به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، غلامعلی افروز، رییس دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران در همایش تکریم بنیان خانواده با رویکرد تکریم دختران گفت: خانواده تنها یکی از نهادهای مهم اجتماعی نیست و همسطح و همعرض هیچ نهاد اجتماعی دیگر نیز نیست، خانواده یک نهاد فطری بوده و نمیتوان آن را با نهادهای اجتماعی که با قاعده خاصی که بیشتر به لحاظ ضرورت ایجاد شده مقایسه کرد.
به گفته افروز، بهترین نهادهای اجتماعی نهادهایی هستند که برنامههای آنها خانوادهمحور باشد چرا که خانواده تنها نهاد فطری و بیبدیل در دنیاست.
وی ادامه داد: در خانواده مادران باغبان هستند و مردها سنگربان و نگهبان و دژبان و فرزندان گلهای این باغ محسوب میشوند در حالی که وظیفه مرد نگهبانی از باغبان است وظیفه زن تربیت فرزندان خانواده است.
به گفته رییس دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران، اگر برای تربیت 10 سهم قایل شویم 9 سهم برای مادران است و آنجایی که انسان در خانواده آرامش دارد زندگی او خانوادهمحور است و همه اندیشههای دینی برای استحکام نظام خانواده سفارش شده چرا که خداوند خانواده را میآفریند.
افروز ادامه داد: اگر خانوادهای پویا و متعالی در جامعه داشته باشیم بسیار موفق هستیم، خداوندی که قاموس خلقت را بر زوجآفرینی استوار کرده و در گستره خلقت انسان همه چیز را جفت آفریده است ادامه حیات انسانها را از طریق زوجها بیان میکند.
وی با تأکید بر اینکه باید دختران و پسران خانواده عروس و داماد تربیت شوند، گفت: اگر کسی در سنین ازدواج بوده و عمدا ازدواج نکند دچار عوارضی چون اضطراب، افسردگی و بدبینی خواهد شد لذا بهترین و مؤثرترین رویکرد فرزندپروری این است که باید بچهها را عروس و داماد تربیت کنیم.
این روانشناس با تأکید بر اینکه بچهها از شانزدههفتگی دوران جنینی میآموزند، اظهار کرد: ثابت شده اگر بخواهیم جنین حافظه قوی داشته باشد باید برای او قرآن بخوانیم و سخنرانی کنیم و این موضوع، موضوعی است که قابل تجربه بوده و بانوان میتوانند آموزشهای غیرمستقیم را از دوران جنینی شروع کنند.
افروز بیان کرد: هر قدر رابطه پدر و مادر رابطه با کمالی باشد کودکان بیشتر لذت میبرند، هر قدر پدر و مادر در جهت تحقق آرمانهای ازدواج تلاش کنند فرزندان آن خانواده قابلیت عروس و داماد شدن دلآرام را بیشتر خواهند داشت، چنانچه اگر اینگونه فرزندانمان را تربیت کنیم انسانهای پویایی را به جامعه تحویل خواهیم داد.
رییس دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران با تأکید بر اینکه خوشبختی مقصد نیست بلکه مسیر است، گفت: خداوند میگوید ازدواج کنید تا دلآرام باشید. هدف اصلی از ازدواج رسیدن به آرامش است و از نتایج قطعی ازدواج ارضای جنسی از طریق مشروع، درآمدن از تنهایی و تشکیل خانواده است.
ویژگیهای همسران خوب
وی در ادامه با بیان اینکه همسران خوب باید سه صفت داشته باشند، توضیح داد: همسران باید برای یکدیگر مثل لباس باشند چرا که لباسها عیب را میپوشانند، به انسان مصونیت میدهند، از آلودگی حفظ میکند، با انسان تناسب دارد یعنی تنگ یا گشاد نیست و کس دیگری آن را بر تن نکرده است.
وی دومین ویژگی همسر خوب را وقفکردن تمام مهر و محبت خود به همسرش برشمرد و گفت: شجاعت، صداقت، صبوری، ایثار و احسان از ویژگی چنین زوجهایی است.
وی خاطرنشان کرد: یک همسر خوب باید به عنوان سومین ویژگی همه جاذبهها، مثبتاندیشیها، تلاشمداری، کلام زیبا و رفتار پرمحبت را تقدیم همسر خود کند.
دلیل اصلی فراوانی طلاق در جامعه عدم انتخاب دقیق همسر است
دکتر افروز با اشاره به فراوانی طلاق، همسرگریزی و همسرستیزی در کشور تصریح کرد: در کشور شاهد لجامگسیختگی فرهنگی هستیم و فرآوردههای ماهوارهای، ترویج و تشویق برای فساد و خیانت است. همچنین استقلال اجتماعی دختران، تحصیلات، افزایش قدرت بیان و کمشدن تحمل سختیها از زمینههای بروز طلاق در جامعه است.
وی تأکید کرد: دلیل اصلی فراوانی طلاق در جامعه عدم انتخاب دقیق همسر بوده و شعار انتخاب دقیق ازدواج پایدار باید مورد توجه قرار گیرد.
به گفته افروز، ما چیزی به عنوان ازدواج آسان نداریم بلکه عروسی آسان مدنظر است که مهمترین انتخاب بشر انتخاب همسر است که باید با دقت صورت بگیرد چرا که ازدواج در این صورت پایدار و ماندگار خواهد شد.
وی به زوجهای جوان توصیه کرد در رابطه زن و شوهری چیزی به عنوان مقابله به مثل معنایی ندارد و اگر یکی از طرفین به دیگری کمتوجهی کرد طرف مقابل باید توجه خود را بیشتر کند، زن و شوهر باید با رحمت با هم رفتار کنند تا عشق و محبت معنا پیدا کرده و همسرستیزی و همسرگریزی از بین رود.
پایان پیام/
نظر شما