جهاد اقتصادی در حوزه فرهنگی تنها با ساخت فیلم ارزشی محقق می شود

فرج الله سلحشور جهاد اقتصادی در حوزه فرهنگی تنها با تولید آثار ارزشی معنا پیدا می کند، گفت: از چنین سینمایی که ارزشی و واقعی نیست و بیشتر تجاری است نمی توان انتظار خلق آثار مذهبی و معنوی را داشت.

فرج الله سلحشور، کارگردان فیلم یوسف پیامبر (ع) در گفتگو با شبستان در پاسخ به این پرسش که «با توجه به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به عنوان سال جهاد اقتصادی، شکوفایی اقتصادی در حوزه فرهنگی و به طور خاص در بخش سینما چگونه تحقق می یابد؟» گفت: میان مسایل مادی و معنوی باید تفاوت قایل شد، چرا که تولید یک اثر مکانیکی، صنعتی، درمانی و حتی ساخت یک وسیله حرکتی با خلق یک اثر هنری فرق دارد.
 
سلحشور با بیان اینکه غرب، سینمای تجاری را بنیانگذاری کرده است، عنوان کرد: نباید در آثار فرهنگی به دنبال تامین منافع اقتصادی بود. باید پذیرفت که سینمای ایران، سینمای معنوی و ارزشی است و از سینمای معنوی نباید توقع سینمای کلیشه  و مولفه های بازاری فرهنگ سرمایه داری را داشت.
 
وی فعالیت گسترده  غرب در عرصه سینما را در راستای تامین منافع کمپانی های صهیونیستی عنوان کرد و افزود: ما نباید  رویکرد غرب در حوزه فرهنگی را در پیش گیریم، بلکه باید برای ترویج باورها و اعتقادات اسلامی فیلم بسازیم، که در این صورت ممکن است، کار ما با استقبال خوبی مواجه شده و منافع اقتصادی نیز برای ما داشته باشد، یا اینکه سوددهی لازم را نداشته است، در هر دو صورت هدف پرداختن به مسایل ارزشی و اخلاقی است نه درآمدزایی.
 
این کارگردان سینما و تلویزیون درباره شاخصه های نزدیک شدن به آثار سینمای ارزشی و معنوی در سینمای ایران گفت: برای جواب به یک مثال بسنده می کنم. اگر ظرفی استعداد پاک شدن را داشته باشد، با فرو بردن آن در حوض آب کر، آلودگی آن رفع می شود، اما اگر ظرف ناپاک را در حوض آلوده فرو ببریم نه تنها پاک نمی شود، چه بسا آلوده تر شود.
 
وی با بیان اینکه سینمای ایران آلوده است، اظهار داشت: سینمای ایران، سینمای ارزشی و معنوی گرا نیست، سینمای توهم است. سینمای ایران از سینمای چرک الحادی، اومانیستی و مادی گرای غرب الگو گرفته است، بنابراین اولین قدم برای رسیدن به سینمای ارزشی این است که ماهیت این سینما را تغییر دهیم.
 
سلحشور اظهار داشت: انسانها دو دسته هستند. انسانهای پاک و ناپاک. در حقیقت انسانها یا مشرک هستند یا غیرمشرک. از انسان مشرک توقع نداریم که کار الهی انجام دهد اما از انسان مسلمان متوقع هستیم که به اعتقادات خود خدمت کند و کارش ارزشی و تبلیغی باشد.
 
وی با تکرار این مطلب که سینمای موجود ایران، آلوده است، بیان کرد: از جایی دیگر دارند مسایل را به سینمای ما تلقین می کنند و در آن اثر می گذارند، بر این اساس توقع اینکه سینمای ما در جهت آرمانهای انقلاب کار کند، بیجاست.
 
کارگردان مجموعه تلویزیون یوسف پیامبر معتقد است که سینماگری که دنبال مادیات، شهرت طلبی، نفسانیات دنیوی و شهرت باشد، نمی تواند به مسایل ارزشی و معنوی بپردازد و توقع ساخت اثار ارزشی از سینماگران مادی گرا، توهین به مذهب و دین است زیرا چنین افرادی با دین سنخیتی ندارند.
 
سلحشور خاطرنشان کرد: از کسی که توان، استعداد و درون مایه خلق آثار مذهبی و ارزشی را دارا نیست نباید انتظار تولید چنین آثاری داشت، چه بسا این فرد با ساخت فیلم مذهبی و اخلاقی اثری معکوس بر مخاطب بگذارد زیرا این فرد خودش با دین و ارزش های دینی آشنا نیست، پس نمی تواند اثری شایسته در این حوزه خلق کند.
 
وی تصریح کرد: متاسفانه مسئولان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اصلاً این عقاید را در نظر نمی گیرند. آنها حتی نمی دانند، فیلمی را که در خدمت اعتقادات و انقلاب باشد باید از یک فرد مذهبی و انقلابی انتظار داشته باشند. عده ای در مسایل ابتدایی با شعارهای بسیار وارد می شوند و در فیلمهای دم دستی، آبکی و بازاری خود چهارتا شعار می دهند و فکر می کنند فیلمشان ارزشی است، این قبیل فیلم ها در سینمای ما زیاد شده اما فیلمی که داده های ارزشی و مبانی محکمی داشته باشد و اصولی برایش تعریف شده باشد، کم است.
 
پایان پیام
کد خبر 28861

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha