به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، دریادار حبیب الله سیاری، فرمانده نیروی دریایی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به برگزاری اولین همایش ملی فناوری های نوین دریایی به میزبانی دانشگاه علوم دریایی در نوشهر در 12 و 13 شهریور جاری گفت: فلسفه برگزاری این همایش اجرایی شدن تدبیر رهبری در ارتباط با فناوریهای دریایی است.
وی با بیان اینکه دریا برای هر کشوری که ان را داشته باشد حائز اهمیت است گفت: مقام معظم رهبری دریا را برای یک کشور فرصت مناسب برای پیشرفت و حفظ منافع ملی عنوان کرد. منافع کشور در دریا راهبردی و کلان است و با داشتن اقتدار می توان از آن استفاده کرد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه یک سوم مرزهای ایران مرزهای دریایی است اظهار کرد: باید بتوانیم از منابع خدادادی در پیشرفت و توسعه استفاده کنیم که تاکنون این امر به خوبی انجام نشده است.
وی در مورد منافع کشور در دریا اظهار کرد: دریا محل ورود ما به جهان است محل عبور و مرور و قسمت اعظم تجارت تمام کشورهای دنیا در دریاست.
دریادار سیاری خاطرنشان کرد: 93 درصد صادرات و واردات از طریق دریاست دریا منابع انرژی فراوانی دارد و مهمترین منابع قضایی و محل تعاملات با کشورهای دنیا محسوب می شود.
وی با بیان اینکه بهترین محل پاسخگویی به تهدیدات دریاست، اظهار کرد: دریا می تواند از لحاظ گردشگری نیز بسیار مثمرثمر باشد ما می توانیم در دریا حضور مستمر داشته باشیم زیرا هر حرکتی در دریا در زیر سایه امنیت در دریا انجام می شود.
وی گفت: نیروی دریایی باید بتواند در عرصه دریایی جمهوری اسلامی در سراسر آن امنیت را تامین کند اگر خبری از دزدان دریایی نمی شنوید به دلیل وجود نداشتن آنها نیست بلکه اقتدار نیروی دریایی در منطقه است که موجب می شود تمام کشتیها و نفت کشها در امنیت کامل عبور کنند.
وی در مورد مولفه های قدرتمندبودن نیروی دریایی گفت: کارکنان آموزش دیده و مناسب از جمله مولفه های قدرتمندبودن نیروی دریایی قبل از انقلاب تمامی کارکنان از سایر کشورهای خارجی آموزش می دیدند اما امروز تمام کارکنان آموزش دیده داخل کشور آموزش می بینند.
وی ادامه داد: در کنار تربیت نیروی انسانی باید از تجهیزات دریانوردی مناسب نیز بهره برداری کنید این مسایل دریایی باید به فناوریهای روز مجهز باشند تا بتوانند توانمندی ما را ثابت کنند این توانمندی را نمی توان از سایر کشورها پنهان کرد زیرا سایر کشورها شما و توانمندیتان را محک می زنند و شما در معرض دید آنها هستید.
فرمانده نیروی دریایی ارتش اظهار کرد: همایش ملی فناوریهای نوین دریایی در داخل خود صنایع مختلفی را دارد. که این صنایع مربوط به دریا هستند دریادار سیاری تصریح کرد: این همایش با حضور تمام صنایع مرتبط به دریا شرکت ها و نهادها و دانشگاههای مختلفی که در عرصه دریایی حضور دارند برگزار می شود.
وی در مورد اهداف همایش گفت: بسترسازی جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری درخصوص اهمیت پژوهش، ارتقای سامانه های دفاعی دریایی، معرفی تکنولژی های برتر دریا، دستیابی به دستاوردهای نوین در حوزه دریا، ارتقاء سطح دانش اساتید متناسب با فناوریهای نوین و تشویق به ایجاد پروژه های پژوهشی و ارتباط سازنده میان صنایع و پژوهشگران فعال در دریا از اهداف این همایش است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در مورد محورهای همایش نیز اظهار کرد: دفاع سایبری در دریا، پدافند غیرعامل، جنگ لجستیک، جنگ الکترونیک در دریا، تجهیزات و تسلیحات هوشمند دریایی از جمله محورهای این همایش است.
دریادار سیاری با بیان اینکه نیروی دریایی مظهر اقتدار ملت ایران در دریاست اظهار کرد: این همایش با حضور 90 درصد از آقایان و 10 درصد از خانمها برگزار می شود و تاکنون 20 دانشگاه و 25 سازمان و اداره آمادگی خود را برای حضور در این همایش اعلام کرده اند.
وی با بیان اینکه این همایش در کنار خود 20 غرفه برای معرفی دستاوردهای خود برگزار می کند اظهار کرد: 70 سازمان و دانشگاه در این همایش حضور دارند این همایش داخلی است و ارگانها و نهادهای دریایی داخلی در آن حضور دارند و مهمان خارجی نداریم.
وی در مورد تاخیر سفر رییس نیروی دریایی آذربایجان به کشورمان اظهار کرد: کشور آذربایجان برای بازدید از نیروی دریایی جمهوری اسلامی درخواست کرده بودند و ما در پاسخ اعلام آمادگی کردیم اما خودشان با توجه به برنامه های پیش آمده برایشان برنامه بازدید را به تعویق انداختند.
وی اظهار کرد: دریای خزر دریای صلح و دوستی است و 5 کشور همسایه باید به این موضوع توجه کنند و هماهنگی لازم میان این کشورها وجود داشته باشد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر فروش تسلیحات موشکی روسیه به اسراییل گفت: ما از این موضوع خبر داریم و لازم است کشورهای همسایه با هماهنگی با سایر کشورها امنیت، صلح و دوستی را در منطقه تامین کنند و ما از این خریدوفروش موشک غافل نبوده ایم.
دریادار سیاری ادامه داد: در بحث حضور ناوگروهها از سال 86 و 87 اولین گروه ناوگروههای جمهوری اسلامی در منطقه، اقیانوس هند، مدار ده درجه حضور فعال داشته اند این حضور در بخشی از زیر هندوستان در نقشه و در محل اتصال به باب المندب است و به ویژه در خلیج عدن جمهوری اسلامی حضور فعال دارد.
وی اظهار کرد: امروز بیست و هفتمین ناوگروه جمهوری اسلامی وارد منطقه می شوند و همچنین ناوگردان کاج و سبلان نیز در منطقه حضور می یابند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر تحولات سوریه و در صورت وقوع جنگ حضور ایران در منطقه چگونه خواهد بود گفت: ناوگروههای جمهوری اسلامی ماموریت گشت و تامین خطوط مواصلاتی را دارند و ماموریت و حضور دیگری برای آنها تعریف نشده است.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر دیدار پادشاه عمان و حضور او در ایران و همچنین دیدار وزیر دفاع ایران با وزیر دفاع این کشور اظهار کرد: در رده دفاعی نشستهایی برگزار شده است و رزمایش در رده امداد و نجات با کشور عمان خواهیم داشت امیدواریم این دو کشور با هماهنگی در بحث رزمایش و ساخت تجهیزات دفاعی پیشرفت های خوبی داشته باشند.
وی در مورد حضور نیروی دریایی در دریاهای آزاد اظهار کرد: حضور نیروی دریایی در دریاهای آزاد بنا به تدابیر و صلاحدید نیروهای مسلح است و در حال حاضر گشت های جمهوری اسلامی گشت های معمولی است که درخصوص امنیت خطوط مواصلاتی انجام می شود.
پایان پیام/
نظر شما