تودیع و تکریم معاون هنری بدون سخنران تئاتری انجام شد

خبرگزاری شبستان:در حالی مراسم تکریم و معارفه حمید شاه آبادی و علی مرادخانی با حضور وزیر ارشاد و جمع کثیری از هنرمندان برگزار شد که نمایندگان موسیقی و تجسمی سخنرانی کردند اما از اهالی تئاتر فردی صحبت نکرد.

به گزارش خبرنگار هنری خبرگزاری شبستان، مراسم تکریم و معارفه معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیش از ظهر امروز یکشنبه 10 شهریور با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمید شاه آبادی و علی مرادخانی و  هنرمندانی  چون داود رشیدی، فرهاد فخرالدینی، هوشنگ کامکار، هوشنگ جاوید، پشنگ کامکار، شاهین فرهت، داود گنجه ای، رسول جلیلی، شاهین حمیدرضا نعیمی، ولی شیراندمی، اصغر همت، ایرج راد، شکرخدا گودرزی، مانی رهنما، امیر تاجیک، علی قمصری، سالار عقیلی، کیوان ساکت، هادی مرزبان، عبدالجبار کاکایی، حسام الدین سراج، هنگامه اخوان، حمید مظفری، دکتر حسن ریاحی، محمدرضا الوند، رضا مهدوی، اسماعیل خلج، انوشیروان ارجمند، قادر آشنا، اسماعیل عالی زاد، اصغر امیرنیا و ... برگزار شد.

 

اجرای این برنامه را اسماعیل آذر بر عهده داشت.

 

جنتی خوشبختی برای این ملت را می خواهد

در ابتدای این مراسم داود گنجه ای از اعضای شورای عالی موسیقی با بیان اینکه این مملکت به هنرش افتخار می کند، گفت: صدها فرشته بر آن دست بوسه می زنند که از کار خلق یک گره گشایید. ان فردی که به عنوان وزیر فرهنگ آمده است خوشبختی را برای این ملت می خواهد و نفاق را نمی خواهد اگر همه دست به دست همه دهیم و حرفهای یکدیگر را بشنویم کار خوب پیش خواهد رفت، باید آن اسب سفیدی که 24 خرداد به ملت عنایت شد را درست هدایت کنیم زیرا اگر درست هدایتش نکنیم همه ما به زمین خواهیم خورد.

 

در ادامه مجری مراسم از دکتر محمود عزیزی از پیشکسوتان تئاتر دعوت کرد که برای سخنرانی به جایگاه بیاید که وی در مراسم حضور نداشت.

 

جلیل رسولی: علی رغم اینکه آثارم قرانی است وزارت ارشاد حمایتی از من نکرده است

در ادامه مراسم جلیل رسولی هنرمند تجسمی و خطاط در سخنانی گفت: باید از دکتر روحانی به خاطر انتخاب جنتی و از جنتی به خاطر انتخاب مرادخانی و از دکتر حسینی به خاطر انتخاب دکتر شاه آبادی تشکر کرد.

 

وی  با بیان اینکه مدیریت بر فرهنگ و هنر کاری بس دشوار است، اظهار داشت: به خاطر تعدد شاخه های هنری و سلایق هنری مختلف هنرمند باید حرف تازه ای داشته باشد  و مدیر هنری نیز باید حرفی داشته باشد تا بتواند بر رونق این هنر اثر بگذارد. جناب جنتی گفتند که چشم هنرمند نباید به حراج دوبی باشد من در ان حراجها  حضور داشتم اما معتقدم باید آثارم در ایران به فروش برسند.

 

وی خاطرنشان کرد: در حالیکه خوشنویسی هنر ملی ماست و در نقاشی خط حرف اول را در دنیا می زنیم، اما موزه ای است که اثار هنرمندان معاصر را  در ان نمایش بدهیم نداریم، این جای بسی تاسف است.

 

رسولی خاطر نشان کرد: سالهاست اثار من در خانه ام خاک می خورد، مسئولان دوبی با دیدن آثار من درخواست خرید  انها را دارند، من در این 50 سال فعالیت هنری 5 کتاب از آثارم منتشر کرده ام با اینکه آثارم قرآنی است اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از من حمایتی نکرده است.

 

در ادامه این مراسم نماهنگی  که گزارش عملکرد معاونت امور هنری  در شاخه های مختلف در دوران شاه ابادی بود پخش شد.

 

همچنین در ادامه حکم حمید شاه آبادی به عنوان مشاور امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد از سوی مجری مراسم قرائت شد.

 

شاه آبادی: طرح های اجرایی معاونت هنری منبعث از فرهنگ بومی و اسناد بالادستی بود

 

حمید شاه آبادی، مشاور امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد در سخنانی گفت: خداوند را شاکرم که فرصتی داد که در شکل گیری برگی از تاریخ هنر کشورم سهیم باشم و در کنار هنرمندان پیشکوستان و مدیران سخت کوش و کارمندان خدمت کوچکی انجام دهم و تجربه اندکم را در کنار دانش فرهخیتگان بیامیزم. باید از دکتر حسینی تشکرکنم که این فرصت را به من داد، انچه در این مدت انجام شد حاصل کار همه عوامل بود که من تنها به عنوان سکاندار مسئولیت را بر عهده داشتم.

 

وی سپس افزود: امیدوارم دوست صمیمی ام آقای مرداخانی که اخلاق و حسنات وی برای من دست آموز است این توفیق را داشته باشد که هنر را در جایگاهی که ایستاده است به جایگاهی که در شانش است برساند.

 

وی سپس با اشاره به فعالیت های انجام شده در معاونت امور هنری در این دوران گفت: بیش از 53 طرح جدید در این دوره ارایه شد که بیش از 23 طرح آن اجرایی شد. آن چیزی که باید در پایان دوره خدمت خود بگویم این است که تلاش کرده ایم هیچ کدام از رویدادها در یک خلاء و جشنواره زدگی صورت نگیرد و هیچ کدام از ماموریت ها در این دوره بدون مطالعه و اسناد بالادستی انجام نشود. اگر به رشد آلبوم موسیقی توجه کنیم می بینیم آیا این رشد در جهت مسیر ترسیم شده بوده است یا خیر. یا اگر در تئاتر به اجراها توجه کرده ایم آیا به داشته های فرهنگی خودمان نیز توجه کرده ایم تمامی طرح های این دوران منبعث از داشته های بومی و ملی خودمان بوده است.

 

شاه آبادی  افزود: از آنجایی که عرصه هنر عرصه دست اندازی دشمن است و صرفاً برای پر کردن اوقات فراغت نیست این عرصه می تواند معرف شخصیت ما در دنیا باشد از آنجا که این نگاه حاکم بود یکایک دیدگاهها بررسی شد و نقش خود را ذیل این نگاه کلان ایفا کرد و امیدوارم دولت جدید نیز با توجه به این نگاه کلان و عرصه فرهنگ برنامه هایش را به پیش ببرد.

 

وی سپس تصریح کرد: آن چیزی که دولت یازدهم باید به آن توجه کند استفاده از منبع عظیم نیروی انسانی است که می تواند بهترین آثار هنری را خلق کند چرا که مدیران هنری می آیند و می روند و مشعل هنر کشور در دست هنرمندان است که می مانند.

 

شاه آبادی سپس از شرکت کنندگان در این نشست خواست که اگر حقی از کسی ضایع کرده است وی را ببخشد.

 

خاطره خوانی کارمند 38 ساله ارشاد و تلفن خاص آقای جنتی

در ادامه یکی از کارمندان قدیمی وزارت فرهنگ و ارشاد به جایگاه آمد و خاطراتی را از دوران فعالیتش در این وزارتخانه بازگو کرد.

 

وی به ذکر خاطره ای مربوط به 21 سال پیش پرداخت و گفت: 21 سال پیش که سیدمحمد خاتمی می خواست از وزارت ارشاد برود مراسمی برای خداحافظی وی برگزار کردند و هنرمندان بسیاری حضور داشتند و هر هنرمندی خاطره ای می گفت اما یک کاری را استاد مشایخی انجام دادند وی وقتی بر صحنه آمدند گفتند ما خاک این صحنه ایم و خاک را می بوسیم و این کار را همانجا انجام داد و بوسه اش را به  سید محمدخاتمی تقدیم کرد.

 

وی سپس گفت: دست دکتر روحانی درد نکند که جنتی را به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد انتخاب کرد و سپس به ذکر خاطره ای از دوران حضور جنتی در وزارت ارشاد و تلفن خاص 890001 تعریف کرد.

 

مرادخانی: دولت باید با افزایش بودجه شرایط توسعه متوازن برای فرهنگ و هنر را فراهم کند

 

در ادامه علی مرادخانی معاون امور هنری به جایگاه آمد و ابتدا مطلبی را خواند و سپس گفت: به صورت رسمی امروز اولین روزی است که من به معاونت هنری آمده ام امیدوارم با همکاری شما بتوانم این کار را انجام بدهد و از برادر عزیزم شاه آبادی تشکر می کنم که در حد کمال و سعیش این کار را انجام داد و من جا دارد که در جایگاه یک دوست از وی تقدیر کنم.

 

علی مرادخانی سپس خطاب به هنرمندان حاضر در مراسم و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: معاونت امور هنری بزرگترین گستره هنر کشور است،جناب آقای جنتی هیچگاه از ما در حوزه فرهنگ دور نبوده اند و به عنوان رفیق سی ساله دستور داده اند و من نیز پذیرفتم و ایشان از هیچ کمکی به من دریغ نکرده ام و از هیئت مدیره بنیاد رودکی بوده اند و افتخار همکاری با وی را داشته ام.

 

وی خطاب به دولت یازدهم اظهار داشت: مطالبات هنرمندان از دولت زیاد است و انتظار می رود دولت در یک توسعه متوازن شرایطی را فراهم کند که هنر و فرهنگ از وضعیت متفاوتی برخوردار شود، چرا در سالهای گذشته غفلتی در این حوزه صورت گرفته و حتی مدیران ان دوره هم از این موضوع شاکی بوده اند.

 

وی با بیان اینکه باید در وضعیت بودجه فرهنگ و هنر بهبود صورت بگیرد، گفت:  بودجه بخش فرهنگ 2 درصد بودجه کل کشور است، بایدحداقل ده درصد بودجه کل کشور به بخش فرهنگ داده شود. خوشبختانه رییس جمهور در کلیه صحبتهایشان به این موضوع توجه کرده اند اما عملی شدن این صحبت های رییس جمهور را باید در کلیت بودجه دید باید بودجه بخش فرهنگ را با یک وضعیت جهشی برسانیم و فرهنگ و هنر بتواند همطراز با بخش های دیگر به کار خود ادامه داد.

 

مرادخانی همچنین یادآور شد: از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی وقت گرفته ایم که با هنرمندان هر بخش  هنری مثل تئاتر، موسیقی و تجسمی نشست های جداگانه ای درباره وضعیتشان برگزار شود.

 

معاون امور هنری سپس با خطاب قرار دادن وزیر فرهنگ گفت: من سی سال به عنوان یک رفیق شفیق یک درس مهم از شما گرفته ام و ان نظم و پاکیزگی در زندگی است که اگر بتوانم یک دهم درصد ان را مثل شما باشم هنر کرده ام در موزه موسیقی که بوده ام با اقای جنتی ملاقات هایی داشته ام و همیشه سر وقت حاضر می شدند.

 

علی مرادخانی همچنین گفت: معاونت هنری وسیع ترین معاونت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که هر بخش آن یک بخش متفاوت است، موسیقی دنیای خود، تئاتر دنیای خود و هنرهای تجسمی یک مجموعه نه گانه است که گستره آن وسیع است. موسیقی در درون خود نیز چند  ساحتی است و کلاسیک، سنتی، مقامی دارد البته بخش هایی از موسیقی نیز صنعتی است که موسیقی پاپ از آن جمله است هر کدام از  این ها کمک های اساسی می طلبند.

 

معاون امور هنری سپس با اشاره به هنرهای نمایشی گفت:  تئاتر در درون خود افراد بسیار محترمی  دارد که به همان اندازه مسایلی دارند که باید به انها پرداخته شود، تئاتر منشاء برنامه ها ی  سینماست.

 

مرادخانی افزود: در سال 83 که من اینجا را تحویل داده ام بودجه معاونت امور هنری 18 میلیارد بود، در سال 81 بودجه دفتر موسیقی 600 میلیون در سال 89، 900 میلیون و در سال 83، 3 میلیارد تومان بود که شرایط جهشی داشت.

 

معاون امور هنری خطاب به هنرمندان حاضر در این مراسم گفت: ما می خواهیم به امور مورد علاقه خود اهتمام بورزید و ما نیز باید به مولفه های توسعه توجه کنیم، یکی از وجوه این مولفه ها گسترش امکان فرهنگی است که تا به حال انجام نشده و دولت مدیون هنرمندان است.

 

وی افزود: یکی از مواردی که ما به آن بسیار توجه می کنیم جهانی شدن است، ما هنرهای سنتی بسیاری داریم، اما در فضای جهانی ویدئو آرت مدیا را داریم که جوانان ما به این عرصه ها توجه می کنند، باید کارهایی انجام بدهیم لزوماً کار جهانی کردن هزینه بر نیست باید ایده ها را پیدا کنیم و بعد در این زمینه ها گام برداریم.

 

در ادامه مراسم صد هنرمند پیشکوست نامه ای را امضا کرده بودند که داود گنجه ای ان را به نمایندگی به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیم کرد.

 

 سپس شاه آبادی وزیر فرهنگ و ارشاد به جایگاه آمدند و حکم مشاوره ای شاه آبادی به وی اعطا شد.

 

در این مراسم هدایایی از طرف اداره کل هنرهای نمایشی دفتر هنرهای تجسمی، دفتر آموزش، دفتر موسیقی و انجمن موسیقی، موسسه توسعه هنرهای معاصر، انجمن نمایشی، معاونت امور هنری، بنیاد رودکی، بنیاد نیاوران، موسسه آموزشی علمی و کاربردی، اتحادیه صنف پوشاک، حوزه هنری، موسسه هنرمندان پیشکسوت، مشاوره شورای شهر تهران، به حمید شاه آبادی داده شود.

 

بعد از این وزیر فرهنگ و ارشاد به عنوان سخنران به جایگاه آمد و در ابتدای سخنانش گفت: بعد از اینکه این همه کادو را دیدم به فکر تودیع افتادم.

 

از نکات جالب توجه مراسم تکریم و معارفه معاون امور هنری حضور چشمگیر اهالی موسیقی در این مراسم بود.

 

 

 

پایان پیام/


 

کد خبر 288294

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha