ضرب المثل مهریه رو کی داده کی گرفته بلای جان مردها

رییس دانشکده اهل بیت دانشگاه اصفهان با بیان اینکه با مهریه بالا،ضرب المثل مهریه را کی داده و کی گرفته تعبیر میشود گفت:پسر از پرداخت آن شانه خالی کرده و درصورت اصرار از اهرم فشار استفاده می کند تا دختر راضی شود.

حجت الاسلام امیرحسین بانکی، استادیار و رییس دانشکده اهل بیت دانشگاه اصفهان در گفتگو با خبرنگار شبستان، با بیان اینکه تجمل گرایی و قوی شدن ارزشهای مادی در ذهن خانواده ها از جمله دلایل مهم افزایش مهریه های غیرمتعارف و سنگین در جامعه است گفت: خانواده ها تصور می کنند هر چه مهریه دخترانشان بالاتر باشد ارزش انها افزون تر می شود در واقع مهریه بالا را یک نوع ارزشگذاری برای دخترانشان محسوب می کنند.

 

 مهریه بالا عامل بازدارنده برای طلاق نیست

وی با بیان اینکه خانواده ها مهریه بالا را عاملی بازدارنده برای طلاق می دانند اظهار کرد: خانواده ها به دلیل افزایش اختلافات خانوادگی و طلاق در جامعه فکر می کنند با مهریه بالا می توانند از بروز طلاق جلوگیری کنند و یا می گویند اگر عامل بازدارنده ای هم نباشد می توانند عامل جبران کننده ای برای خسارت ناشی از زندگی باشد که حداقل به یک انقطاعی هم منجر شود.

 

حجت الاسلام بانکی در ادامه خاطرنشان کرد: همچنین دلیل دیگر مهریه بالا این است که زنان  آن  را تضمینی برای آینده زندگی خود می دانند، مثلاً می گویند در صورت از دست دادن همسر خود یک پشتیوانه مالی برای اداره زندگی خود دارند.

 

چشم و هم چشمی ها از عوامل افزایش مهریه های سنگین

رییس دانشکده اهل بیت دانشگاه اصفهان، افزایش چشم و هم چشمی و رقابت های غلط بین دختران و خانواده ها را از دیگر عوامل افزایش مهریه های سنگین برشمرد و خاطرنشان کرد: مثلاً دختران می گویند فلان دختر فامیل مهریه اش اینقدر شده برای من هم باید به همان میزان باشد چون من هم سطح خانواده ام و هم خودم از او سرتر هستم. اینها موارد غلط و پوچی هستند که باعث افزایش مهریه های سنگین در جامعه شده است.

 

ترس پسران از ازدواج از تاثیرات فرهنگی و اجتماعی مهریه های سنگین

این استادیار دانشگاه با بیان اینکه ترس پسران از ازدواج یکی از تاثیرات فرهنگی و اجتماعی مهریه های سنگین در جامعه است افزود:یکی از تاثیرات اجتماعی و فرهنگی مهریه سنگین این است که در صورت پیشنهاد مهریه بالا از سوی خانواده دختر، خانواده پسر این حق را به خود می دهند که در قبال مهریه بالا، شما باید جهیزیه سنگین بدهید این فشار و انتظار موجب بی رغبتی و نگرانی خانواده دختر بابت جهیزیه سنگین می شود.

 

وی شروع زندگی مشترک با بدبینی را از دیگر پیامدهای اجتماعی و فرهنگی مهریه های سنگین عنوان کرد و افزود: مهریه بالا باعث می شود که پسر با یک دید منفی زندگی مشترک خود را آغاز کند و این ناراحتی های ایجاد شده در ذهن او موجب تاثیرگذاری بر رفتارهای فردی پسر می شود به گونه ای که همیشه با یک تلخی مزملی با دختر برخورد کرده و آن رفتار شیرینی که بعد از ازدواج بر مبنای صداقت و شیرینی شکل می گیرد را تحت الشعاع خود قرار می دهد.

 

حجت الاسلام بانکی با بیان اینکه مهریه در روایات اسلامی به صداق تعبیر شده است افزود: یعنی چیزی که صداقت یک فرد را در محبتش اثبات کند در حالیکه در وضعیت فعلی، مهریه نه تنها این صداقت را ایجاد نمی کند بلکه یک حالت ناراحت کنندگی و خلاف محبت به وجود می آورد.

 

 مهریه را کی داده و کی گرفته

رییس دانشکده اهل بیت دانشگاه اصفهان در ادامه تصریح کرد: بالا گرفتن مهریه ،این تصور را در ذهن پسر ایجاد می کند، حالا که مبلغ مهریه بر من تحمیل شد، من به هیچ عنوان زیربار پرداخت ان نمی روم (مهریه کی داده و کی گرفته) اگر هم کار به اختلاف انجامید از اهرم های فشار خود استفاده می کنم تا دختر مجبور به بخشش مهریه خود شود بنابراین مهریه های سنگین نه تنها عنصر بازدارنده نبوده بلکه پسرها به راحتی می پذیرند که هیچ نگاهی به پرداخت ان نداشته باشند و زوج ها نیز نگاه جدی به ازدواج نداشته باشند.

 

وی با بیان اینکه به فرموده اسلام مهریه پایین بهترین راه کاهش مشکلات فعلی ازدواج می باشد افزود: وقتی مهریه ها پایین گرفته می شوند خانواده ها با اطمینان بیشتری تحقیق می کنند که آیا فرد موردنظر مناسب است یا نه در واقع ان ضمانتی که می خواهند از طریق جهیزیه بالا برای زندگی خود ایجاد کنند از طریق تحقیق و مشورت در انتخاب همسر به وجود می آید.

 

وی ادامه داد: دخترها وقتی بدانند که مهریه پشتوانه انها در زندگی نیست دقت می کنند که به راحتی تحت تاثیر لفظ یا ابزار مصاحبت سطحی قرار نگیرند و بیشتر قابل اعتمادبودن پسر به عنوان یک همسر را بررسی کنند.

 

این استادیار دانشگاه ادامه داد: در صورتی که مهریه، پایین گرفته شود آن ضمانت توهمی موجود در ذهن کنار می رود و یک ضمانت واقعی برای ازدواج به وجود می آید و این ضمانت واقعی نیز در سنخیت فرهنگی و اجتماعی خانواده ها است که از طریق تحقیق حاصل می شود.

 

حجت الاسلام بانکی آسان گیری در مهر را یکی از مصادیق ازدواج آسان عنوان کرد و افزود: امام صادق (ع) خطاب با به جوانان می فرمایند: خوب دقت کن و ببین نفست را و جانت را کجا می خواهی قرار دهی. یعنی ازدواج کردن قرار دادن جان انسان در یک جایی است که باید با دقت صورت گیرد.

 

ضرورت آموزش قبل از ازدواج

وی بر ضرورت آموزش قبل از ازدواج تاکید کرد و یادآور شد: یکی از ارزوهای ما این است که هر کسی که خواست ازدواج کند یک گواهینامه آموزشهای قبل از ازدواج را اخذ کرده باشد. ما بارها و بارها این موضوع را به دولت پیشنهاد دادیم حتی قوانینی در این رابطه تصویب شد ولی متاسفانه هیچگاه به مرحله اجرایی نرسید.

 

حجت الاسلام بانکی در ادامه اظهار کرد: این دوره های آموزشی باید اجباری بوده تا همه جوانان ان را طی کنند و همچنین بعد از تصویب در قالب سربازخانه ها، مدارس، دانشگاهها و حوزه برای جوانان ارایه شود.

 

بهترین الگو 14 سکه

حجت الاسلام بانکی با بیان اینکه طبق فرمایش مقام معظم رهبری 14 سکه بهترین الگو می باشد گفت: البته الگوی اصلی ما مهرو سنه بوده، چون هم اکنون بر سر مبلغ آن اختلاف وجود دارد و دقیقاً مشخص نیست. همان مبنای 14 سکه رهبری را قرار می دهیم در صورتی که اگر همین 14 سکه را هم مبنا قرار ندهیم می توانیم الگوی معتبر دیگری در نظر بگیریم به شرطی که دقت در انتخاب صورت گیرد ولی اگر انتخاب براساس انتخاب کور باشد همان مهریه پایین هم به زودتر جدا شدن زوج ها کمک می کند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 290723

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha