به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیتالله سیداحمد علمالهدی، امام جمعه مشهد شب گذشته(10شهریور) در نشست "واجب فراموششده" با اشاره به اینکه امام صادق(ع) بنیانگذار انقلابی فرهنگی بود که بصیرت سیاسی را ایجاد کرد، اظهار داشت: در دوران امام صادق(ع) این تلقی برای امت ایجاد شده بود که وظیفه ائمه بعد از رحلت پیامبر ایجاد یک امپراتوری عربی با هدف کشورگشایی بود و امام صادق(ع) با انقلاب فرهنگی خود این عقیده باطل را اصلاح کرد.
وی گفت: فعالیتهای سیاسی امام صادق(ع) کاملا جدی و تشکیلاتی بود و اساسا در سیره سیاسی هیچکدام از ائمه مسئله ترک امر به معروف و نهی از منکر وجود ندارد چرا که بیتفاوتی نسبت به این مسئله بیتفاوتی به غضب و خشم خداوند است.
امام جمعه مشهد افزود: در عرصه امامت و در ایفای رسالت ائمه تفاوتهایی را احساس میکنیم و گاهی این تفاوتها بهقدری ریشهدار و عمیق است که گمان میکنیم هرکدام از ائمه بنیانگذار جریان و شکل خاصی در ایفای رسالت خود بودهاند.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: گاهی اوقات مسئله تقابل با جنایت و ظلم و رویارویی با مفاسد در سیره برخی از معصومان زیر سؤال قرار میگیرد.
آیت الله علمالهدی گفت: برای برخی این پرسش ایجاد میشود که اگر امام وظیفه دارد برای برقراری امنیت از تمام حدود الهی و حقوق خود چشم بپوشد پس چرا امام حسین(ع) در مقابل حکومت یزید قیام میکند.
وی افزود: همچنین اگر امام میتواند مانند امام سجاد(ع) انزوا را برای عبادت خود برگزیند، پس چرا وجود اقدس امام باقر و صادق(ع) در حوزه مجاهدات سیاسی و فرهنگی قدم میگذارند و برای توسعه و نشر معارف دین اقدام میکنند.
امام جمعه مشهد تصریح کرد: برخی سؤال میکنند چرا امام موسیبن جعفر(ع) در مقابل تجاوز هارونالرشید میایستد و 14 سال از عمر بابرکت خود را در سیاهچالههای رژیم هارون میگذراند اما فرزندش یعنی امام رضا(ع) مقام ولایتعهدی مأمون را قبول میکند.
آیت الله علمالهدی اظهار کرد: این رنگارنگی و سیره معصومین در کانون اندیشه ما اضطرابی را ایجاد میکند که آیا ایفای وظیفه ولایت منوط به یک سلیقه شخصی است و یا اینکه اساساً امامت یک جریان الهی است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه تاریخ امت اسلامی مدت 500 سال توسط جریانهای غاصب رقم خورده، گفت: بسیاری از واقعیات و حقایق تاریخی که در سیره سیاسی ائمه وجود داشته توسط مورخان یا اساساً نقل نشده و یا اینکه تحریف شده است.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: جریان امامت و ولایت یک جریان آسمانی است و تمام ائمه بعد از رحلت پیامبر اکرم(ص) فقط یک خط فکری را دنبال میکردند که آن تشکیل حکومت واقعی اسلامی در همان شکل مدینةالنبی بوده است.
آیت الله علمالهدی با بیان اینکه این خط فکری در سیره 3 امام اول کاملا مشخص است، گفت: مسئله متارکه جنگ با معاویه از سوی امام حسن مجتبی(ع)، زمینه یک انقلاب عظیم توسط سیدالشهدا را در کربلا فراهم کرده است.
امام جمعه مشهد در ادامه با اشاره به اینکه واقعه کربلا و انقلاب عظیم امام حسین(ع) توسط 3 تن از معصومان شکل گرفت، عنوان کرد: امام حسن مجتبی(ع) زمینهسازی انقلاب را انجام دادند، رهبری عملیاتی آن بهعهده سیدالشهداء(ع) بود و نهادینه سازی این نهضت توسط امام سجاد(ع) انجام شد.
آیت الله علمالهدی در ادامه با اشاره به اینکه بعد از واقعه کربلا تا سال 260 هجری تاریخ امت اسلام به سه مرحله تقسیم میشود، بیان کرد: از سال 61 تا سال 135 هجری مرحله تنظیم حرکات مبارزاتی و مقدمه مبارزه با تجاوز بنیامیه بود که توسط امام سجاد(ع) انجام شد.
وی افزود: بنیعباس در این برهه بهعلت عدم بصیرت سیاسی امت اسلام روی کار آمد و تا سال 204 هجری که دوره شهادت امام هشتم بود یک موضع انقلابی قوی در مقابل بنیعباس ایجاد شد.
عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: از سال 135 تا 148 هجری قمری نیز جریان مبارزه توسط امام صادق(ع) دنبال شد و اینکه برخی عنوان میکنند امام صادق(ع) دور از سیاست بوده و تنها پاسخگوی مسائل علمی بوده صحیح نیست.
پایان پیام/
نظر شما