گزارشی از کنگره نخبگان روستایی/جوانان کانونی، افسران سپاه ولایت

خبرگزاری شبستان: درج روز ملی فرهنگ روستا در تقویم رسمی کشور و تدوین فرهنگ اصیل روستایی توسط کانون های مساجد از مهم ترین مطالب عنوان شده در دومین کنگره نخبگان روستایی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان،  دومین کنگره سراسری نخبگان فرهنگی هنری مساجد از 6 شهریور 92 الی 13 شهریور در دو بخش خواهران و برادران در مشهد مقدس در حال برگزاری است.

 

آیت الله صفایی بوشهری، نماینده ولی فقیه در بوشهر در جمع شرکت کنندگان در دومین کنگره نخبگان روستایی با اشاره به این که با آسیب شناسی دوران صدر اسلام می توان آسیب های هر نظام سیاسی در جهان را شناسایی کرد، گفت: حضرت علی (ع) شخصیتی است که مسلمانان جهان اسلام بر عدالت محوری، اوج معرفت، عرفان و خدا داری ایشان اتفاق نظر دارند اما زمانی که رهبری جامعه را به اصرار خود مردم پذیرفتند، چهار گروه قاسطین، ناکسین، مارقین و ساکتین مقابل نظام رهبری و سیاسی ایشان قرار گرفتند.
 

وی با بیان اینکه با بررسی شرایط حال می توان شرایط آینده را تحلیل کرد، افزود: قاسطین افراد قدرت طلب و خواهان قدرت سیاسی به هر قیمت بودند به گونه ای که حاضر بودند نظام را دچار آشوب کرده، جنگ و فشار اقتصادی امنیتی را بر آن تحمیل کنند و حتی به دنبال آن بودند نظام اسلامی را متزلزل سازند تا به قدرت برسند اینها به شدت دارای انگیزه رسیدن به قدرت بودند و در واقع حیات خود را در قدرت می دیدند.


این عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه با تصریح این نکته که قاسطین در شام حضور داشتند و با اندیشه رسیدن به قدرت و سقوط حکومت امیرالمؤمنین علی(ع) جنگ صفین را راه انداختند، بیان داشت: حضرت علی(ع) در جنگ صفین به سران قاسطین بارها نامه نوشتند تا فرصتی برای گفتگو فراهم کنند اما آنها با مستمسک قرار دادن قتل عثمان ـ خلیفه سوم ـ موجب شدند خون بسیاری از مسلمان ها ریخته شود ولی همین افراد بعد از آنکه به حکومت رسیدند قصاص قاتل عثمان را فراموش کردند،چون هدف چیز دیگری بود.


آیت ا... صفایی بوشهری گروه دوم را فرصت طلبان و رانت خواران نامید و ادامه داد: این افراد اقتصاد جهان اسلام را تحت تأثیر قرار می دادند به نحوی که تنها یکی از این افراد هزار دینار عایدی مستقلاتش بود با این وجود وقتی دیدند حضرت علی(ع) بر اساس عدالت و نیازهای جامعه بیت المال را تقسیم می کنند، مقابلش ایستادند و جنگ جمل را راه اندختند و برای آنکه اقدام خود را هم موجه جلوه دهند، عایشه ام المؤمنین را با خود همراه کردند.


وی گروه سوم را مارقین نامید و درباره آنها عنوان داشت: مارقین آدم های ساده لوح و مقدس معاب بودند که نماز از همه چیز برایشان حتی به قیمت از بین رفتن جامعه اسلامی مهم تر بود. به عبارت دیگر چون این افراد عقل سیاسی نداشتند با ایجاد موج سیاسی، ساحل فکری شان به سمتی می رفت که سناریو نویس ها آن را طراحی کرده بودند به همین جهت می بینیم که این افراد جنک نهروان را راه می اندازند و بسیاری در آن کشته می شوند.


نماینده ولی فقیه در بوشهر درباره گروه چهارم که ساکتین هستند خاطر نشان ساخت: ساکتین هم افرادی بودند که وقتی حجمه های وارده به ولی و رهبرشان را دیدند سکوت اختیار کردند، چون دنیایشان به خطر می افتاد، لذا آنان گفتند نه حق طلب هستیم و نه طرفدار باطل، البته وقتی از حق حمایت نکنی خود نوعی باطل است.


وی وجه مشترک این چهارگروه را ولایت مداریشان دانست و یادآور شد: طرفداران این چهار گروه به ولایت و رهبری نظام، اعتقاد یا التزام عملی نداشتند به همین خاطر طی پنج سال، تعداد چهار جنگ را به حضرت علی (ع) تحمیل کردند و بعد از مدتی نیر ایشان را به شهادت رساندند.

 

روز ملی فرهنگ روستا در تقویم کشور درج می شود
حجت الاسلام هاشمی، معاون توسعه و برنامه ریزی ستاد عالی کانون فرهنگی هنری مساجد در مراسم افتتاحیه این کنگره که در شهر مشهد مقدس برگزار شد، با اشاره به اینکه این کنگره جای رشد و توسعه بسیاری دارد، گفت: کنگره ای که بنام نخبگان روستا برگزار می شود باید خروجی اش بهتر از آن چه که هست، باشد به همین علت امسال ماهیت همایش نخبگان فرهگی هنری مساجد روستا را به سوی کنگره سوق دادیم تا از خروجی به دست آمده بتوانیم بعد ها از آن بیشترین استفاده را ببریم؛ بدین شکل می توان نظرات را از پایین به بالا منتقل کرد.


وی با اشاره به اینکه به دنبال این هستیم تا بنایی که بنام روستا و فرهنگ و هنر روستا احداث شده، روزی مرجع و پناهگاه مساجد روستاهای کشور شود، افزود: در حوزه فرهنگ روستا علاوه بر اینکه در سطح ملی کارگروه فرهنگ روستا شکل گرفت، به استانداری ها نیز ابلاغ شده تا در استان ها کارگروه فرهنگ روستا را مختص برنامه های فرهنگی که وظیفه شان هم خدمت رسانی است، تشکیل دهند.


معاون توسعه و برنامه ریزی ستاد عالی کانون فرهنگی هنری مساجد با یاد آوری این نکته که اگر قرار باشد در سطح استان اتفاقی روی دهد، با یکبار گفتن انجام نمی شود، تصریح کرد: برای امسال هشت کار گروه بنام های شیوه های تقویت فرهنگ نماز، قرآن و مهدویت در روستا، دغدغه های فرهنگی مقام معظم رهبری در حوزه روستا، مشخصات عنصر فرهنگی از منظر قرآن و روایات، مهارت های برنامه ریزی و الویت بندی فرهنگی در روستا، تجارب، ایده ها و الگوهای موفق فرهنگی و شیوه های انتقال آن، شیوه های جذب و سازماندهی در روستا، نیاز سنجی فعالیت ها و غنی سازی اوقات فراغت در روستا و کارگروه آسیب شناسی قعالیت کانون های فرهنگی هنری روستا و ارایه راهکار ، پیش بینی شده است.


وی با اظهار این نکته که امسال تجلیل از ویژه های روستایی نیز به برنامه های کنگره افزوده شده ، بیان داشت: بیانیه ای که حاصل جمع بندی نتایج کارگروه ها است، در پایان برنامه منتشر می شود که پشتوانه فکری برای رفع نقاط ضعف و پی گیری نقاط قوت فعالیت ها در این حوزه خواهد بود.


حجت الاسلام هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه باید طرز تفکر و ثقل کارمان را بر روی رفع مشکلات روستا بگذاریم، درباره تحولات منطقه نیز عنوان داشت: آمریکا با همراهی شیوخی در منطقه که به فکر منافع ملل مسلمان نیستند، بر مسلمانان منطقه فشار می آورند ولی مثل جنگ 33 روزه و 22 روزه با شسکست خفت باری روبرو می شوند در واقع این ها نشان می دهد مادر پی گیری منافع خودمان نباید ذره ای کوتاه بیاییم و بنابر وعده خداوند « صبح نزدیک است ».

 

معاون توسعه و برنامه ریزی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: روز ملی فرهنگ روستا در تقویم کشور درج می شود.


 بنابراین گزارش، بشارتی، مشاور رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در مناطق محروم در مراسم افتتاحیه این کنگره که در شهر مشهد مقدس برگزار شد، با اشاره به اینکه این محافل را باید جدی گرفت، گفت: چیزی که بعد از انقلاب با آن مواجه شدیم توسعه خدمات زیر بنایی توسط نیروهای جهادی بود به نحوی که دستگاه هایی مانند سازمان آب، شرکت برق و وزارت بهداشت برای توسعه خدمات خود در مناطق محروم از یکدیگر سبقت می گرفتند و وقتی هم جنگ تحمیلی پیش آمد این نیروهای جهادی هم در جبهه و هم در خدمت رسانی به مناطق روستایی فعالیت می کردند و بواسطه همین تداوم ارتباط روستاییان را هم با آن ها به جبهه ها می رفتند که تعداد زیادی از بهترین و نخبه ترین آن ها به شهادت رسیدند.

 

فرهنگ اصیل روستایی توسط کانون های مساجد روستایی تدوین شود
وی با تأکید بر اینکه اکنون به برکت خون همین شهدا است که ما در شهر و روستا آسوده زندگی می کنیم، افزود: اگر انقلاب اسلامی و دلاوری رزمندگان نبود و نیز اگر این شهدای گرانقدر را نداشتیم، الان مطالبات روستا به داشتن مسجد ختم نمی شد.


بشارتی با بیان اینکه باید واژگان فرهنگ اصیل روستایی توسط کانون های مساجد روستایی تدوین شوند، یاد آور شد: یک سری رد پاهای اصیل فرهنگی مانند گذشت، جوانمردی و فتوت در مساجد روستاها وجود دارد که از روستا سرچشمه گرفته لذا باید آن ها را تبیین کرد تا مفاهیم آن به درستی به نسل های آتی انقلاب منتقل شوند. پس چنانچه این امر محقق شود می توانیم رایحه خوش فتوت و مردانگی که در روستاهای کشورمان وجود دارد را در اقصی نقاط جهان منتشر سازیم.


مشاور سابق رئیس جمهور و رئیس مرکز توسعه روستایی و مناطق محروم با یاد آوری این نکته که اعضای کانون های فرهنگی هنری مساجد روستایی نباید فقط به دنبال کارهای هنری باشند، تصریح کرد: روستا جامعه ای بسیار پرظرفیت است اما از این ظرفیت ها به درستی استفاده و بهره برداری نمی شود بر این اساس کانون باید در این زمینه برنامه های خوب عملی داشته باشد.


مشاور رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در مناطق محروم خاطر نشان کرد: به عنوان مثال با استفاده از ذوق هنری می توان به مسئله خودکفایی روستا پرداخت تا بدین وسیله علقه اجتماعی روستا حفظ شود پس باید کانون ها با فکر و مطالعه تخصصی، دانش خود را بویژه در بخش های کشاورزی و اقتصاد مقاومتی مورد اشاره رهبر معظم انقلاب، افزایش دهند.

پایان پیام/

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

کد خبر 287921

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha