سعید سرابی، مدیر کل فرهنگ وارشاداسلامی خراسان رضوی در آستانه برگزاری همایش علمی پژوهشی" تجلی نماز و مسجد در فرهنگ رضوی" به خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد اظهار کرد: متولیان فرهنگی باید سعی کنند سخنان هشتمین امام شیعیان در جامعه نهادینه شود قطعا نهادینه شدن این سخنان بخشی از وظایف متولیان فرهنگی و مسجدی است.
وی افزود: اگر به احادیث و سخنان گهربار امام رضا(ع) توجه شود قطعا فرهنگ رضوی در جامعه ساری و جاری می شود.
سرابی با بیان اینکه نمازگزاردن شخص در پیشگاه پروردگار و ایستادن در برابر خداوند سبحان، بازدارنده او از ارتکاب گناهان است و فرد را از فسادهای گوناگون مانع میشود، بیان داشت:اگر به احادیث و سخنان گهربار امام رضا(ع) توجه شود قطعا فرهنگ رضوی در جامعه ساری و جاری می شود.
وی با اشاره به این مطلب که مسجدی فعال است که زمینه حضور جوانان و فلسفه حضور در مسجد را تبیین کند،گفت: در مسجد باید اهداف شهدا مورد توجه قرار گیرد.
سرابی با اشاره به این مطلب که انتظاری که از مسجد می رود فقط خواندن نماز نیست بلکه درهای مسجد باید شبانه روز به روی جوانان و نیازمندان اندیشه ای بازباشد و آنهایی که به دنبال پاسخ برای اندیشه هایشان هستند باید بتوانند به راحتی با مسجد ارتباط فیزیکی و مجازی داشته باشند،گفت: برگزاری همایش های علمی پژوهشی از جمله نماز و مسجد در فرهنگ رضوی یکی از راهکارهایی است که می تواند در راستای تقویت کارکرد عبادی مساجد گام بردارد و تقویت کارکرد عبادی مسجد رساندن مساجد به مسجد طراز اسلامی است.
وی با بیان اینکه مساجدی طراز اسلامی هستندکه بعد معنوی مسجد را نیز مورد توجه قرار دهند و عنوان معنوی و کارکرد عبادی مسجد را تقویت کنند،گفت: هر اندیشه ای که بخواهد ماندگار شود باید زلف آن با مسجد گره بخورد و اگر اندیشه انقلاب اسلامی ماندگار شده از مسجد قم آغاز شده است.
مدیر کل فرهنگ وارشاداسلامی خراسان رضوی در ادامه به برگزاری همایش "تجلی نماز و مسجد در فرهنگ رضوی" افزود: برگزاری نشست های تخصصی برای گروه های مختلف سنی، استفاده از ابزارهای نوین اطلاع رسانی، استفاده از فضاهای مجازی، انتشار مقالات ارسال شده و توزیع در بین جامعه مخاطب هم در کیفی سازی همایش و هم در رسیده همایش به اهدافش قطعا تاثیر دارد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی به اهداف عنوان شده این همایش اشاره و اذعان داشت: اهدافی که برای این همایش تعریف شده است اهداف متعالی است که باید سعی شود به این اهداف دست پیدا کنیم اگر همایش به این اهداف رسید قطعا موفق بوده است البته در سال اول برگزاری توقع صددرصد رسیدن به اهداف را نداریم اما حرکت به سمت این اهداف نیز قابل قدردانی است.
وی با بیان اینکه مسجد به عنوان یک پایگاه عظیم اجتماعی، باید در راستای نهادینهسازی معارف قرآن در بین اقشار جامعه گامهای بلندی بردارد، گفت:متولیان مسجد و امامجماعت میتوانند در زمینه آشنایی نمازگزاران و نوجوانان و جوانان با آموزههای قرآنی برنامهریزی کرده، طرحها و برنامههای مفید و جذابی را اجرا نمایند که مهمترین این برنامهها عبارتاند از تشکیل کلاسهای قرآن این کلاسها دارای تنوع زیادی هستند که روخوانی، ترتیل، حفظ، قرائت، مفاهیم و تفسیر را شامل میشوند.
سرابی افزود:آنچه که متولیان این امر باید به آن توجه داشته باشند این است که در انتخاب اساتید قرآن نهایت دقت را داشته باشند و ترجیحا معلمان آگاه و باسواد و متدین را برای این امر گزینش نمایند.
این مقام مسئول گفت:منبرهای قرآنی منبر از صدر اسلام در مساجد وسیله ترویج معارف قرآن بوده است برگزاری سخنرانیها و موعظههای اخلاقی در مساجد و منبرها، نقش بسیار زیادی در ترویج آموزههای قرآنی دارد بنابراین علما و واعظان میتوانند از طریق تفسیر آیات قرآن و توصیههای اخلاقی مردم را هر چه بیشتر با این کتاب سراسر نور و معنویت آشنا سازند.
وی ابراز داشت: یکی از نیازهای ضروری هر مسجدی، داشتن کتابخانهای است که از نظر داشتن کتب دینی و قرآنی غنی باشد همچنین به دلیل گسترش دانشهای دیجیتال، وجود یک بانک نرمافزار ضرورت دارد و دارا بودن چنین امکاناتی، زمینه اقبال و رویآوری اهل علم، به خصوص نسل جوان به مسجد و قرآن را فراهم می آورد که اهمیت این مسئله بر هیچ انسان آگاهی پوشیده نیست.
سرابی خاطرنشان ساخت:استفاده از روشهای نوین آموزشی روحیه شاد و حساس کودکان و نوجوانان نیازمند توجه ویژه و نحوه برخورد حساب شده است چرا که کودکان دوست دارند در محیطی شاد و به دور از اجبار و سختی و همراه بازی کردن فرایند یادگیری را تجربه کنند از این رو شایسته است از روشهای نوین آموزشی که همراه بازی و سرگرمی است استفاده شود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: اسلام برای گسترش فرهنگ ناب خود، مسجد را عبادتگاه و مکانی برای اجتماع مسلمان و ترویج حقایق و معارف قرآن در نظر گرفته است. از این مطلب چگونگی ارتباط مسجد، قرآن و انسان به خوبی شناخته میشود.
پایان پیام/
نظر شما