تاکنون برای ایجاد رشته امامت جماعت در حوزه متقاضی نداشتیم!

خبرگزاری شبستان: آیت الله کعبی با اشاره به جای خالی مسجد در نقشه جامع شهرها، شهرکها و روستاها درباره ضرورت ایجاد رشته امامت جماعت و مدیریت مسجد در حوزه ها گفت: تقاضایی برای ایجاد این رشته ها به حوزه نرسیده است.

آیت الله عباس کعبی، عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه نماز در پرتو حکومت اسلامی احیا می شود به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: اقامه نماز تنها وظیفه حکومت نیست و نمی توان نماز را با آیین نامه ها و مقررات دولتی اقامه کرد. حکومت می تواند تسهیل کننده برای خدمات به اقامه نماز باشد اما در جامعه نهادهایی مانند آموزش و پرورش و حوزه های علمیه نیز باید در این امر مهم بسیج شوند.

 

وی با اشاره به محورهای مهم پیام رهبری به بیست و دومین اجلاس سراسری نماز خاطر نشان کرد: کمبود مسجد در شهر، شهرک و روستاها، نپرداختن به پاکیزگی بهداشت مسجد، نداشتن ارتباط امام جماعت با مامومین و اینکه اهالی رسانه و صاحبان منبر با ابزار هنر به موضوع نماز بپردازند از محورهای مطرح شده از سوی رهبری به اجلاس سراسری نماز است.

 

امام جماعت، امام تمام محدوده مسجد

وی با اشاره به اینکه امام جماعت، صرفا امام، نماز جماعت نیست، بیان کرد: امام جماعت، امام منطقه، محل و کل محدوده ای است که مسجد در آن واقع شده، چرا که روحانی باید روحانی کل محل باشد.

 

جای خالی مسجد در نقشه جامع شهرها، شهرک ها و روستاها

آیت الله کعبی با اشاره به اینکه کمبود مسجد باید در نقشه جامع شهری، نقشه شهرک ها و روستاها در نظر گرفته شود، خاطر نشان کرد: باید در عمران و آبادی روستاها جایی برای مسجد نیز دیده شود همانطور که برای بیمارستان و درمانگاه ها جایی در شهرک ها و روستاها دیده می شود.

 

مدرس خارج فقه و اصول در حوزهٔ علمیه قم با اشاره به کمبود امام جماعت برای مساجد خاطرنشان کرد: در برخی از مساجد به دلیل کمبود امام جماعت تنها یک نوبت نماز در مسجد اقامه می شود. خلاء روحانی برای مساجد یکی از مشکلاتی است که در سراسر کشور با آن مواجه هستیم، این نیازمند ارتقای حوزه های علمیه در راستای تربیت امام جماعت است.

 

50 درصد مساجد امام جماعت ندارند

وی تصریح کرد: در حال حاضر نزدیک به 50 درصد مساجد امام جماعت ندارند و این به این دلیل است که ما از عالم مجتهد گرفته تا طلبه، تقریبا 150 هزار نفر در کل کشور روحانی داریم.

 

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ارتقای کمی و کیفی حوزه های علمیه و تقویت بعد حمایت، هدایت و نظارت حوزه های علمیه در اثرگذاری بیشتر بر ائمه جماعات را نکته حائز اهمیتی دانست که باید مورد توجه قرار گیرد و خاطرنشان کرد: ایجاد تحول در نظام آموزشی و پژوهشی حوزه های علمیه و توجه ویژه به تربیت مدیران فرهنگی که بتواند امامت جماعت با مدیریت جامعه اسلامی را بر عهده برگیرند باید مورد توجه قرار گیرد.

 

تاکنون برای رشته تخصصی امامت جماعت متقاضی نداشتیم!

آیت الله کعبی بر لزوم ایجاد رشته تخصصی امامت جماعت و مدیریت مساجد در حوزه های علمیه تاکید کرد و گفت: این رشته تخصصی در صورت تقاضا از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد یا طلاب همانند دیگر رشته های تخصصی، پس از ارزیابی در شورای عالی حوزه علمیه ایجاد می شود.

 

پایان پیام/

کد خبر 290613

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha