عباسعلی فراهتی رئیس دانشگاه پیام نور کاشان با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان، حفظ و احیای آثار علمی برجسته مکتوب بزرگان و مفاخر کاشان که فقط به صورت نسخ خطی در 3 کتابخانه ملی جهان اسلام از جمله کتابخانه های آستان قدس رضوی، آیت الله مرعشی نجفی در قم و کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران موجود است به منظور حفظ و انتقال این تفکرات اصیل و ناب فقه امامیه به محققان و اندیشمندان را هدف از این اقدام بزرگ و اثرگذار فرهنگی عنوان کرد.
وی گفت: یک حرکت نو و تازه در تدوین پایانامه نویسی با موضوع غیر تکراری و غیر قابل برداشت از دیگر پایان نامه ها، جلوگیری از کار کپی برداری، تلاش، تحقیق و پژوهش دانشجو در منابع علمی کهن از دیگر اهداف این اقدام است.
*آغاز تالیف این پایان نامه ها از سال 90
وی تدوین این نوع پایان نامه در دانشگاه پیام نور کاشان را از سال 90 تاکنون یادآور شد و افزود: پایان نامه هایی که تاکنون در این راستا تدوین شده از روی آثار بسیاری از شخصیت های خاندان علم و فضل و ادب نراقی در کاشان و دیگر بزرگان این شهرستان است.
*تالیف پایان نامه ها با عنوان تحقیق، بررسی، تصحیح و بازخوانی شرح بر قواعد علامه حلّی (ره) از علامه میرزا فخرالدین نراقی
به گفته وی، تدوین اولین پایان نامه در این حوزه با عنوان «تحقیق، بررسی، تصحیح و بازخوانی شرح قواعد علامه حلّی (ره)» تالیف علامه میرزا فخرالدین نراقی نوه آیت الله حاج ملا احمد نراقی توسط 10 تن از دانشجویان رشته فقه و مبانی حقوق اسلامی دانشگاه پیام نور کاشان آغاز شده است و تاکنون دارد.
*استقبال چشمگیر دانشجویان از تالیف پایان نامه با موضوع حفظ میراث مکتوب مفاخر ملی
رئیس دانشگاه پیام نور کاشان استقبال فراوان و چشمگیر دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد فقه و مبانی حقوق اسلامی این دانشگاه از تدوین این پایان نامه ها با انتخاب موضوع از کتاب شرح بر قواعد علامه حلّی (ره) علامه میرزا فخرالدین نراقی را تاکید کرد و گفت: دیگر دانشگاه های کشور نیز می توانند تدوین پایان نامه های دانشگاهی خود از مفاخر ملی شهرشان را با اقتباس در موضوع از نسخه های خطی موجود آثار مکتوب در فقه و اصول و یا حتی دیگر رشته های تحصیلی در حوزه تمدن اسلامی ، ادبیات فارسی، ادبیات عرب ، علوم قرآنی و حدیث ، نهج البلاغه، تاریخ اسلام و تشیّع و حوزه های فلسفه، حکمت و بررسی و تحلیل نمایند.
*اقتباس از این نوع پایان نامه نویسی در تمام دانشگاه ها گامی در راستای ایجاد حماسه ای فرهنگی
فراهتی تصریح کرد: تدیون این نوع پایان نامه ها در دانشگاه ها می تواند علی رغم حفظ میراث مکتوب مفاخر ملی در فقه امامیه و دیگر علوم اسلامی برای استفاده در اختیار حوزه های علمیه و مراکز آموزشی عالی کشور نیز قرار بگیرد.
دانشگاه پیام نور کاشان از سال 80 با رشته تحصیلی ادبیات فارسی در مقطع کارشناسی تاسیس شد و تاکنون بیش از هزار دانشجو از این دانشگاه فارغ التحصیل شده و در حال حاضر دارای حدود 3 هزار دانشجو در 26 رشته تحصیلی مقطع کارشناسی و سه رشته کارشناسی ارشد است.
پایان پیام/
نظر شما