دولت به «دایره ده» در ساخت سالن اجرای تئاتر کمک کند

خبرگزاری شبستان: سخنگوی گروه «دایره ده» کمک به گروه های تئاتری را از وظایف دولت خواند و گفت:مدیران باید رفتارشان را با گروه های تئاتری تغییر دهند و با فعالیت آن ها هم سو شوند تا تئاتر کشور رشد کند.

به گزارش خبرنگار تئاتر خبرگزاری شبستان، محمد چرم‌شیر، سخنگوی گروه تئاتر دایره ده در اولین نشست این گروه که پیش از ظهر امروز چهارشنبه 13 شهریور در شهر کتاب مرکزی برگزار شد درباره هدف  تشکیل گروه تئاتر دایره ده گفت:بارها و بارها در تئاتر ما گروه‌های تئاتری تلاش کردند دور هم جمع شوند و با اهداف مشترک فعالیت‌های خود را برای تئاتر کشور انجام دهند اما هر بار به دلایل مشکلات تئاتر ایران این اتفاق نیفتاد، تا امروز که 10 گروه تئاتری تصمیم گرفتند دور هم جمع شوند و فعالیت‌هایشان را در یک گروه انجام دهند.

 

وی  درباره جمع شدن گروه های تئاتری در دایره ده اظهار داشت: چند ماجرا این گروه‌ها را کنار هم قرار داد، یکی اینکه اینها گروه‌های شناخته‌شده‌ای در تئاتر هستند که یک نوع دیگر به تئاتر می‌نگرند و مستمر فعالیت می‌کنند مگر اینکه مانعی بر سر راهشان باشد و از طرفی برای نزدیک‌تربودن به تئاتری که در جهان است تلاش می کنند، همه این ده گروه تجربه گروه‌بودن را دارند و در کنار فعالیت تئاتری به کارهای آموزشی نیز می‌پردازند.

 

محمد چرم شیر رفتن به سمت تئاتر خصوصی را از دلایل کنار هم آمدن گروه دایره ده خواند و تاکید کرد : هدف این ده گروه از رفتن به سمت تئاتر خصوصی این است که مکانی برای عرضه آثار خود داشته باشند. البته تا زمانی که این حرکت به سمت ایجاد یک مکان تئاتری انجام ‌شود. این  ده گروه از سالن‌های تئاتری بهره می‌برند.

 

این نمایش نامه نویس تاکید کرد: البته آنچه از تئاتر خصوصی مدنظر گروه دایره ده است  به معنای این نیست که  ارتباطشان را با مراکز دولتی قطع کنند، زیرا اعتقاد دارند دولت همچنان باید از تئاتر حمایت کند و موانع و مشکلات تئاتر را بردارد این سوبسید است و سوبسید به معنای سفارش‌دادن نیست، تلاش می‌کنیم گروه‌های تئاتری به خودکفایی برسند.

 

وی اظهار داشت: اعضای گروه دایره ده در اولین نشستی که داشتند مباحثی را  که به عنوان گروه‌های هم‌سو دارند مطرح کردند، این هم‌سویی به معنای بی مشکلی آنها نیست، آنها در حال رایزنی هستند که این هم‌سویی و هم‌جهتی را در مسیر مشخص‌تری دنبال کنند تا اتفاق خوبی در تئاتر ایران اتفاق بیفتد تا بتوانیم به اتحادیه تئاتر نزدیک شویم.

 

چرم شیر درباره شعار گروه دایره ده نیز گفت:  تشکلی از گرو‌ه‌های همگرا و متنوع در جهت نزدیک‌شدن به استقلال و گسترش تئاتر تعریف دایره ده است .

 

سخنگوی گروه تئاتر ده درباره اعضای این تشکل تئاتری اظهار داشت: حمیدرپور آذری، رضا حداد، همایون غنی‌زاده، اصغر دشتی، رضا ثروتی، آتیلا پسیانی، رضا گوران، حسن معجونی، امیررضا کوهستانی و آروند دشت‌آرای از تشکیل دهندگان گروه تئاتر ده هستند.

 

محمد چرم‌شیر با بیان اینکه با طرح این مسئله که تئاتر ما کلیشه‌ای است، موافق نیستم، اذعان کرد:داد: این گروه‌های تئاتری تلاش می‌کنند از شکل کلیشه‌ای نگاه‌ به تئاتر و امر نمایش خارج شوند و تلاش دارند با آزمون و خطاهایی که انجام می دهند این مشکل را در حوزه تئاتر دانشجویی، آماتوری و حرفه‌ای حل کنند.

 

این نمایش نامه نویس با بیان این نکته که به هیچ‌وجه کمک‌های دولتی را به عنوان سوبسید و سفارش نمی‌بینیم، خاطر نشان کرد: کم‌کم مدیران ما باید در کنار گروه‌های تئاتری رفتارشان را تغییر دهند، گروه دایره ده اعتقادش بر این است که اگر این حرکت را آغاز کرده است، مدیران تئاتری نیز با این حرکت‌ها هم سو شوند.

 

چرم شیر درباره این مسئله که راه اندازی این گروه باعث از بین رفتن هویت هر گروه و تقلید گروه های تئاتری جوان از این گروه می شود و  نگرانی از این اتفاق توضیح داد:  متأسفانه از وقتی خبر تشکیل گروه ده منتشر شده، گمانه‌زنی‌ها در این باره آغاز شد که مبنای آن حرف بوده است، من می‌گویم در قدم اول این حدس نادرستی است ،چرا که گروه‌ها نشان داده‌اند که بر روی پای خودشان ایستاده‌اند و کارهایی را به صحنه برده‌اند که تماشاگران خاص خود را داشته و چرخش مالی خود را نیز دارند، مدیران دولتی هم بدشان نمی‌آید که در حوزه آماری از این گروه ها استفاده کنند.

 

وی افزود: قرار نیست این گروه‌ها فعالیتشان را متوقف کنند، هر کدام به کار خود ادامه می‌دهند، خروجی این کار تنها ایجاد مکان خصوصی تئاتر خواهد بود  با زمینی که دولت می دهد و کمک‌هایی مالی دولت است، این را نه تنها برای تشکل دایره ده بلکه برای گروه‌هایی که به تبعیت از دایره ده و همسو با آن قرار می‌گیرند ایجا شده است تا گروه‌های دیگر سرراست به اهدافی که دارند، برسد.

 

چرم شیر یادآور شد: در کنار هم قرار گرفتن گروه‌های تئاتری به معنای ادغام آنها نیست، این گروه‌ها استقلال خود را حفظ می‌کنند چرا که این گروه‌ها هویت دارند و باید هویت خود را حفظ کنند. گروه دایره ده در حال آزمودن این ماجراهاست.

 

سخنگوی گروه  تئاتر دایره ده بیان داشت: در نشست اعضای گروه در مورد همه مسایل صحبت می‌شود، اینکه ماهیت گروه ده بر اساس اشتراکات و اختلافاتی که دارند شکل می‌گیرد، قرار نیست اختلافات حل شود و یک شکل شود، قرار است دوباره درباره  آنها صحبت شود و بررسی شود که ما کجا ایستاده‌ایم، در روز اول کلمه هم‌سو‌بودن کلمه‌ای به شدت آشنایی بود که در آن «ان قلت» نبود، این هم‌سوبودن بر این است که چقدر باید اختلافا‌ت را حل کنند و باید درباره موضوعات مشخصی رایزنی کنند.

 

چرم شیر درباره ادامه کار دایره ده با همین ده گروه یا اضافه شدن گروه های جدید به آن گفت: واقعیت این است که با تعریفی که دایره ده دارد گروه هایی می‌تواند در این گروه قرار بگیرد اما فعلا با چند دلیل با همان ده گروه به کار ادامه می دهیم چرا که بیشتر گفت‌وگوهای بنیادی گروه بر این است که در فضای محدودتری به کار ادامه دهد.

 

وی با بیان اینکه تئاتر ایران تئاتر تلاش برای تحقق رویاها بوده است، برای همین دایر ده می تواند به تحقق آرمان هایش امیدوار باشد، تصریح کرد: ما داریم تلاش می‌کنیم که این رویا( تاسیس مکان خصوصی تئاتر) را محقق کنیم و تحقق این را جزء وظایف دولت می‌دانیم و از دولت می‌خواهیم به ما در رسیدن به این هدف کمک کند.  البته گروه تئاتر ده  در کنار این اعتماد و همراهی شما اهالی رسانه را نیز می‌خواهد.

 

چرم شیر یادآور شد: اغلب گروه‌های تئاتری معروف دنیا از حمایت دولتی برخوردارند و این حق تئاتر ماست که دولت به آنها کمک کند و امکانات در اختیار آنها قرار دهد. سوبسید حق گروه‌های تئاتری است و گروه‌ ده تلاش می‌کند این رویا را تحقق ببخشد.

 

این نمایش نامه نویس درباره فرق گروه دایره ده با گروه هایی که در دهه چهل در سنگلج فعالیت مشترک داشتند نیز گفت: این گروه‌ها فرق‌شان با دایره ده این بوده که  گروه نبودند فرد بوده‌اند که به گروه پیوسته‌اند اما در دایره ده این گروه‌ها بودند که به‌هم پیوسته‌اند، دایره ده تلاش می‌کند امکانات خودش را در این آزمون در اختیار اعضای گروه‌های دیگر قرار دهد حتی به گروه‌های کمک کند.

 

چرم شیر با بیان اینکه در حال تلاش برای ساخت سالن تئاتر هستیم، اظهار داشت: دولت می‌تواند متولی ساخت مکان تئاتر باشد اما می‌تواند به بخش خصوصی کمک کند تا این اقدام شدنی شدنی شود.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: کدام‌یک از اعضای این ده گروه انحصاری کار کرده است که تئاتر ایران را قبضه کند، ما هنو پاتوق فرهنگی برای صحبت‌کردن نداریم، من احتیاج به جایی دارم که با شما صحبت کنم.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 289177

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha