به گزارش خبرگزاری شبستان معترضان سوئدی دیروز و امروز در استکهلم نسبت به حضور رئیس جمهور آمریکا واکنش نشان دادند. اوباما که خود را برای حضور در اجلاس گروه بیست در روسیه آماده می کند در اقامتی کوتاه در سوئد با رهبران کشورهای اسکایندیناوی دیدار کرد. معترضان خشمگین با آمدن به خیابانهای استکهلم مراتب خشم خود را از برنامههای دولت اوباما برای حمله نظامی علیه سوریه اعلام کردند.
تظاهرکنندگان با خود پارچه نوشتههایی حمل میکردند که بر روی آنها نوشته شده بود : « نه به برادر بزرگ اوباما»، « نه به جنگ در سوریه» .
معترضان همچنین با خود پارچه نوشتههایی در دست داشتند که برروی آنها نوشته شده بود: « دست از سر اسنودن بردارید». ادوارد اسنودن افشاگر امریکایی اطلاعاتی فوقالعاده محرمانه ای را درباره برنامههای جاسوسی امریکا افشا کرده است.
یکی از معترضان گفت: « اوباما را بیرون کنید. نمیخواهیم اوباما به سوئد بیاید چون او را یک جنایتکار جنگی میدانیم.»
باراک اوباما برای گفت و گو درباره مسائل اقتصادی، بیکاری، تجارت آزاد، آب و هوا و انرژی به سوئد سفر کرده است.
ین درحالی است که تظاهرکنندگان دراستکهلم میگویند که اوباما به سوئد آمده است تا دولت این کشور را برای پیوستن به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) و حمایت از حمله امریکا به سوریه متقاعد کند.
معترضی دیگر گفت : « نباید هیچ مذاکرهای درباره عضویت سوئد در ناتو برگزار شود ، فکر میکنم که این موضوع امروز در دستور کار قرا ردارد، اوباما از سوئد میخواهد تا به عضویت ناتو در آید و ما همه با آن مخالفیم.»
لفاظیهای جنگ طلبانه علیه سوریه بعد ازاین شدت گرفت که شبه نظامیان فعال در سوریه و گروههای مخالف دمشق 21 آگوست ادعا کردند در پی حمله شیمیایی نیروهای دولتی در مناطق عین ترما، زملکا و جوبر هزاران نفر کشته شدند.
دمشق قویا اتهامات را رد کرده و میگوید، شورشیان با هدف فراهم کردن زمینه مداخله نظامی خارجی این حمله را انجام دادهاند.
با وجود این، شماری از کشورهای غربی شامل امریکا، فرانسه و انگلیس فورا هجمهای جنگ طلبانه را علیه سوریه آغاز کردند.
گمانهزنیها در مورد احتمال حمله نظامی به سوریه 27 آگوست (5 شهریور) افزایش یافت. رسانههای خبری گزارش دادند امریکا قصد حملاتی محدود به سوریه را دارد.
با وجود این، ظاهرا مخالفتهای داخلی و بین المللی با حمله به سوریه کمی از شدت لحن کشورهای مذکور علیه سوریه کم کرده است.
پارلمان انگلیس نیز 29 آگوست با مشارکت انگلیس در هر نوع حمله نظامی بالقوه در سوریه در شرایط فعلی مخالفت کرد . از سوی دیگر، ناتو نیز 30 گوست از مشارکت در هر گونه مداخله نظامی در سوریه فاصله گرفت.این درحالی است که واشنگتن همچنان ضمن پافشاری بر مواضع خود، میگوید قصد دارد طرح حمله به سوریه را بدون موافقت سازمان ملل یا حتی حمایت متحدان خود پیش ببرد. باراک اوباما، رئیس جمهور امریکا در 31 اگوست تحت فشارهای گسترده گفت که دولت وی قبل از حمله به سوریه ابتدا موافقت کنگره را جلب میکند.
با وجود اینکه قانونگذاران امریکایی در ابتدا در مورد جنگ این کشور با سوریه به شدت تردید داشتند و از طرح کاخ سفید برای حمله نظامی انتقاد میکردند، به نظر میرسد آنها اکنون تسلیم هجمه کاخ سفید برای حمله به این کشور عربی شدهاند.
اعضای کنگره امریکا اکنون طرحی را آمادهکردهاند که به موجب آن مهلتی 60 روزه برای حمله نظامی تعیین شده و همچنین این مهلت میتواند برای 30 روز دیگر تمدید شود. این طرح که احتمالا روز چهارشنبه توسط کمیته روابط خارجی سنا مورد بررسی قرار میگیرد، اعزام نیرو به خاک سوریه را ممنوع میکند.
در همین حال پنتاگون از برنامهها برای استفاده از« بمب افکن های نیروی هوایی » علاوه بر ناوشکنهای مجهز به موشکهای کروز که قرار است برای حمله به سوریه استفاده شوند، خبرداده است.
همه اینها در حالی است که بازرسان سازمان ملل که اخیرا از محل حملات شیمیایی در سوریه بازدید کردند، هنوز نتایج تحقیقات خود را در مورد حمله شیمیایی در سوریه منتشر نکردهاند.
این درحالی است که آزمایشگاه تحقیقات نظامی سوئد، مسئول بررسی نمونههای جمع آوری شده از سوی تیم بازرسان سازمان ملل شده است.
خبرگزاری شبستان: شهروندان سوئدی هم به حضور رئیس جمهور آمریکا در کشورشان واکنش نشان دادند.
کد خبر 289576
نظر شما