همایش علمی پژوهشی هنر و تبلیغ برگزار می شود

دبیر همایش علمی پژوهشی هنر و تبلیغ، گفت: نخستین همایش علمی پژوهشی «هنر و تبلیغ» در خرداد ماه سال جاری در قم به همت مرکز فرهنگی هنری معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار می شود.

حجت الاسلام والمسلمین علی کمساری، در گفتگو با شبستان گفت: احترام و توجه به معرفت، فکر، اندیشه، فرهنگ و هنر در دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم همواره بعنوان یک فریضه مد نظر برنامه ریزان این مرکز بوده و اختصاص یک همایش علمی و پژوهشی با عنوان «هنر و تبلیغ» یکی از جلوه های همین توجه است.

 

وی خاطرنشان کرد: پژوهشگران و علاقه مندان می توانند مقاله های خود را در 6 محور؛ هنر و تبلیغ اندیشه های دینی، سیر هنر و تبلیغ در بستر زمان، بازشناسی جنبه های هنری در شیوه های سنتی تبلیغ، کارکرد گرایش های هنری در تبلیغ دین، حوزه های علمیه و زیرساخت های هنر و تبلیغ و مبانی فقهی و چالش های هنر و تبلیغ به دبیرخانه این همایش ارسال کنند.

 

کمساری، افزود: مقالات پس از تصویب هیات علمی این همایش چاپ و منتشر می شود و به مقاله های برگزیده تندیس همایش، لوح و حق تالیف ویژه تقدیم می شود.

 

وی ادامه داد: فرهیختگان، محققان و علاقه مندان مقاله های خود را حداکثر در 25 صفحه A4 (آ4) با ساختار علمی پژوهشی و حروفچینی شده به دبیرخانه نخستین همایش هنر و تبلیغ به نشانی؛ قم ، خیابان شهدا، کوچه 21 ، چهارراه اول سمت چپ، پلاک 50 ، ساختمان مرکز فرهنگی و هنری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، دبیرخانه همایش هنر و تبلیغ و یا به نشانی؛ قم، صندوق پستی 3845 37185 ، دبیرخانه همایش هنر و تبلیغ ارسال کنند.

 

کمساری، با بیان اینکه آخرین مهلت ارسال آثار تا (30 خرداد) امسال است، خاطرنشان کرد: راهنمای تدوین مقالات در تارنمای (سایت) همایش مذکور به نشانی www. honarvatabligh.ir قابل دسترس است.

 

وی ادامه داد: علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر در قم می توانند با تلفن 7831924 با پیش شماره 0251 تماس بگیرند و یا با رایانامه (ایمیل) honarvatabligh@dte.ir مکاتبه کنند.

 

کمساری گفت: زیبایی هدیه اصیل پرورگار برای همه هستی است؛ انسان از آغاز بر گستره جهان پای نهاد تا زیبایی ها را ببیند، لمس کند و به آنها عشق بورزد؛ آدمی تا جایی به اصالت انسانیش وفادار است که زیبایی را چنان که هست، بفهمد و با آن چنان که باید به لطف و آشتی رفتار کند؛ هر جا انسان از این راه بیرون می رود، کم و بیش از آدمیت خود فاصله می گیرد.

 

وی افزود: فهم زیبایی، اساس تربیت راستین است و انگیزه بعثت پیامبران(ع) نیز چیزی جز تربیت نیست و دین هم شیوه ای ویژه برای زیستن آدمیان است تا راست، پاک و لطیف با جهان ارتباط داشته باشند؛ دین با راستی، پاکی و لطافت الفتی فطری دارد و هر چه با دین پیوند داشته باشد، بی تردید راست، پاک و لطیف است.

 

کمساری، ادامه داد: «هنر» چیزی جز تجلی راستی، پاکی و لطافت در صورتی زیبا نیست و هرگاه این سه عنصر به زیبایی با هم در آمیزند، خواسته یا ناخواسته از آمیختن آنها احساسی در جان مخاطب می نشیند و اثری هنری جان می گیرد.

 

وی با بیان اینکه هنر قابل شمارش و پردازش عددی نیست، اظهار داشت: هنر گوهری است که از ملاقات این سه جانمایه حیات پدید می آید؛ هنر در فطرت آدمیان نهاد شده و نمی توان آن را با هیچ حیله ای از جان وی زدود.

 

کمساری، خاطرنشان کرد: هنر در ذات خود، گوهری آسمانی است، زیرا چیزی جز پردازش زیبای راستی، پاکی و لطافت نیست، هر جا این سه باشند، اما زیبا بهم در نیامیخته باشند، هنر نیست؛ هر جا آمیختگی زیبا در میان باشد، ولی آن سه همراه هم نباشند، باز هم هنر نیست، هر جا هر سه باسند و زیبایی هم باشد، هنر است.

 

وی گفت: چنین است که میان دین، تربیت و هنر پیوندی فطری، جاودانه و ناگسستنی شکل می گیرد،  چنین می باشد که تبلیغ دین، نه وظیفه هنر که ذات هنر است و هنر نه ابزاری برای تبلیغ دین یا انجام تربیت که زبان دین و تربیت تلقی می شود؛ اگر دسته ای از آثار موسوم به هنری از این روح و گوهر بهره ندارند، بدین معناست که اساسا هنر نیستند و تنها از این روی که حس زیباشناسانه آدمی را تحریک می کنند، نام هنر بر خود نهاده اند.

 

کمساری، تاکید کرد: اکنون گامی دیگر در پیش است تا در ساحت معرفت دینی و در گستره حوزه های علمی که رسالتدار تبلیغ دین و تربیت الهی هستند به واکاوی این پیوند عمیق بنشینیم و برگزاری این همایش فرصتی مبارک و مغتنم است تا ارتباط دوسویه هنر و تبلیغ را با رویکردی معرفتی، ژرف و پیراسته از شعارزدگی یا ذوق فریبی یا سلیقه گرایی به تحلیل و ارزیابی عالمانه وانهیم و امید و یقین داریم که این حرکت، خدمتی اصیل به آستان مبارک دین، انسان، تربیت، هنر و آگاهی است.

 

گفتنی است، نشانی اینترنتی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم www.dte.ir می باشد.  

 

پایان پیام/

کد خبر 29134

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha