به گزارش خبرگزاری شبستان، سرگی یورکین که دی ماه سال 1390 در حوزه هنری آمده بود و از بخش های مختلف ادبیات انقلاب و دفاع مقدس این مرکز هنری و ادبی بازدید کرده بود روز گذشته بار دیگر به حوزه هنری آمد و با مرتضی سرهنگی دیدار و گفت و گو کرد.
این نویسنده روس که دو سال قبل در حال تحقیق برای نگارش اثری با موضوع دفاع مقدس ایران بود، در دیدار خود خبر از انتشار این اثر داد که با عنوان "با عطر شهادت" به زبان روسی در مسکو منتشر شده است.
وی همچنین از شروع نگارش کتاب تازه اش با عنوان "ناگفته های جنگ تحمیلی ایران و عراق" خبر داد.
سرگی یورکین در ادامه گفت: در تحقیقی که از شهروندان شهرستان های مختلف ایران به عمل آوردم و از آنها درباره هویت شان پرسیدم ، همه ابتدا می گفتند ایرانی هستند و بعد به قومیت شان اشاره می کردند. این یک پارچگی ملی برای من جالب و ستودنی است.
مرتضی سرهنگی نیز ضمن اعلام این که دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری برای همکاری با این محقق و نویسنده روس آماده است، خطاب به یورکین گفت: کتابخانه تخصصی جنگ حوزه هنری می تواند منابع لازم را برای نگارش کتاب بعدی در اختیار شما قرار دهد.
وی همچنین در پیشنهادی اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که در پژوهش ها، ادبیات و خاطرات جنگ ایران و عراق به خوبی دیده نشد وضعیت زندگی اسرای عراقی در ایران است که برای هر محققی جذاب و تازه است.
سرهنگی با بیان این که با شروع جنگ تحمیلی به عنوان خبرنگار به جمع آوری خاطرات اسیران عراقی پرداخته است، اظهار کرد: شاید در دنیا بی نظیر باشد که سرباز دشمن در کشور نگهدارنده خاطراتش را بنویسد. ارتش ایران قوانینی که برای نگهداری اسیران عراقی وضع کرده از قوانین کنوانسیون ژنو هم انسانی تر است.
این نویسنده و پژوهشگر ادبیات دفاع مقدس درباره قوانین ارتش ایران درباره اسرای عراقی گفت: برای مثال قانونی وضع شد که طبق آن سربازان و نظامیانی که از جنگ صدمه دیده اند حق نگهبانی از اسرای عراقی را ندارند چرا که احتمال می رفت به خاطر صدمه ایی که دیده اند با اسیران عراقی بد رفتاری کنند. در اردوگاه های نگهداری اسرای عراقی تنها یک آشپزخانه وجود داشت و همان غذایی که سرباز و فرمانده می خورد اسرای عراقی هم می خوردند .
وی اضافه کرد: گاهی در روزنامه خودمان غذا نمی خوردم و به کمپ نگهداری اسرای عراقی می رفتم و با آنها غذا می خوردم چون غذای آنجا بهتر از غذای روزنامه ما بود.
سرگی یورکین نیز از شنیدن این اطلاعات تعجب کرد و از پیشنهاد نگارش زندگی اسرای عراقی در ایران در کتاب تازه اش استقبال کرد.
سرگی یورکین پیش از این نیز در دی ماه سال 1390 از حوزه هنری بازدید کرده و به گفت و گو با علیرضا کمری محقق و پژوهشگر ادبیات دفاع مقدس و مرتضی سرهنگی پرداخته بود و این بار نیز دیداری صمیمانه با این مرکز داشت که همکاری های بیشتری را برای انتشار کتاب جدیدش نوید می دهد.
پایان پیام/
نظر شما