حجت الاسلام سید جلال حسینی، معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی در آستانه برگزاری همایش علمی پزوهشی "تجلی نمازو مسجد در فرهنگ رضوی" به خبرنگار خبرگزاری شبستان در مشهد اظهار کرد: مساجد در پیشبرد اهداف دینی و فرهنگی نظام اسلامی و همچنین مقابله با هجمه فرهنگی دشمن، نقش بسیار موثری دارند.
وی گفت: بر مسلمانان عصر حاضر لازم است که با احیای فرهنگ مسجد در کشور، این مراکز روحانی، فرهنگی و عبادی را با همان منزلت واقعی و ماموریت اصلی و فلسفه حقیقیاش مطرح سازند.
معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی مساجد را پایگاه و منشا اصلی شکلگیر انقلاب ایران و بیداری اسلامی دانست و افزود: مسجد بزرگترین و موثرترین رسانه دینی و اسلامی محسوب میشود و باید به کارکردهای گذشته خود بازگردد.
برای رسیدن به شاخص فرهنگی نیازمند تغییر نگرش در عملکرد مساجد هستیم
وی با اشاره به اینکه برای رسیدن به شاخص فرهنگی نیازمند به تغییر نگرش در عملکرد مساجد هستیم، اظهار داشت: در مساجد باید به گونه ای نیازسنجی شود که وقتی فردی وارد آن می شود بتواند تمام نیازهای خود از مسجد و اطراف آن را برآورده شود.
معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی گفت: امروز پیوند جوانان و مسجد، دانش آموزان و مسجد، دانشجویان و مسجد، هنر و مسجد یک نیاز مهم است که باید این امر در جامعه نهادینه شود.
کارکردهای سنتی و دیرینه مساجد در عصر کنونی احیا شود
وی با تاکید بر احیای کارکردهای سنتی و دیرینه مساجد در عصر کنونی، تصریح کرد: حضرت محمد(ص) نه تنها در مسجد عبادت میکرد بلکه جلسات درس تفسیر و تاریخ و سایر علوم را هم در مسجد به راه میانداخت در حقیقت کارکرد آموزشی و اجتماعی مساجد و نیز تجمع رزمندگان برای اعزام به جبهه هم در مساجد صورت میگرفت و این اماکن پایگاه اصلی مسلمانان محسوب میشدند.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به اینکه اگر مساجد نیازهای روحی و جسمی مردم را تامین نکند از رونق می افتد، گفت: مساجد جایگاه خاصی در صدر اسلام دارد، در طول تاریخ معارف اسلامی، تربیت انسان ها و پاسخ به شبهات درمسجد تبیین می شد اما امروز اینگونه نیست امروز باید مساجد پایگاه اصلی مردم باشد.
معاون تبلیغات و ارتباطات اسلامی آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه مساجد موجب توسعه مسائل فرهنگی، اجتماعی، دینی و نیز رفع مشکلات خانوادگی درجوامع می شوند، تصریح کرد: مساجد باید همواره محور اصلی فعالیتهای فرهنگی در جامعه باشند و یکی از راههای توسعه فعالیتهای فرهنگی مساجد وجود پایگاه بسیج هماهنگ و همراه با فعالیت های ائمه جماعت و کانونهای فرهنگی مساجد است.
مساجد جایگاه دشمن شناسی و دشمن ستیزی است
حجت الاسلام حسینی با تاکید بر این که مساجد جایگاه دشمن شناسی و دشمن ستیزی است، اظهار داشت: فرهیختگان تربیت یافته در مساجد با نگاه سنگربانی از ارزش های انقلاب باید جامعه و مردم را از عدالت بهره مند سازند.
وی اظهار داشت: مکانهای مقدس، ما را از خودبیگانگی نجات میدهند و در جهانی که در پی تاراج روح انسان و هویت انسانی او و تهی کردن زندگیاش ازمعنا هستند مساجد مهمترین پناهگاههای روح انسان معاصر محسوب میشوند.
گفتنی است، آیین اختتامیه نخستین همایش علمی پژوهشی "تجلی نماز و مسجد در فرهنگ رضوی" از سلسله برنامه های یازدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) (21شهریور)در مشهد برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما