به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر محمد علوی، معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، عصر گذشته(16 فروردین) در نشست خبری با موضوع هفته سلامت، گفت: طبق سند چشمانداز توسعه، کشور باید جایگاه مناسب خود را در جهان پیدا کرده و بتواند در منطقه حرف نخست را بزند؛ برای دستیابی به این هدف باید به آموزش توجهای ویژه شود.
وی با اشاره به اینکه برنامه علمی دانشگاه تا سال 1404 ترسیم شده و برای تحقق آن، برنامههای کوتاه مدت پنج ساله نیز پیشبینی شده است، افزود: ترسیم نقشه جامع علمی کشور وظیفه سنگینی را بر عهده نظام آموزش سلامت قرار داده و برای تأمین بهداشت و سلامت در جامعه چارهای جز مجهز شدن به سلاح تولید علم نداریم.
وی با بیان اینکه به گونهای عمل خواهد شد که دانشگاه جندیشاپور اهواز در سالهای آینده به قطب علمی جنوب غرب کشور و قطب علمی کشور در زمینه بیماریهای گرمسیری تبدیل شود، خاطر نشان کرد: در سال 90 چند رشته جدید در دانشگاه جندیشاپور راهاندازی میشود و از سال 87 تاکنون 16 رشته جدید در دانشگاه جندیشاپور ایجاد شده است.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، با اشاره به اجرای طرح پزشک خانواده در خوزستان، یاد آور شد: با توجه به اینکه با اجرای این طرح نیازمند آموزش پزشکان هستیم، دورههای آموزشی ویژهای تعریف شده که این دورهها مقدمه ایجاد رشته پزشک خانواده در دانشگاه است.
وی اضافه کرد: اگر کشوری به رتبه نخست علمی دست پیدا کند به دنبال آن، مقام نخست سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و... را هم کسب میکند که برای این منظور هم باید نیروی متخصص مورد نیاز پرورش و تربیت شود که این امر بر عهده حوزه آموزش است.
وی تصریح کرد: همه دانشگاههای علوم پزشکی کشور از جمله جندیشاپور اهواز، نقش ویژهای در تحقق این هدف دارند، دانشگاه جندیشاپور به عنوان پرسابقهترین دانشگاه کشور و حتی جهان، جمعیتی در حدود 18 هزار پرسنل در تمام ردهها دارد و پس از آموزش و پرورش، دومین ارگانی است که نمایندگان آن در دوردستترین نقاط استان مشغول به کارند.
دکتر علوی، اظهار داشت: همه این افراد در تمام ردههای فعالیتی از جمله سطوح محیطی، میانی و تخصصی نیاز به آموزش دارند، فعالیتهای ما در حوزه آموزش تنها منحصر به تربیت نیروی مورد نیاز نیست، بلکه باید در جهت تأمین، حفظ و ارتقای نیروها و حوزههای فعالیتی خود هم تلاش کنیم.
وی افزایش رشتههای تحصیلی، دانشکدههای علوم پزشکی و دانشجو در مقاطع مختلف را یکی از عوامل موثر در افزایش رشد کمی و کیفی حوزه آموزش دانست و تأکید کرد: افزایش کیفیت تحصیلی و دسترسی به استانداردهای آموزشی و تولید علم، ارتقای روشهای آموزشی، توانمندیسازی دانشجویان و اعضای هیئت علمی از دیگر عوامل موثر در این حوزه است.
وی ادامهداد: مهمترین مسئلهای که ما را در رسیدن به جایگاه نخست در منطقه یاری میکند، شناسایی نخبگان و استعدادهای درخشان است؛ باید این افراد توانمند شده، به روش مطلوبی پرورش یافته و برای صحنههای رقابتهای بینالمللی آماده شوند.
همچنین دکتر شاهرخ رئیسیان، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، در این نشست خبری عنوان کرد: ارتقای سطح کیفی خدمات اورژانسی در بیمارستانها و اورژانسهای جادهای از مهمترین اولویتهای معاونت درمان است؛ در سال گذشته با اقدامات انجام شده بسیاری از شاخصها در بخش اورژانس ارتقا یافت، ولی هنوز به میزان مطلوب نرسیده ایم و باید فعالیتها ادامه یابد.
وی با اشاره به فعالیتهای انجام شده در تعطیلات نوروز، بیان کرد: در ایام نوروز چند تصادف دلخراش در استان داشتیم که با حضور به موقع مأموران اورژانس در محل، خدمات درمانی به حادثهدیدگان ارائه شد و افراد مصدوم به بیمارستان منتقل شدند.
پایان پیام/
نظر شما