به گزارش خبرگزاری شبستان، مدیر تدوین متون حوزههای علمیه خواهران گفت: مجموعه کتابهای آموزشی «فهم زبان قرآن» از سال تحصیلی آینده و با هدف آموزش ترجمه و مفاهیم قرآن کریم به عنوان متن درسی در حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور تدریس می شود.
حجتالاسلام امین نصیریپور افزود: این کتاب به عنوان متن درسی ادبیات عرب (صرف و نحو مقدماتی) و تفسیر ترتیبی تعیین شده است.
مدیر تدوین متون حوزههای علمیه خواهران تصریح کرد: با توجه به تغییر متن درسی و به منظور آشنایی مدرسین این دروس با محتوا و فنون تدریس متن جدید، دوره آموزشی ـ توجیهی ویژه مدرسین نیز برگزار می شود.
وی یادآور شد: کتاب «فهم زبان قرآن بر محور سورهها» به منظور استفاده از منابع مناسب جهت تامین نیاز علمی ادبیات عربی به صورت کاربردی و ایجاد انس و ارتباط بهتر طلاب با متن درسی به عنوان متن آموزشی صرف و نحو مقدماتی و تفسیر ترتیبی 1 و 2 انتخاب شده است.
حجتالاسلام نصیریپور با بیان اینکه در این کتاب شاهد نوآوری در روشهای آموزشی هستیم، گفت: این کتاب هدف ایجاد مهارت انتقال خودآگاه به ترجمه و مفهوم واژگان را با چهار ویژگی اساسی همراه ساخته است.
وی ویژگی اول این منبع درسی را حرکت بر محور سوره ذکر کرد و ادامه داد: چارچوب یک سوره، بهترین و مناسبترین بستر برای آموزش قرآن است و تنها در این صورت است که در امر آموزش، از ظرفیت عظیم و اعجازین قرآن بهرهمند می شویم.
مدیر تدوین متون حوزههای علمیه خواهران با اشاره به اینکه در متن درسی جدید، به سورههای ناس تا محمد صل الله علیه و آله پرداخته شده است، افزود: انتخاب این سیر برای مأنوس شدن با فضای سورهها در ابتدای مسیر آموزش ترجمه و مفاهیم، مزایا و جهات حُسن فراوانی از نظر آموزشی و اصول یاددهی متن دارد که از جمله آن به جامعیت، رعایت سیر آموزش آسان به سخت، انتقال حس شروع و اتمام و حرکت، جذابیت محتوا و علاقه فراگیران، شمول بر اکثر قریب به اتفاق واژههای پرکاربرد قرآن کریم اشاره کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حوزه های علمیه خواهران کشور وی یادآور شد: طراحی کار در این قالب با رعایت اصولی همراه شده است از جمله رعایت سطح مخاطبان، رعایت تناسب و رعایت اصل تطبیق (تطبیق قواعد مطرح شده در بخش زبان قرآن، در متن کار توسط فراگیران).
حجتالاسلام نصیریپور تصریح کرد: اهداف تدوین متن جدید شامل آموزش تمامی واژگان قرآن کریم اعم از پرکاربرد و کم کاربرد که بیش از 85 درصد آن در محدوده سورههای ناس تا محمد صل الله علیه وآله به کار رفته و ما بقی در دروس پایانی این مجموعه آموزش داده می شود، آموزش قواعد صرف و نحو در حد مقدماتی، در کنار آشنایی با قواعد تجزیه و ترکیب و پارهای از مباحث کلیدی دوره متوسطه صرف و نحو و برخی نکات کلیدی علوم بلاغی، آموزش قواعد و نکات ترجمهای قرآن کریم به صورت کاربردی، ایجاد مهارت تطبیق قواعد زبان قرآن جهت فهم و ترجمه آیات، آشنایی اجمالی با بیش از نصف سورههای قرآن کریم و آشنایی با شرح و توضیح ریشهای معنای نزدیک به سیصد واژه کلیدی قرآن بوده است.
پایان پیام/
خبرگزاری شبستان: مدیر تدوین متون حوزههای علمیه خواهران از تغییر متن درسی تفسیر ترتیبی حوزههای علمیه خواهران خبر داد.
کد خبر 288597
نظر شما