ساخت مسجد در 48 ساعت/ تنها با 4 میلیون تومان خیر مسجدساز شوید

خبرگزاری شبستان: مدتی است ابتکار ساخت مساجد پیش ساخته ظرف مدت 48 ساعت و با قابلیت های جالب توسط یک گروه صنعتی بازرگانی مطرح شده است و خیرین مسجدساز عنوان «الغدیر» را برای مساجد نوپای پیش ساخته برگزیدند.

خبرگزاری شبستان: بسیاری از مسائل مربوط به کیفیت ساختمان و بنای مسجد به شرایط زمان و مکان بستگی دارد؛ اما با این وجود، نکات و اصولی نیز از آموزه‌های دینی در این زمینه وارد شده است که بایستی هنگام ساختن مسجد مورد توجه سازندگان آن قرار گیرد.

 

از جمله نکاتی که باید در امر ساخت مسجد به آن توجه شود، بحث رعایت سادگی در بنا است. در این زمینه باید گفت اگر کسی ادعا کند که از مجموع روایاتی که درباره مسجد از پیامبر اسلام (ص) و ائمه هدی (ع) صادر شده، استفاده می شود که بنای شارع مقدس برآن است که این مکان در عین شکوه معنوی و عظمت و قداست خاص خویش، از نظر ظاهری، ساده و از پیرایش­های مادی به دور باشد، سخن گزافی نگفته است.

 

در سال های اخیر نیز بارها مسئولان و دست اندکاران مساجد بر کمبود مسجد در کشور تاکید داشته اند و حفظ سادگی مساجد را یکی از مواردی برشمرده اند که باید در ساخت مساجد به آن توجه شود به گونه ای که حجت الاسلام قرائتی، بارها تاکید کرده اند در نقاطی که با کمبود مسجد مواجه هستیم ساخت مساجد کم هزینه مورد توجه قرار گیرد. 

 

پیش به سوی مسجد پیش ساخته!

در این راستا گروه صنعتی-بازرگانی ارس پولاد از گروه های صنعتی است که اقدام به ساخت مساجد پیش ساخته و کم هزینه کرده است به همین جهت درصدد برآمدیم گفتگویی با مدیر عامل این گروه صنعتی در زمینه ویژگی های مساجد پیش ساخته داشته باشیم.

 

محمدرضا کتابی، مدیر عامل گروه صنعتی- بازرگانی ارس پولاد از طراحی مساجد پیش ساخته با هزینه های کم و در مدت زمان کوتاه در کشور خبر داد و به تاریخچه طراحی این مساجد پرداخت و به خبرنگار حوزه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: در سفرهای جهادی به کشورهای مختلف ساخت مسجد، یکی از اقدامات قابل توجه در آن کشورها بود بنابراین ایده ساخت مساجد کم هزینه از دو سال پیش مورد توجه ام قرار گرفت.


وی افزود: از طرفی، دست اندرکاران و متولیان مسجد و شخصیت هایی همچون حجت الاسلام محسن قرائتی همواره براین مسئله تاکید داشتند که در کشور با کمبود مسجد مواجه هستیم و این مسئله نیز موجب ترغیب ما به سمت نهضت مسجد سازی شد.

 

وی به دیگر اهداف طراحی و ساخت این مساجد اشاره کرد و ادامه داد: به طور معمول برای ساخت مسجد در کشور زمان زیادی صرف می می شود از همین رو سعی کردیم برای ساخت مساجدی با صرف کمترین وقت برنامه ریزی کنیم. از این رو فاز طراحی و معماری مساجد تصنعی و ساختگی همانند مساجد پیش ساخته در دستور کار قرار گرفت.


مدیر عامل گروه صنعتی- بازرگانی ارس پولاد با بیان اینکه فاز اول معماری و طراحی اولیه این مساجد حدودا یک سال به طول انجامید، خاطرنشان کرد: در ایده ای که ما برای ساخت این مساجد دنبال می کردیم سعی کردیم که طراحی مسجد به شکل مدولار( قطعات تکرار شونده متصل به هم و گسترش یافته) باشد و با بررسی معماری دوره های گذشته تلاش کردیم که معماری به کار رفته معماری منطبق با معماری اسلامی و به شکل خاص باشد.


وی جذابیت بصری را از مولفه هایی نام برد که در ساخت این مساجد دنبال می شود و بیان کرد: توجه به حفظ ظاهر نمادین مسجد در معماری و طراحی این مساجد مورد توجه قرار گرفته است. در حال حاضر در کشورهای اسلامی به ساخت مساجدی به ظاهر زیبا و با معماری جذاب توجه می شود ولی متاسفانه در کشور ما جذابیت ظاهری در مساجد آن طور که باید مورد توجه قرار نگرفته است. بنابراین سعی ما براین اساس است که در طراحی مساجد پیش ساخته، فرم معماری نمادین مسجد همراه با نقوش های جذاب در گنبد و فضای مسجد لحاظ شود.

 

ساخت مسجد در 48 ساعت
مدیرعامل گروه صنعتی- بازرگانی ارس پولاد به دیگر ویژگی های این مسجد اشاره و تصریح کرد: سازه و فوندانسیون های به کار رفته در ساخت چنین مساجدی، همه پیش ساخته و با هزینه های بسیار کم طراحی شده است به گونه ای که ساخت این مساجد در ظرف 48 ساعت انجام می شود.
 

وی به همکاری گروه صنعتی- بازرگانی ارس پولاد با موسسه کانون خورشید اشاره کرد و گفت: بهترین بستر برای تبلیغ معارف امامت و غدیر مساجد هستند از اینرو با همکاری موسسه کانون خورشید 110 مسجد پیش ساخته با عنوان الغدیر در سراسر کشور احداث می شود. ساخت این مساجد از عید غدیر سال جاری آغاز و تا عید غدیر سال 93 ادامه می یابد. عقد اخوت، قرائت خطبه غدیر و اقامه نماز غدیر و احکام غدیر از جمله برنامه های دائمی مساجدی است که با عنوان «الغدیر» ساخته می شوند.


کتابی که خود استاد دانشگاه هنر است، خاطرنشان کرد: گروه صنعتی ارس پولاد شامل مجموعه کارخانه هایی است که تولید کننده تجهیزات قاب بندی بتن، قطعات پیش ساخته بتنی و قطعات کامپوزیت و مواد فایبرگلاس هستند و این مجموعه کارخانه ها آمادگی دارند ساخت و طراحی مساجد پیش ساخته را بر عهده بگیرند.

 

این استاد دانشگاه هنر تهران ادامه داد: کارهای بتونی و ساخت سازهای فلزی تا نصب، تحویل و گسترش تجهیزات و قطعات مساجد بر عهده گروه صنعتی- بازرگانی ارس پولاد است.
 

مقاومت بالا در مقابل زلزله

وی ضریب مقاومت و امنیت این مساجد در مقابل زلزله را قابل توجه دانست و تصریح کرد: ساخت این مساجد حتی در خطر خیزترین مناطق کشور هم امکان پذیر است و طراحان این مساجد اطمینان دارند که هیچ گونه آسیب و خطری درحوادثی همچون زلزله حتی با ریشتری بالا برای مساجد به وجود نمی آید.


وی با اشاره به اینکه این مساجد به گونه ای طراحی شده است که قابل تعمیر، گسترش و ترمیم هم هستند، تصریح کرد: در طراحی این مساجد آنچه که مدنظر ما است ساخت شبستان مسجد است ولی الحاقات دیگر مسجد را هم می توان به آن اضافه کرد.

 

با 4 میلیون تومان مسجد بسازید

کتابی ساخت این مسجد را در متراژهای 25، 50، 100، 150 و 200 متر ممکن دانست و گفت: این مساجد در مناطقی که نیازمند مسجد هستند توسط خیرین مسجد ساز با کمترین هزینه و در کمترین زمان ساخته می شوند و طبق بر آوردی که کرده ایم می توان با هزینه 3تا 4 میلیون تومان اقدام به ساخت مسجد کرد.


مساجدی که قابلیت بومی سازی دارند
کتابی با اشاره به اینکه اطلاعات مربوط به ساخت این مساجد در سایت http://www.arasgroup.co/ آمده است، تصریح کرد: در کتیبه های مسجد از خطوط ریحان که توسط اساتید خوشنوسی نگارش شده و از رنگ های هویت دار برای معماری مسجد استفاده شده است. حتی در فضای داخلی محراب پیش ساخته مسجد نیز نقوش برجسته به کار رفته است و قابلیت بومی سازی نیز از دیگر ویژگی های آن است.

 

وی با اشاره به اینکه تعدادی از این مساجد در مناطق محروم همچون بشاگرد و کهنوج نصب شده است، بیان کرد: نمونه مسجد پیش ساخته در کارخانه ارس پولاد موجود است و علاقه مندان و خیرین می توانند با مراجعه به محل کارخانه از نزدیک طراحی این مساجد را مشاهده کنند.

 

مدیرعامل گروه صنعتی- بازرگانی ارس پولاد همچنین به رایزنی هایی صورت گرفته از سوی این گروه صنعتی با شهرداری تهران اشاره کرد و گفت: تلاش می شود همکاری هایی با شهرداری نیز برای احداث این مساجد در پارک ها و نمازخانه ها داشته باشیم.


پایان پیام/

 

کد خبر 288474

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha