به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، علی مطهری، نماینده تهران در مجلس در حاشیه جلسه امروز چهارشنبه 13 شهریور در رابطه با انتقاداتی که این روزها از آقای هاشمی رفسنجانی در مورد سوریه مطرح است در جمع خبرنگاران گفت: درست است مجمع تشخیص مصلحت نظام این موضوع را تکذیب کرده است ولی من فیلمش را دیده ام ولی قاعدتاً این فیلم نمی تواند ساختگی باشد به نظر من نیز آقای هاشمی این حرف را زده است و به هر حال نظرش را گفته است شاید وی می خواهد راه جدیدی باز کند و لابد مصلحت کشور را در این دیده است و باید از وی در این زمینه توضیح خواست.
وی در مورد اینکه آیا این سخنان هاشمی دال بر علاقه وی به برقراری ارتباط با امریکا نیست گفت: افرادی که این سخنان را می گویند می خواهند بگویند که گفتن این سخنان یک نوع همکاری با امریکاست ولی اینطور نیست زیرا اقای هاشمی در عین حال امریکا را محکوم می کند ضمن اینکه دولت سوریه بمباران شیمیایی هم کرده باشد ما این کار را محکوم می کنیم ولی دست از حمایت سوریه برنمی داریم ولی این به معنی این نیست که ما مجوز حمله امریکا به سوریه را صادر کنیم و از این کار حمایت کنیم.
وی اظهار کرد: بنابراین اقای هاشمی باید توضیح دهد که منظورش چه بوده است ولی ممکن است وی اسناد و اخباری داشته باشد که به این نقطه رسیده است که دولت سوریه حمله شیمیایی کرده است اگر اینطور است و می خواهد بگوید ایران و انقلاب اسلامی بیش از حد مایه نگذارند و می خواهد جلوگیری کند شاید همچین هدفی دارد اگر اینطور است به این معنی نیست که بخواهد تجاوز امریکا به سوریه را تایید کند زیرا ما با تجاوز امریکا به سوریه مخالفیم و همچنان از دولت سوریه حمایت می کنیم و موضع اقای هاشمی این است که اگر فرضاً دولت سوریه حمله شیمیایی نیز کرده باشد ما انرا محکوم می کنیم ولی از این دولت حمایت می کنیم.
نماینده تهران در خانه ملت در مورد حمایت ایران از سوریه یادآور شد: تا زمانی که اکثریت مردم سوریه از حکومتشان حمایت کنند ما نیز حمایت می کنیم زیرا به هر حال حمایت از سوریه برای ایران مهم است و سوریه محور مقاومت است و اگر دولت سوریه از بین برود حزب الله کارایی ندارد لذا تا زمانی که اکثریت مردم سوریه از اسد حمایت کنند ما نیز حمایت می کنیم.
وی خاطرنشان کرد: معتقدیم دولت سوریه نیز باید اصلاحات لازم را انجام دهد و اگر مقابل بخشی از اعتراضات مردم خشونت به خرج نمی داد ما به این نقطه نمی رسیدیم بهرحال اشتباه کرده ولی در هر حال ما این دولت را دولت اکثریت مردم سوریه می دانیم و از ان به دلیل مساله فلسطین و منافع ملی و اسلامی حمایت می کنیم.
این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در ادامه درباره واکنش برخی از نمایندگان به سرپرستی توفیقی در وزارت علوم گفت: به هر حال این آقایان گرایشات فکری توفیقی را قبول ندارند و طبیعی است که توقع دارند فردی اصولگرا در راس وزارت علوم قرار دارند و انها قدری نگران هستند.
وی اظهار کرد: این آقایان مایل نیستند یک اصلاح طلب در راس وزارت علوم باشد ولی من شخصاً مخالف این نظر هستم و معتقدم توفیقی یک اصلاح طلب تندرو نیست بلکه یک دوره ای وزیر بوده است و دوره خوب و تنش زدایی نیز داشته است.
مطهری ادامه داد: در مورد نقش وی در مساله فلسطین به سخنرانی وی در دانشگاه تهران استناد می شود به نظر می رسد باید فضای زمان سخنرانی را نیز در نظر گرفت که روز بعد از حمله به کوی دانشگاه بوده است و حتی رهبری در این زمینه گفت: این کار دل من را خون کرد و قطعاً در ان فضای هیجانی ان روزها وی برای کنترل فضا مجبور بوده است صحبت های خاصی را مطرح کند.
این نماینده اصولگرا مجلس تصریح کرد: حرفهای اقای توفیقی قبل از اعلام نظر شورای نگهبان بوده است و هر کس حق اعتراض دارد حتی کسی حق دارد اعلام کند که تقلب شده است ولی بعد از اعلام نظر شورای نگهبان نباید دیگر به اعتراضات خودشان ادامه دهند و ما چنین کسی را فتنه گر نمی دانیم.
وی اضافه کرد: اقای توفیقی نیز همین قدر ممکن است فعالیت داشته باشد و وی واقعاً معتقد بوده است که تقلب شده است همانطور که در ان روزها بسیاری از افراد حتی اصولگراها معتقد به تقلب بوده اند.
وی ادامه داد: حرف توفیقی در ان روزها که 26 خرداد بوده است حرف عجیبی نبوده است و گناهی هم نیست که کسی حتی الان هم معتقد باشد در انتخابات 88 تقلب شده است و در واقع این اعتقاد به معنای اینکه او ضدانقلاب و ضدولایت فقیه است نیست زیرا نمی شود نظر افراد را عوض کرد، بحث درباره التزام عملی است که اگر کسی بعد از نظر شورای نگهبان به اعتراض های خیابانی ادامه می داد به او می گفتیم که فتنه گر. ولی آیا اقای توفیقی چنین کسی بوده است؟ من می گویم وی چنین کسی نبوده است اظهارات وی نیز اشکالی ندارد بلکه وی نظر خودش را گفته است حالا ممکن است اشتباه کرده باشد ولی از نظر ما اشکالی ندارد.
وی با بیان اینکه توفیقی را فرد مناسبی برای وزارت علوم می دانم گفت: نمایندگان باید نیز به هر حال به نظرات مردم احترام بگذارند زیرا 95 درصد حامیان روحانی اصلاح طلبان بوده اند و ما نباید انتظار داشته باشیم که همه افرادی که از طرف وی معرفی می شوند اصولگرا باشند بلکه از تیپ اصلاح طلب نیز باید در دولت حضور داشته باشند.
این نماینده تهران در مورد مخالفت مجلس با لایحه بودجه 92 گفت: لایحه دولت خیلی پخته نبود و خیلی ضرورتی نداشت حتی برخی موافقان دولت نیز با ان مخالف بودند به گونه ای که فوریت ان نیز رای نیاورد.
پایان پیام/
نظر شما