به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام سید محمد حسن ابوترابی فرد پیش از ظهر امروز (14 شهریور) در دومین همایش تجلیل از مفاخر و چهره های ماندگار استان قزوین که در سالن اجتماعات دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، بیان کرد: انسان با توجه به اینکه از ظرفیت بالای فراگیری علم برخوردار است و در این عرصه گوی سبقت را از دیگران ربوده است از این رو به اشرف ممکنات نامگذاری شده است.
وی ادامه داد: بالاترین نعمتی که خداوند به انسان داده است، علاوه بر ظرفیت فراگیری علم، فرصتی است که در اختیار او است و قدرت نگارش دارد و در پرتو قلم می تواند به مقام علمی دست یابد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: اگر قلم نبود نامی از دانشگاه و ذخایر گرانبها نبود، اگر قلم نبود از نعمت قرآن و نهج البلاغه بی بهره بودیم و مکتب امام صادق (ع) بر تارک گیتی نمی درخشید.
وی عنوان کرد: تمام فرهخیتگان ریشه در دانش، علم و معرفت و تمام عالم طبیعت و جهان ماده ریشه در دانش و معرفت دارند از این رو قرآن، انسان را به فراگیری علم و حرکت در مسیر دانش فرامی خواند و شایسته منزلت انسان آن است که یک قدم، سخن و حرکت بدون علم نداشته باشد.
حجت الاسلام ابوترابی اعلام کرد: هیچ حرکتی بدون علم و معرفت در ساحت وجود انسان موحد شکل نمی گیرد و نکته ای که در این بین وجود دارد این است که خداوند متعال همانطور که علم را ریشه همه کمالات می داند، طغیان را عامل نابسامانی بشر ذکر می کند و اگر انسان قدرت فراگیری علم را نداشت گرفتار طغیان نیز نمی شد.
وی تصریح کرد: طغیان نیز ریشه در همین ظرفیت دارد و هر جا فرصتی است به همان میزان نیز تهدید متوجه انسان است و هنر این است که از فرصت ها به خوبی استفاده کرد و از تهدیدها در امان ماند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: اگر قرائت و علم از توحید تهی شد، انسان را به طغیان، سرکشی و تباهی زندگی می کشاند؛ این بشر است که دنیا را در معرض تهدید و خطر بمب هسته ای قرار داده است و اگر امروز آمریکا بدون اعتنا به قوانین بین المللی عربده کشی می کند با تکیه بر علم و تکنیک است.
وی یادآور شد: انبیا آمدند علم را بسم رب نمایند و انسان را در سایه عقل پرورده شده در علم به ساحت توحید برسانند و در پرتو علم الهام گرفته از وحی، سعادت دنیا و آخرت او را رقم بزنند و چهره فاخر شخصیت هایی هستند که این دو ویژگی را در خود احیا کردند و به هر میزان در این دو حوزه ارتقا یابند از جایگاه برتری برخوردارند.
حجت الاسلام ابوترابی خاطرنشان کرد:در نگاه قرآن، همه پدیده ها و انسان دارای کرامت هستند و با این نگاه روابط اجتماعی و انسانی معنا می یابد؛ نگاه اهانت به انسان، قرآنی نیست بلکه نگاه فرعونی است و تکریم انسان نگاه قرآنی است.
وی با تقدیر از برگزار کنندگان این همایش یادآور شد: از برگزار کنندگان این مراسم تشکر می کنیم و امیدواریم راه برای ارتباط ملت با چهره های فاخر هموار شود و گذشته و دیروز خود را بهتر شناخته و با احترام به آن جایگاه فاخر علمی، آینده خود را بهتر بسازیم.
پایان پیام/
نظر شما