به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، علیاصغر فانی، سرپرست وزارت آموزش و پرورش در اولین نشست خبری خود که در وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، گفت: در بحث مدیریت گام اول در حل مسئله شناخت آموزش و پرورش است.
وی افزود: اگر مسئله را خوب نشناسیم راهحلی را هم که ارایه میدهیم به خطا میرویم.
وی با بیان اینکه علیرغم شناختی که از آموزش و پرورش دارم اما موقعیت جدید یعنی وزارت آموزش و پرورش فرق میکند، اظهار کرد: باید مسایل را به خوبی بشناسیم و باید بدانیم آموزش و پرورش با چه مسایلی دست به گریبان است.
وی با بیان اینکه با 30 نفر از همکاران وزارتخانه نشست داشتهام، اظهار کرد: در مرحله اول با برگزاری 30 جلسه با معاونان و مدیران حوزه مدیریت مراکز تابع آموزش و پرورش جلساتی برگزار کردیم و تلاشمان این بود که شناخت بیشتری نسبت به آموزش و پرورش داشته باشیم.
سرپرست آموزش و پرورش افزود: با صاحبان نظر و کارشناسان نشستهای تخصصی برگزار کردهایم و دیدگاهها و نظرات را با هم تلفیق کردیم تا تصمیمات صحیح و درستتری بگیریم.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش بزرگترین فصل مشترک دولت و ملت است، تصریح کرد: تصمیمات آموزش و پرورش تمام جامعه را تحت تأثیر قرار میدهد و جایز نیست با شتابزدگی و بدون مطالعه کارشناسانه و پیشبینی آسیبهای تصمیمات اقدام کنیم.
وی با تأکید بر اینکه باید در آموزش و پرورش با تحمل و صبوری حرکت کنیم، خاطرنشان کرد: فعالیتهایی که در سالهای اخیر در آموزش و پرورش همانند نظام 6-3-3 که بخشی از سند تحول بنیادین است، صورت گرفت اجرای آن شتابزده بود.
فانی ادامه داد: در اجرای نظام 6-3-3 دچار مشکل هستیم و به دلیل اینکه این نظام آغاز شده است و بخشی از سند تحول است نمیتوانیم متوقفاش کنیم و سیاستهای ما رفع مشکلات اجرایی نظام 6-3-3 است.
سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه نظام 6-3-3 نقاط قوتی دارد، اظهار کرد: نظام 6-3-3 مشکل پیشدانشگاهی را حل میکند و همچنین هدایت تحصیلی را به آخر سال سوم و دوره اول متوسطه انتقال میدهد و همچنین طول آموزش فنی و حرفهای را از 2 سال به 3 سال تغییر میدهد.
وی ادامه داد: با اجرای صحیح نظام 6-3-3 کسانی که در مناطق روستایی به تحصیل دوره ابتدایی بسنده میکنند با شش کلاس میتوانند فارغالتحصیل شوند.
وی یکی از انتقادهای وارده به نظام 6-3-3 را آغاز این نظام از سال ششم مطرح کرد و گفت: وزرای پیشین بر این مسئله اعتقاد داشتند که سال ششم مبتنی بر یک دوره پنجساله ابتدایی است اما در اصل باید از پایه شروع میکردیم.
فانی با تأکید بر اینکه در هدفگذاری و تألیف کتاب با مشکل روبرو هستیم، اظهار کرد: تأمین نیروهای انسانی برای پایه ششم، آموزش معلمی و همچنین محتوا از مشکلات نظام صحیح 6-3-3 است که اکنون با آن مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه آموزش معلمان کلاس هفتم در حال انجام است، خاطرنشان کرد: تأکید کردهایم معلمان بدون گذراندن دورههای آموزشی کلاس هفتم و سوم ابتدایی مشغول تدریس نشوند.
وی با بیان اینکه سعی کردیم تا روز پانزدهم شهریور مدارس را برای بازگشایی آماده کنیم، خاطرنشان کرد: از پانزدهم شهریور تا اول مهر فرصت برای برطرفکردن مشکلات احتمالی گذاشتهایم.
به گفته وی، دانشآموزان امسال پیش از آغاز ماه مهر برنامههای آموزشی خود را از مدارس تحویل میگیرند و مدارس از روز اول مهر آموزشهای خود را آغاز میکنند.
سرپرست آموزش و پرورش با بیان اینکه معلمان در شهریور اولین شورای معلمی را خواهند داشت، اظهار کرد: برنامهها و سیاستهای آموزشی توسط مدیران در اولین شورای معلمان تصریح میشود.
فانی با بیان اینکه دانشِآموزان باید با شادمانی و امید به آینده سال تحصیلی را آغاز کنند، خاطرنشان کرد: به هیچ عنوان نباید تصمیمات شتابزده در آموزش و پرورش گرفته شود چرا که هر تصمیمی خانوادهها و معلمان را هم تحت تأثیر خود قرار میدهد.
فانی با بیان اینکه دانشآموزان بزرگترین مخاطبان در کشور هستند، اظهار کرد: حرکت در آموزش و پرورش متکی بر پژوهش، تحقیق، مطالعات کارشناسانه است که مطمئنا بر تصمیمات و آیندهنگری آموزش و پرورش تأثیر میگذارد.
وی با بیان اینکه باید از حرکتهای جنجالی و رسانهای پرهیز کرد، گفت: باید تمام نظرات و دیدگاهها در لایههای مختلف و در سطح آموزش و پرورش مناطق، ادارات و مدارس دیده و مطرح شود و سپس اعلام کنیم و وزیر نباید هر آنچه را که به ذهناش میرسد، مطرح کند.
وی افزود: اگر برخی از برنامهها در طول این سی و چند سال ناموفق اجرا شده است به خاطر این است که به لایههای مدیریتی و فکر و ایده توجه نشده است.
فانی با بیان اینکه تصمیمات آموزش و پرورش نباید به مردم فشار اقتصادی وارد کند، خاطرنشان کرد: مردم به اندازه کافی مشکل دارند و تصمیمات آموزش و پرورش باید به گونهای باشد که فشار اقتصادی وارد نکند و تغییرات در آموزش و پرورش در حدی باشد که اضطراب در خانوادهها و دانشآموزان ایجاد نکند.
وی معلم، مدیریت، محتوا و برنامه و تجهیزات، مقررات آموزشی و آییننامه، بودجه و امکانات را شش رکن اصلی آموزش و پرورش در دنیا دانست.
وی با تاکید بر آموزههای قرآنی و آموزشهای قرآنی تصریح کرد: اقامه نماز در مدارس و تربیت دانشآموزان به شیوه اسلامی و ایرانی باید از اولویتهای ما باشد.
وی با بیان اینکه تربیت دانشآموزان و ایجاد رفتارهای پایدار از تأکیدات بنده است، خاطرنشان کرد: باید دانشآموزان را آنطور که اسلامی و ایرانیبودن اقتضا میکند، تربیت کرد تا در رفتار این سرمایههای کشور تجلی یابد.
فانی با بیان اینکه تقویت سازمان دانشآموزان و اتحادیه انجمنهای دانشآموزی از دیگر تأکیدات ما است، خاطرنشان کرد: کیفیت و اثربخشی فعالیتهای پرورشی باید به گونهای سامان یابد که منجر به تربیت دینی و تقویت رشد اجتماعی دانشآموزان شود.
وی با اشاره به تقویت نیروی انسانی اظهار کرد: تحول در آموزش و پرورش در گروی تحول در منابع انسانی است.
وی با تأکید بر ایجاد پژوهشسراهای دانشآموزی اظهار کرد: باید کتابخانهها توسعه کمی و کیفی پیدا کنند و دانشآموزان بتوانند در پژوهشسراهای دانشآموزی علاوه بر مطالعه کتاب درسی مطالعات دینی، علمی و پژوهشی را هم انجام دهند و این پژوهشسراها مکانی برای تربیت دانشمندان آینده باشد.
وی با بیان اینکه ساماندهی و برنامهریزی مدارس با توجه به پروژه مهر از اواخر اسفند و فروردین آغاز شده است بنابراین همچنان روزهای پنجشنبه تعطیل است، تصریح کرد: اما تیمی از متخصصان و کارشناسان فعال کردهایم تا طی مطالعاتی فعالیتهای فوقبرنامه و پرورشی برای روزهای پنجشنبه انجام دهند.
وی ادامه داد: بنابراین پنجشنبهها در سال تحصیلی 92-93 تعطیل نیستند.
وی با تأکید بر اینکه در کمترین زمان سند تحول نظام آموزشی را عملیاتی میکنیم، خاطرنشان کرد: البته عملیاتیکردن این سند نیاز به هماهنگی با نهادهای دیگر دارد و ما در این مدت که در وزارتخانه سرپرست هستم بیشتر ترجیح میدهم تا نظرات و دیدگاهها را بشنوم.
پایان پیام/
نظر شما