به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، عضو کانون فرهنگی هنری شهید رحیمی مسجد حضرت امام جعفر صادق(ع) این روزها مشغول کار بر روی 2 اختراع دیگر خود است. اختراعاتی که به گفته خودش تمامی کارهای آن انجام داده و تنها باید برای ثبت آن اقدام کند.
محسن حسن پور که ساکن بزرگترین شهرستان کشور یعنی طبس است؛ می گوید: وقتی کانون راه اندازی شد با جوانان مسجد دور هم جمع شدیم؛ تصمیم گرفتیم 5 نفر از بزرگان و ریش سفیدان را به عنوان مدیر و اعضای اصلی کانون انتخاب کنیم تا تصمیمات را بزرگترها بگیرند و اجرای کارها با جوانان باشد.
وی تاکید می کند: برای فعال کردن کانون؛ کارهای زیادی کردیم تا آنجا که پس از انتخاب کانون شهید رحیمی در سال 88 به عنوان کانون نمونه استان یزد؛ سفر کربلا را به عنوان جایزه به ما دادند و این تنها یکی از خاطرات شیرین عضویت در کانون برای من باشد.
وی با اشاره به ثبت اختراع خود با عنوان "صفحه هدف هوشمند سه بعدی" در اسفندماه سال قبل ادامه داد: این صفحه سیبل هوشمند شامل دو بخش مکانیکی و الکترونیکی است.
حسنپور اظهار داشت: در بخش مکانیکی ابتدا دستگاه ضربه وارد شده از گلوله را به وسیله حلقههای پلاستیکی فشرده حس میکند، یعنی در این مرحله اصابت تیر به حلقهها تشخیص داده میشود اما اینکه کدام حلقه و چه امتیازی ثبت شود در قسمت الکترونیکی مشخص میشود.
به گفته وی، در بخش الکترونیکی نیز با نصب سنسورهای ضربه و یا میکروسوئیچ و بعد هم نصب تبدیل کننده، محل اصابت تیر و در نهایت امتیاز به دست آمده مشخص میشود و در نهایت این امتیاز به وسیله یک سیستم مخابراتی ساده به گوشی همراه فرمانده پیامک میشود.
وی با تاکید براینکه این اختراع کاملا هوشمند است و احتمال خطرات جانی را در میدان تیر بسیار کم و به صفر می رساند، گفت: در اختراع این دستگاه به صرفه جویی در وقت نیز توجه شده است.
این مخترع جوان طبسی ادامه داد: هزینه این اختراع نسبت به سیبل های هوشمند فعلی؛ یک بیستم بوده و در صورت تولید انبوه؛ به صرفه است.
وی استفاده از این اختراع را در میدان های تیر دانش آموزی بسیار مناسب دانست و گفت: جرقه این اختراع در حضوری که در دوره های تکمیلی بسیج در میدان تیر گذرانده ام، به ذهنم آمد و کارهای آن را در مدت 11 ماه در دوره کارشناسی به عنوان پروژه خود انجام دادم.
تنها اداره ارشاد طبس از من حمایت معنوی کرد!
حسن پور با اشاره به اینکه دانشجوی رشته مکانیک دانشگاه یزد بوده ام، خاطرنشان کرد: بعد از ثبت این اختراع تنها از سوی اداره فرهنگ و ارشاد طبس با اهدای یکسری از تفسیر 27 جلدی نمونه مورد تقدیر قرار گرفتم.
وی با تاکید بر اینکه قطعا من به عنوان یک جوان مخترع کانونی هیچ تشکری نمی خواهم بلکه بعد از ثبت اختراع خود تنها به حمایت فکر می کنم تا با حمایت مادی مسئولان، بتوانیم این اختراع خود را به تولید انبوه برسانم.
وی به 2 اختراع دیگر خود اشاره کرد و گفت: این اختراعات نیز تمامی کارهای آن شده است و مدارک آن تکمیل و باید برای کارهای ثبت آن اقدام کنم.
این مخترع جوان کانون فرهنگی هنری شهید رحیمی طبس ادامه داد: یکی از این اختراعات سیستم هوشمند ایمنی خودرو و دیگری سیستم هوشمند مکبران نماز است که قبلا یک نمونه از آن تولید شده است و اختراع من نمونه کامل تری از این کار است.
وی با بیان اینکه شیرین ترین روزهای زندگی من در کانون شهید رحیمی طبس بوده است، یادآور شد: در کنار حمایت مسئولان برای تولید انبوه این اختراعم؛ یک سری کامل تفسیر المیزان می خواهم.
در صورت نوآوری و کاربردی بودن حمایت می شود
پیرو این گزارش؛ خبرگزاری شبستان به سراغ رئیس بنیاد ملی نخبگان خراسان جنوبی رفت. سید سعیدرضا احمدی زاده با تاکید بر اینکه برای حمایت از هر اختراع ضوابطی وجود دارد، گفت: این اختراع در صورت داشتن نوآوری و جنبه کاربردی داشتن در زندگی مردم؛ حمایت می شود.
وی تاکید کرد: اگر اختراع این فعال کانون فرهنگی هنری شهید رحیمی این قابلیت ها را داشته باشد بعد از ارزشیابی توسط داروان؛ حتما حمایت خواهد شد.
وی با بیان اینکه روزانه دهها اختراع به بنیاد نخبگان استان می رسد، خاطرنشان کرد: اختراعات مخترعان باید به سمت پاسخگویی به نیازهای جامعه و مردم بروند.
رئیس بنیاد ملی نخبگان خراسان جنوبی از این مخترع و دیگر مخترعان استان خواست در جشنواره هایی از جمله " علم تا عمل، شکوفایی و نوآوری و ..." که از سوی این بنیاد برگزار می شود شرکت کنند.
وی همچنین یادآور شد: پارک های علم و فناروری در سطح استان نیز اقدام به ثبت تمامی اختراعات مخترعان استان می کند و در صورت کاردبردی بودن، برای تولید انبوه به مخترعان کمک می کنند.
پابان پبام/
نظر شما