دکتر پیروز ارجمند، مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری کشور در حاشیه مراسم"شکرانه حضور"، بزرگداشت پیشکسوت عرصه موسیقی استاد حسین اصلانی که به همت واحد موسیقی حوزه هنری گیلان در رشت برگزار شد به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: وقتی به تاریخ ایران نگاه میکنیم، حداقل در حوزه موسیقی سابقه نوگرایی و توجه به فرهنگ بیگانهای که میتواند اصالتهای فرهنگی و بومی بگیرد در سده اخیر بسیار مهم بوده است.
وی پیرامون جایگاه موسیقی مدرن و ایرانی و نقش آموزش، گفت: آنچه که در طول تاریخ برای آزاداندیشی و آزاده بودن در طی صد سال اخیر مهم بوده است، افراد هستند.
ارجمند با ببان اینکه، امروزه توانستهایم در موسیقی مدرن و نو جایگاهی خوب و حرفی برای گفتن داشته باشیم، به آمار آموزش موسیقی در ایران با سایر کشورها، اشاره کرد و گفت: با توجه به تحقیقاتی که در بسیاری از کشورهای دنیا انجام دادهام تقریبا میتوانم بگویم در آسیا از کشور کره که بالاترین میزان هنرجوی موسیقی را دارد ما آماری 20 برابر بالاتر را دارا هستیم.
وی اذعان کرد: این بسیار قابل توجه است که ما امروزه آماری نزدیک به یک میلیون هنرجوی آزاد موسیقی در آموزشگاههای موسیقی داریم و این در حالی است که در پایتخت کشور مالزی چیزی حدود 200 هنرجو فعالیت میکنند.
ارجمند با ابراز خرسندی از اینکه توجه به موسیقی در بین خانوادههای ایرانی، آن هم در بخش آموزش آکادمیک بسیار فوق العاده است، گفت: حتی آموزش و یادگیری موسیقی در شهرهای مذهبی مانند قم و مشهد، با آماری حدودا 5 تا 20 هزار نفر در این شهرها نوید خوبی را به ما میدهد.
دکتر ارجمند در ادامه در خصوص آثار استاد اصلانی، بیان کرد: با تحقیقی که در آثار استاد اصلانی انجام دادهام به این نکته برخوردم که استاد به وضوح سیر تحول و تغییر به سمت تکامل موسیقی و به نوعی ذات بشری را به ما نشان میدهد.
وی همچنین اظهار کرد: امروزه دانشگاه گیلان جزو معدود دانشگاههای موسیقی در کشور است که در رشته نوازندگی ایرانی دانشجو دارد.
دکتر ارجمند تصریح کرد: امیدواریم در رشته آهنگسازی نیز بتواند پذیرای دانشجو باشد چرا که نبود این رشته جای بسی تاسف دارد، و با وجود افرادی همچون استاد حسین اصلانی میتواند منجر به پیشرفت آموزش موسیقی به ویژه بخش آکادمیک آن شود.
پایان پیام/
نظر شما