خوزستانی ها روزانه 15:53 دقیقه کتاب غیر درسی چاپی می خوانند

خبرگزاری شبستان: مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، اظهارداشت: براساس نتایج موج چهارم طرح بررسی وسنجش شاخص های فرهنگ عمومی در اردیبهشت سال91، خوزستانی ها روزانه 15 دقیقه و 53 ثانیه کتاب غیر درسی چاپی می خوانند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، لفته منصوری، مدیرکل کتابخانه های عمومی خوزستان، با بیان این مطلب گفت: بر اساس نتایج موج چهارم طرح بررسی و سنجش شاخص های فرهنگ عمومی که توسط شورای فرهنگ عمومی کشور در31 استان و 8 کلان شهر با 17 هزار نمونه آماری در اردیبهشت سال 1391، مشخص شد، خوزستانی ها روزانه 15 دقیقه و 53 ثانیه کتاب غیر درسی چاپی مطالعه می کنند.

 

وی با بیان اینکه این در حالیست که متوسط مطالعه در کشور 12 دقیقه و 56 ثانیه است و خوزستان در این زمینه بعد از استان تهران با 17 دققیه و 46 ثانیه و استان قزوین با 16 دقیقه و 12 ثانیه، رتیه سوم کشوری را داراست، افزود: براساس نتایج موج سوم پژوهش که با همین تعداد جمعیت نمونه آماری و با شرایط تقریباً برابر در اسفند 1389 انجام شده، سرانه مطالعه روزانه کتاب غیر درسی چاپی در خوزستان 10 دقیقه و 46 ثانیه بوده است.

 

مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، تصریح کرد: در آن سال سرانه کشور 16 دقیقه و 50 ثانیه بوده است و بنابراین خوزستانی ها در فاصله زمانی این دو پژوهش 5 دقیقه و 9 ثانیه سرانه روزانه کتابخوانی خود را بالا بردند و از زیر میانگین کشور در سال 1389 به بالای این میانگین در سال 1391 ترقی کردند.

 

وی ادامه داد: وضعیت مطالعه کتاب غیر درسی الکترونیکی در فصل مصرف فرهنگی موج چهارم طرح بررسی و سنجش شاخص های فرهنگ عمومی حکایت می کند که میانگین زمان مطالعه روزانه کتاب غیر درسی الکترونیکی در خوزستان 2 دقیقه و 5 ثانیه و در کشور 2 دقیقه و 22 ثانیه می باشد و در این شاخص خوزستان رتبه 22 را در کشور دارد.

 

به گزارش روابط عمومی ادراه کل کتابخانه های خوزستان، وی خاطر نشان کرد: به تعبیر مقام معظم رهبری: «اهتمام به کتاب در واقع قوامش به اهتمام به کتابخوانى است». بنابراین کلیه تلاش هایی که در حوزه تولید، نشر و توزیع کتاب و کتابخانه ها می شود، باید در سرانه مطالعه کتاب خود را نشان دهد.

 

منصوری، ادامه داد: همچنین امروزه کتاب به عنوان یک کالای فرهنگی و کتابخوانی به عنوان یک فعالیت فرهنگی، از شاخص های مهم مصرف فرهنگی هر جامعه به حساب می آید و از سوی دیگر گسترش طبقه متوسط در جامعه و اهمیت یافتن سبک زندگی و رابطه آن با مصرف فرهنگی، اهمیت کتابخوانی را به عنوان یک شاخص مبنایی در نخبگی افراد جامعه نشان می دهد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 291379

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha