به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام دکتر مرتضی واعظ جوادی، رییس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء در نشست خبری نخستین جشنواره ملکوت با اشاره به انگیزههای برگزاری این جشنواره در سطح دانشجویان کشور گفت: فهم دین گاهی به صورت سطحی و عرفی صورت میگیرد و دستمایه علمی در آن وجود ندارد که گاهی موجب انحراف در حوزه فهم دین میشود. بنیاد وحیانی اسراء در چند سال اخیر اقدام به انتشار آثار آیتالله جوادی آملی میکند و در خصوص آثار ایشان کارهای پژوهشی انجام میدهد. آیتالله جوادی آملی یکی از افرادی است که علم را در حوزههای مختلف اسلامی مدنظر دارد و اولین گام اندیشه ایشان انطباق علوم وحیانی با صورتهای علمی است.
وی با بیان این مطلب که علوم انسانی همافزایی دارند و نمیتوان تکبعدی به آن نگریست، تصریح کرد: علوم انسانی نسبت به هم تأثیر و تأثر دارند و در یک منظومه علمی قرار میگیرند، گاهی اوقات یک روایت و آیه میتواند پیامی در مباحث فقهی، اخلاقی، عرفانی و فلسفی داشته باشد و با یک همافزایی به تمام ابعاد مختلف علمی بپردازد که این نگرش در آثار استاد آیتالله جوادی آملی متجلی است.
حجتالاسلام واعظ جوادی افزود: یکی دیگر از ویژگیهای مهم آثار آیتالله جوادی آملی پرداختن به مسایل عام اسلامی و جهان بشری است که بر اساس اتفاقات روز و مصالح جهان مطرح میشود، به عنوان مثال برای تفسیر یک آیه جایگاه آن در کل آیات قرآن دیده میشود، از این رو با توجه به این ویژگیها و لزوم قرارگرفتن دانش در راستای عمق و منظومهوار بودناش برای قشر تحصیلکرده و دانشجویان جشنواره ملی ملکوت فعالیت خود را آغاز کرده است.
رییس بنیاد بینالمللی علوم وحیانی اسراء تصریح کرد: امام علی (ع) میفرماید علم همواره هماهنگ با عمل باید پیش رود و هر گاه عمل از علم فاصله بگیرد علم رخت میبندد و استمرار پویابودن یک علم در رسوخ آن به ابعاد مختلف جامعه است و محک تجربه و عمل علم را در پویایی کامل نگه میدارد لذا باید تلاش کرد علم به عرصه عمل وارد شده و از آسیب سطحینگری که در جامعه ما بسیار وجود دارد، پرهیز نمود لذا جشنواره ملکوت فهم متنزل از دین است نه فهم نازل.
حجتالاسلام واعظ جوادی خاطرنشان کرد: ارایه فهم درست و اصیل نسبت به دین به فراخور درک جامعه و انتشار علم و معرفت همپای با نیاز دانشجویان از مهمترین اهداف برگزاری جشنواره ملی ملکوت است.
پایان پیام/
نظر شما