به گزارش خبرگزاری شبستان ، مردم کشورهای آفریقایی عمدتا به واسطه فقر و تحمل سالهای استعماری از وحدت و خیزش های جمعی گریزانند و به لقمه نانی که از دست اجنبی باشد راضی می شوند.
وجود منابع غنی طبیعی در قاره افریقا از همان دوران استعمارگری، کشورهای صنعتی را به سمت سرمایه گذاری در معادن آفریقا پیش برد و در مقابل کارگران آفریقایی با خدمت به این شرکت های خارجی اندک حقوقی برای امرار معاش دریافت می کنند.
عمده ترین شرکت های فعال آمریکایی و انگلیسی در کشورهای آفریقایی به استخراج طلا و مس و پلاتین اختصاص دارند که محصولات آن با درخشش هر چه تمام تر از مقابل چشم آفریقایی ها رد می شود و به جیب شرکت های خارجی سرازیر می شود.
موضوع حائز اهمیت اعتصاب هایی است که این روزها در معادن شرکت های خارجی در آفریقای جنوبی در جریان است اعتصاب هایی که مردم آفریقا در پس آن هیچ ضرری متحمل نمی شوند چرا که عدم دریافت دستمزد روزانه برابر با دستمزد ناچیزی است که شرکت های خارجی به آنها می دهند.
بعد از اعتصاب های گسترده معادن پلاتین شاهد آن هستیم که هزاران معدن چی آفریقای جنوبی در معادن طلا اعتصاب های نا محدود و گسترده ای را برای افزایش حقوق خواستار شدند در حالی که موازی با این جنبش صنعت های گسترده دیگری در کشور وارد اعتصاب شده اند.
به این ترتیب اعتصاب بزگ آفریقای جنوبی آغاز شد .قطعا این اعتصاب ها،برابر با کوچکترین ضرباتی که به اقتصاد کشور می زند مهلک ترین چکش ها را به سرمایه گذاری غرب در منطقه وارد می کند.
در حال حاضر دسترسی خبرنگاران به معادن طلا در حال اعتصاب ممنوع شده است و گزارش مستقیم از شرایط حاکم تقریبا غیرممکن است.
فشار وارده به قدری بر کارگران سیاه افزوده شده است که برخی ابراز داشته اند بر خلاف سال گذشته که کارگران از ترس از دست دادن کار خود اعتصاب را رها کردند این بار برگشتی از خواسته هایشان ندارند.
باید اضافه کرد که امروز بین 90 تا 140 هزار سیاهپوست در معادن طلای شرکت های خارجی مشغول به کار هستند که حداقل ترین حقوق ممکن را دریافت می کنند.
از سویی دولت آفریقای جنوبی برای حفظ رضایت خارجی ها و از طرفی مردم کشور انجام اعتصاب در چارچوب قوانین تعریف شده را آزاد اعلام کرد چرا که از سویی از پس این آزادی نمی خواهد کشتار فاجعه آمیز 2012 که بعد از حمله پلیس به ماریکانا به کشته شدن 34 معدچی و خیزش های بعد از آن ختم شد را دوباره تجربه کند.
امروز در آفریقای جنوبی دو منطق مقابل یکدیگر قرار گرفته است: منطق اقتصادی حقوق بگیران که خواهان کاهش هزینه ها و افزایش سودهای کارگری هستند و می خواهند عدالت های دوران آپارتاید کاملا شسته شود و درمقابل منطق بهره جویی شرکت های خارجی وجود دارد که می خواهند بی هیچ دردسر و هزینه اضافی از جمله نرخ برق و کارگر طلا و پلاتین را از قاره آفریقا استخراج کنند.
جالب است بدانیم، از زمان کشف معاون طلا در ژوهانسبورگ در سال 1886، افریقای جنوبی نخستین استخراج کننده طلای جهان تا سال 2007 شناخته شد و این کشور از 13 درصد از منابع زیر زمینی کل جهان در خصوص فلزات ، طلا و آهن بهره مند است.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: تجهیز نیروهای کارگری آفریقایی به قوه منطق و استدلال، کار را برای شرکت های خارجی سرمایه گذار در معادن طلا و فلزات سخت و استخراج آسان پول از این قاره به سمت کشورهای غربی دشوار کرده است.
کد خبر 288978
نظر شما