فیروزه جعفری، رییس اداره اعتیاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه طبق اعلام آمار ستاد مبارزه با مواد مخدر که بر اساس تحقیقات در سال 90 صورت گرفته یک میلیون و 375 هزار زن در دام اعتیاد گرفتار هستند که نسبت آمار شیوع 9 درصد مشخص شده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر نگرانی در مورد افزایش شیوع مصرف مواد مخدر بخصوص مخدر صنعتی شیشه در زنان افزایش یافته، اظهار کرد: بعضی از مصرفکنندگان شیشه نادانسته از طرق خاصی که این محصول عرضه میشود به مصرف آن روی میآورند.
وی با بیان اینکه اقبال بانوان برای مصرف دارو جهت کاهش وزن بیشتر است ادامه داد: یکی از عواملی که افزایش مصرف شیشه در بین بانوان و علاقه زیاد آنها برای کاهش وزن آنهم در کمترین مدت شده است تحققبخشیدن به خواسته پیشنهاد عمل جراحی و استفاده از مواد دارویی می باشد.
جعفری با تأکید بر اینکه یکی از ترکیبات این داروها مواد محرکی مانند شیشه است، اظهار کرد: فرد با مصرف شیشه در مدت کوتاهی وزن کم میکند که البته این کاهش وزن ناشی از کاهش چربی نیست بلکه پروتئین بدن کاهش یافته و دفع میشود.
به گفته رییس اداره اعتیاد وزارت بهداشت، پوست مصرفکنندگان شیشه بعد از مدتی مخصوصا در صورت چروکیده و پیر به نظر میآید.
وی یکی دیگر از عوارض مصرف شیشه را اختلالات روانپزشکی برشمرد و تصریح کرد: به دنبال مصرف شیشه از تحریکپذیری و بیقراری در مورد مسایل کوچک تا پرخاشگری شدید، آسیبهای شدید ، قتل نزدیکان ، فرزندان و وقوع حوادث مختلف برای مصرفکنندگان شیشه اجتنابناپذیر است.
جعفری با اشاره به بروز جنون ناشی از مصرف مواد محرک خاطر نشان کرد: فرد مصرفکننده فرق بین واقعیت و خیال را نمیداند و دچار توهم شدید شدند که بسیاری از این افراد در بیمارستانهای روانی بستری شده و حتی طول درمان آنها مدتها طول میکشد.
وی با بیان اینکه طبق آمار منتشرشده ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال گذشته، 700 هزار نفر تحت درمان اعتیاد قرار میگیرند که بهزودی آمار لحظهای معتادان در حال درمان قابل رصد است.
وی ادامه داد: با استفاده از سامانهای که بهزودی راهاندازی میشود تعداد مراجعهکنندگان به مناطق درمانی ستاد مبارزه با مواد مخدر و وزارت بهداشت ثبت شده و حتی پروسه درمان آنها به تفکیک متادون، شربت تریاک و غیره قابل رصد است.
به گفته جعفری، اعتیاد یک بیماری مزمن و عودکننده می باشد که یک معتاد ممکن است بارها مانند بیمارانی چون افراد دیابتیک که با افزایش میزان قند به مراکز درمانی مراجعه میکنند تحت درمان قرار گیرند و شاید نیاز باشد معتادان نیز مانند بیماران دیگر تحت درمان تکمیلی قرار بگیرند.
پایان پیام/
نظر شما