راه صعب العبور تسخیر لانه جاسوسی در خط امام تا رد صلاحیت در انتخابات

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست ایران زنی است که در زندگی نامه خود خاطراتی چون گروگانگیری در خط امام و رد صلاحیت در انتخابات شورای شهر را نقش زده است.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری شبستان، امروز خبر بازگشت معصومه ابتکار به سازمان حفاظت از محیط زیست ایران به تمام گمانه زنی ها در خصوص شغل های مختلف وی در دولت تدبیر وامید پایان داد.

 

معصومه ابتکار که پیش از این در رسانه ها اخبار متعددی چون انتصاب وی به نمایندگی ایران در سازمان ملل، کاندیداتوری او در شهرداری تهران، سخنگویی وزارت امور خارجه و چندین شغل دیگر منتشر شده بود امروز با حکم حسن روحانی به سمت پیشین خود یعنی ریاست سازمان حفاظت از محیط زیست و معاون رئیس جمهور بازگشت. او در دولت سید محمد خاتمی این سمت را برعهده داشت.

 

ابتکار کیست؟

 

نیلوفر ابتکار معروف به معصومه ابتکار در سال 1339 متولد شد. وی فعال سیاسی اصلاح طلب، روزنامه‌نگار، مؤلف و مترجم ایرانی است. او همچنین عضو سومین دوره شورای شهر تهران و رئیس سازمان محیط زیست در دولت اصلاحات بوده است.

 

ابتکار نخستین زن ایرانی است که پس از انقلاب 1357 وارد هیئت دولت شد. او بیشتر به‌خاطر نقش خود در تصرف سفارت آمریکا در 13 آبان 1358 و 8 سال ریاست سازمان حفاظت محیط زیست ایران در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی معروف است.

 

معصومه ابتکار به همراه والدین خود شش سال در شهرهای فیلادلفیا و ماساچوست در آمریکا اقامت داشت. پدرش دانش‌آموخته دانشگاه پنسیلوانیا است. او تحصیلاتش را در ایران در مدرسه بین‌المللی ایران زمین ادامه داد و در سال 1356 وارد دانشگاه پلی تکنیک در رشته مهندسی پتروشیمی شد. اما در سال 60 تغییر رشته داد و لیسانس خود را از دانشگاه شهید بهشتی در تکنولوژی پزشکی، فوق‌لیسانس و دکترا را در رشته ایمنی‌شناسی (ایمونولوژی) از دانشگاه تربیت مدرس گرفت. بعداً عضو هیئت علمی همین دانشگاه شد.

 

معصومه ابتکار از دانشجویان خط امام بود که در تسخیر لانه جاسوسی مشارکت داشت و در سفارتخانه به «سیستر مری» یا «خواهر مری» معروف شد،او به دلیل تسلط به زبان انگلیسی به عنوان سخنگوی گروگانگیران معرفی شد.

 

ابتکار در شورای سردبیری روزنامه کیهان انگلیسی به فعالیت مطبوعاتی پرداخت و سپس امتیاز فصلنامه فرزانه را گرفت و به انتشار آن پرداخت. او طی سال‌های 1372 تا 1375 به تشکیل موسسه مطالعات وتحقیقات مسایل زنان اقدام کرد. ابتکار در آستانه برگزاری چهارمین کنفرانس جهانی زن (پکن - 1995)مسئولیت دفتر هماهنگی سازمان‌های غیردولتی زنان و نیز نایب رییس کمیته ملی این کنفرانس را عهده دار شد. او در سال 1375 با تشکیل شبکه سازمان‌های غیردولتی زنان در ایران به عنوان رییس این شبکه انتخاب شد.

 

وی در انتخابات شورای شهر تهران در سال 1385 یکی از کاندیداهای فهرست اصلاح‌طلبان بود و با پیروزی در انتخابات به عضویت شورا درآمد. ابتکار پس از آغاز کار شورای سوم با تاسیس کمیته محیط زیست در این شورا ریاست آن را بر عهده گرفت.
 

ابتکار همچنین در چهارمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا در سال 92 نیز شرکت کرد که با رد صلاحیت نتوانست به عنوان نامزد این انتخابات شناخته شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 291327

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha