باید در مدارس به فهم قرآن تاکید شود

خبرگزاری شبستان : سرپرست آموزش و پرورش گفت: کلاسهای آموزشی قرآن در مدارس باید روی روخوانی و روانخوانی و فهم قرآن تاکید کند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، علی اصغر فانی سرپرست وزارت اموزش و پرورش در بخش دوم سخنان خود در نشست خبری صبح امروز در پاسخ به این سوال که آیا به عنوان وزیر از سوی رییس جمهور به مجلس معرفی می شود گفت: قصد دارم در ادامه خدمت در آموزش و پرورش بمانم اما تابع نظر رییس جمهور هستم.

 

فانی با بیان اینکه مهمترین اولویت آموزش و پرورش آن چیزی است که اولویت تعیین کند افزود: مهمترین اولویت ها آموزش نیروی انسانی است چرا که معلمی شخصیت دانش آموزان را شکل می دهند.

 

وی افزود: در زمینه معلم و انگیزه دادن به قشر فرهنگیان مطالعاتی را درباره اقتصاد آموزش و پرورش در دستور کار داریم که در این رابطه مشاوری در اقتصاد به آموزش و پرورش تعیین شده است که از فعالیت های وی باید استفاده از پتانسیل صندوق ذخیره فرهنگیان، فعال کردن فروشگاههای فرهنگی باشد.

 

سرپرست وزارت آموزش و پرورش درخصوص تعیین تکلیف نیروهای پیش دبستانی، حق التدریس و سرباز معلم اظهار کرد: اصل تامین نیروی انسانی از طریق دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی است.

 

وی ایمن سازی اردوهای آموزش و پرورش را یکی از دستورالعمل های خود دانست و گفت: یکی از مصوبات ما ایمن سازی فعالیت های مدارس و اردوهای راهیان نور است.

 

وی در پاسخ به این سوال که افق دید شما در فعالیت های پرورشی کجاست اظهار کرد: هدف حیات طیبه در سند بنیادین آمده است و دانش آموزان باید براساس آنچه را که مدنظر دین و فرهنگ اسلامی ما است رفتار کنند.

 

وی با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش با کمبود بودجه مواجه است خاطرنشان کرد: یکی از میراثهایی که دولت قبل برای ما گذاشته است کمبود بودجه است البته تلاش می کنیم تا سال 92 را به سلامت طی کنیم.

 

فانی  با انتقاد از شتاب زدگی در اجرای سند تحول تصریح کرد: نظام 6 3 3 به معنی سند تحول نیست و یکی از انتقاداتی که داریم این است که نظام6 3 3 ساختار آموزشی اش محتوای سند تحول در این ساختار شکل می گیرد اما بیشتر بر کلیات این نظام دولت قبلی تاکید داشته است.

 

وی با بیان اینکه دوره های آموزشی برای معلمان پایه سوم و سال دوره اول متوسطه پیش بینی شده است خاطرنشان کرد: معلمان باید آموزش هایی درخصوص کتابهای جدید بگذرانند.

 

وی درخصوص رتبه بندی نیروی انسانی آموزش و پرورش اظهار کرد: رتبه بندی یک دیدگاه مترقی در نیروی انسانی است معلمین باید رتبه بندی شوند و حقوق و مزایا دریافت کنند و این رتبه بندی در دانشگاه رعایت می شود.

 

وی ادامه داد: البته رتبه بندی معلمان چیزی نیست که به سرعت صورت گیرد و نمایندگان مجلس در حال پیگیری کلیات رتبه بندی و به تصویب رساندن این کلیات هستند و ما حمایت می کنیم.

 

وی با بیان اینکه در حال تحلیل نظام ارزیابی حرفه ای معلمی هستیم اظهار کرد: باید معلمین در سال یک یا دو بار ارزیابی شوند.

وی با بیان اینکه تنوع مدارس باید کاهش پیدا کند اظهار کرد: تنوع مدارس با دو خاستگاه محتوایی و اعتباری ریشه گرفته است و مدرسه هیئت امنایی خاستگاهش کمک به مردم است و مدرسه نمونه دولتی خاستگاهش محتوا است.

 

وی ادامه داد: متاسفانه در دولت های قبل بدون توجه به این خاستگاه تنوع مدارس زیاد شده که باید کاهش یابد.

 

وی با انتقاد از افزایش مدارس استعدادهای درخشان گفت: استاندارد جهانی مدارس استعدادهای درخشان یک به ده هزار نفر است و توسعه استعدادهای درخشان در ایران با استانداردهای جهانی مطابقت نمی کند اما امسال هیچ تغییری را در دستور کار نداریم.

 

وی درخصوص طرح نمره دهی در مقاطع ابتدایی اظهار کرد: ارزشیابی در مدارس مهم است و کسانی که نمره پایین دریافت می کنند نهایتا مجبور به ترک تحصیل می شوند بنابراین در دوره ابتدایی مردودی موجب اسیب های اجتماعی می شود باید با تدابیری کیفی ضمن مردود نکردن دانش آموزان ابتدایی در کیفیت سازی هم توجه کرد.

 

وی با بیان اینکه هنوز مشخص نیست چقدر دولت بودجه کم دارد افزود: رییس جمهور 50 میلیارد تومان به عنوان سرانه به مدارس در اختیار آموزش و پرورش قرار داده است.

 

سرپرست وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به سوال شبستان درخصوص اینکه آیا تصمیماتی بر جابجایی معاونین دارید اظهار کرد: با توجه به آغاز سال تحصیلی هیچ تغییری را در دستور کار نداریم البته این به ان معنا نیست که تغییری نداشته باشیم هر جا احساس تغییر کنیم انجام می دهیم.

 

وی با بیان اینکه هر تحولی باید به تدریج صورت بگیرد اظهار کرد: بحث نظام 4 تا 3 نقاط مثبتی دارد و برخی از مدارس غیردولتی هم اجرا کردند اما فضاهای آموزشی و ضرایب کلاسها با مشکل مواجه است و باید با مطالعاتی امکان اجرایی شدن این نظام را بررسی کنید.

 

وی با بیان اینکه یکی از کارهای بخش اقتصاد پیگیری داشتن مدارس صددرصد دولتی یا غیردولتی است اظهار کرد: اکنون 500 هزار صندلی خالی در مدارس غیردولتی وجود دارد این ظرفیت های خالی باید پر شود و باید طبق برنامه ریزی به جای اینکه 3 و یا 100 داشته باشیم سی درصد کارها با برنامه ریزی درخصوص ایجاد مدارس غیردولتی یا دولتی انجام گیرد.

 

وی با بیان اینکه باید مدرسه کلاس هوشمند داشته باشیم خاطرنشان کرد: هوشمندسازی پیش نیاز جدی آموزشی معلمان و ایجاد مهارت در معلمی برای استفاده این ابزار است.

 

وی افزود: پیش دبستانی یکی از بخش های مهمی است که می تواند در مناطق محروم و دو زبانه افت تحصیلی را کاهش دهد.

 

فانی ادامه داد: توسعه پیش دبستانی نیاز به تامین منابع مالی دارد که امیدواریم بخش اقتصاد آموزش و پرورش با برنامه ریزی ها و مطالعات خود در این باره هم کمک کند.

پایان پیام/


 

کد خبر 288846

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha