است که چنین فردی امیدی به کارهای صحیح خود ندارد.
حجت الاسلام حسین زاده با اشاره به اینکه نیاز به محبوب واقع شدن نیز از دیگر نیازهای اصلی جوانان است، تاکید کرد: متاسفانه افراد مذهبی متهم به عدم ابراز محبت نسبت به افرادی که با دین سروکار چندانی ندارند، هستند و باید رنگ زشت این اتهام را از چهره این افراد برداشت.
وی اظهار کرد: فرزندان دوست دارند محبوب والدین باشند و والدین نیز باید از الفاظ "عزیزم"، "جانم"، " فزرندم" در برخورد با آن ها استفاده نمایند در غیر این صورت فرزند آن ها در این ناحیه احساس خلأ خواهد کرد.
پایان پیام/
نظر شما