دنیا در حقوق بشر به پای اسلام افتاده/نگذاریم امر به معروف ضد ارزش شود

خبرگزاری شبستان: مرجع عالیقدر شیعه با بیان اینکه تمام مسلمانان بر یکدیگر حق دارند و امروز حقوق بشر در اسلام گسترده‌ترین حقوق بشرهاست،گفت: دنیا امروز در حقوق بشر به پای اسلام افتاده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد ، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی، مرجع عالیقدر شیعه شب گذشته(14شهریور) در جمع زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی اظهارداشت: امروز جهان شیعه جمعیتی پیشرو بوده و حافظان قرآن در قشر کودک و قاریان ممتاز در قشر جوان و اعتکاف‌های پرشکوه در سال و همچنین عظمت حوزه علمیه نمونه بی‌نظیر است، اینگونه تنظیم شعائر در نامه اعمال ثبت می شود و روز قیامت با عنوان عمل صالح چشمیگیر در پیشگاه خداوند متعال عنوان می‌شود.

 

وی در بخش نخست سخنانش در ادامه تفسیر سوره والعصر گفت: سوره والعصر 4 برنامه و درس مهم برای سعادت و کمال انسان مطرح می‌کند که ایمان و عمل صالح به خداوند را قبلا توضیح دادم و امروز به دو موضوع و تواصو بالصبر و تواصو بالحق می‌پردازم.

 

آیت‌الله مکارم شیرازی تصریح کرد: توصیه و سفارش با عنوان کلمه تواصی در این سوره به معنی روایت حق بوده و این یعنی اینکه هر فرد فقط حق خود را رعایت کند کافی نیست بلکه باید دیگران را به این امر سفارش کنیم، در واژه تواصی جوهره امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد.

 

این مرجع عالیقدر شیعه با بیان اینکه یعنی دینی که ما در مقابل دیگری داریم و می‌توانیم آن را مطالبه کنیم، گفت: حق خدا بر ما، حق مردم بر یکدیگر، حقی که محیط زندگی انسان بر انسان دارد، حق انسان بر خودش چهار نوع حق در اسلام بوده که باید آن را مورد توجه قرار دهید.

 

وی افزود: درباره اینکه خدا بر ما حق دارد یعنی همه چیز از اوست و باید با معرفت‌شناسی کامل از نعمت‌هایش استفاده کنیم، در مورد دوم باید بدانیم تمام مسلمانان بر یکدیگر حق دارند و امروز حقوق بشر در اسلام گسترده‌ترین حقوق بشرهاست.

 

آیت‌الله مکارم شیرازی تصریح کرد: دنیای امروز در حقوق بشر به پای اسلام افتاده است.

 

وی اظهار کرد: اسلام مبین در دین خود حتی برای محیط زیست و حیوانات نیز حقوق قائل شده و مهمترین آنها حق انسان بر خودش بوده که این به این معنی است که انسان مدیون خویشتن است، البته حق پنجمی هم وجود دارد که آن حق حکومت به مردم و حق مردم بر حکومت است.

 

مرجع عالیقدر شیعه با تشریح عبارت و تواصعوبالصبر در سوره والعصر گفت: برخی دشمنان با تبلیغات دروغ دین را افیون توده مردم می‌دانستند و ادعا داشتند که دعوت به صبر در اسلام به معنی آن بوده که این دین به مردم ظلم کرده، حق و حقوق آنها را رعایت نکرده و در نهایت از آنان می‌خواهند که صبر کنند.

 

وی تصریح کرد: این دروغ بزرگ دشمنان نسبت به اسلام بوده که دین مبین اسلام برای شهادت آدمی برنامه‌ جامع و کامل ارائه داده و دلیل اینکه صبر چهارمین محور رسیدن به سعادت است از این حیث بوده که برای رسیدن به کمال چه در دنیا و چه در آخرت با سختی‌هایی مواجه هستیم که فقط در سایه صبر به آن می‌رسیم.

 

آیت‌الله مکارم شیرازی با تاکید بر اینکه در زیارت باید به محتوای زیارت‌نامه‌ها توجه ویژه شود، گفت: مسئله مهم در زیارت به‌ویژه در جوانان این است که به محتوای زیارتنامه‌ها توجه ویژه کرده و به آنها عمل کنند.

 

وی اظهار داشت: اگر می‌خواهید بدانید زیارت شما چقدر مورد قبول واقع شده باید ببیند که پس از زیارت چقدر به حال معنوی شما افزوده شده است.

 

این مرجع عالیقدر شیعه با ابراز نارضایتی از اینکه امروز به برخی از آمران به معروف و ناهیان از منکر اهانت صورت گرفته افزود: اینکه در یک شهری فردی را به خاطر امر به معروف به قتل می‌رسانند و در شهر دیگر به آمر به معروف دیگری اهانت می‌کنند نشان از این دارد که امروز امر به معروف و نهی از منکر به ضد ارزش تبدیل شده است.

 

این مرجع عالیقدر شیعه گفت: باید همه اقشار بویژه جوانان در عرصه احیای فریضه واجب امر به معروف و نهی از منکر همت کنند.

 

وی با بیان این مطلب که شعار رئیس جمهور دولت یازدهم اعتدال بوده تصریح کرد: برپایه این شعار از رئیس جمهور انتظار داریم که در این دولت اعتدال رعایت شود.

 

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به اهمیت فضای آموزشی در سلامت اقتصادی، گفت: اگر فرزندمان در فضای آموزشی ارزشی و توام با تقوا پرورش یابند فردای روز که وارد عرصه اقتصاد می‌شوند نه به رشوه فکر می‌کنند و نه فساد اقتصادی انجام می‌دهند و به بیت‌المال احترام ویژه قائل می‌شوند.

 

 وی با بیان اهمیت دو وزارتخانه آموزش و پرورش و علوم اظهار داشت: رئیس جمهور به عملکرد وزرای خود دقت داشته باشد و این مسئله در دو وزارتخانه آموزش و پرورش و وزرات علوم از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

 

این مرجع عالیقدر شیعه گفت: اگر امروز به آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها توجه نداشته باشیم هم اقتصاد و هم سیاست ما خراب می‌شود و همه حل مشکلات منوط به پرورش جوانان و نوجوانان در فضای ارزشی است.

 

پایان پیام/

کد خبر 289623

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha