به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، مهدی محقق استاد دانشگاه و عضو فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی پیش از ظهر امروز (12 شهریور) در همایش بزرگداشت آیت الله زرآبادی که در سالن اجتماعات مسجدالنبی قزوین برگزار شد، بیان کرد: حکمت یکی از کلماتی است که در قرآن کریم آمده است و از آن به خیر کثیر تعبیر شده است.
وی ادامه داد: شخصیت هایی همچون آیت الله زرآبادی و شاگردان ایشان همچون شیخ هاشم قزوینی و شیخ مجتبی قزوینی از حکمت برخوردار بودند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد: حکمت به معنای این نیست که کسی درس خوانده باشد زیرا درس خواندن آسان است بلکه باید خوی یک حکیم را بگیرد و این موضوع نیز شرایطی را دارد.
وی تصریح کرد: حکمتی که خداوند متعال در قرآن کریم از آن به عنوان خیر کثیر یاد کرده است، زمانی حاصل می شود که فرد خود را از آلودگی های مادی و جسمانی منزه کرده باشد و مرحوم آیت الله زرآبادی مصادق یک حکیم واقعی بود.
محقق توضیح داد: البته حکمت به جای فیلسوف نیز به کار رفته است و در جریان این موضوع بود که علوم نورانی به زبان عربی ترجمه شد و در ترجمه های پزشکی و نجوم اشکالی وجود نداشت زیرا ارتباطی با عقاید و افکار نداشتند ولی با توجه به اینکه مترجمان یهودی و مسیحی بودند ترجمه مسائل دینی موضوع اشکال واقع شد زیرا اینها از باطن دین اطلاع نداشتند و از همین رو عکس العمل بدی نسبت به فلسفه و حتی منطق در میان مسلمانان ایجاد شد.
وی یادآور شد: این عکس العمل میان مسلمانان به ویژه اهل سنت و عرب ها پیدا شد و کلمه فلسفه را مورد طعن و لعن قرار دادند.
این استاد دانشگاه تأکید کرد: ما باید در این حوزه اعتدال داشته باشیم و نباید اینگونه باشد که بگوییم همه چیز در فلسفه یونان است و نه اینکه ناسزا بگوییم؛ ما مردم ایران در میان مسلمانان دنیا یگانه هستیم به طوری که دانشمندان ما هم مفسر قرآن هستند و هم اینکه در خصوص فلسفه سخن می گویند و در این حوزه مطلع و آگاه هستند و کتاب نوشته اند و این از برجستگی های مملکت ما به برکت شیعه است.
گفتنی است آیت الله سید موسی زرآبادی از عالمان جامع معقول و منقول و از عابدان و زاهدان پرهیزکار و نمونه کامل یک تربیت یافته در مکتب قرآنی در علم و عمل بود که در سال 1294 هجری قمری در قزوین دیده به جهان گشود و تحصیلات حوزوی خود را در قزوین و تهران سپری کرد؛ این عالم برجسته در فقه و عرفان زبانزد خاص و عام بود و شیخ هاشم قزوینی، آیت الله حاج شیخ علی اکبر الهیان تنکابنی قزوینی، آیت الله شیخ مجتبی قزوینی و حاج میرزا رحیم سامت از شاگردان این عالم ربانی بودند.
پایان پیام/
نظر شما