قزوین الگوی شهر اسلامی است

خبرگزاری شبستان: نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به ویژگی های شهر قزوین گفت: شهر قزوین امروز می تواند به عنوان الگوی شهر اسلامی مطرح شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام سید محمدحسن ابوترابی فرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از ظهر امروز (9 شهریور) در نخستین اجلاس جهانی شهر اسلامی که در شبستان امیرالمومنین مسجدالنبی قزوین برگزار شد، بیان کرد: در قرآن کریم به شهر آباد اشاره شده و یکی از ویژگی های شهر آباد، داشتن فضای سبز ذکر شده است.
 

وی ادامه داد: شهر قزوین هنگامی که تأسیس شد، مهمترین شهر حوزه جغرافیایی اطراف دریای شمال بود و این دریا را به نام قزوین می شناسند و یکی از علل نامگذاری صورت گرفته این است که در اطراف جغرافیای این دریای بزرگ ( به واسطه وسعت این دریاچه را دریا می نامند) منطقه ای آباد و شهری در اندازه قزوین نبوده است.
 

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: این شهر که بیش از چند هزار سال سابقه تاریخی دارد، با باغستان های آباد و پرثمر محاصره شده بود که متأسفانه تمدن دور از دانش، علم جدید و عدم مدیریت صحیح شهری به این باغات آسیب زد.
 

وی عنوان کرد: دومین ویژگی شهر اسلامی و دینی به غذای سالم مربوط می شود به طوری که یک شهر اسلامی در ادبیات قرآنی، شهری است که می تواند غذای مردم را تأمین کند؛ یکی از مهمترین مشکلات جوامع بشری امروز تأمین غذا است و در سال های خشکسالی تأمین مواد غذایی مسئله اصلی مردم در کره خاکی است.
 

حجت الاسلام ابوترابی تصریح کرد: یک شهر زمانی نماد تفکر دینی است که آباد باشد، امکان زیست سالم و تغذیه سالم فراهم باشد و مردم آن مردمی شاکر باشند و شکر به معنای استفاده درست از نعمت های الهی و زندگی مقرون با علم است.
 

وی توضیح داد: از نگاه قران کریم، انسانی شاکر است که منطق علمی و سلوک علمی دارد و از همه نعمات خداوند متعال، عالمانه استفاده می کند و هر زمان این ویژگی ها محقق شود، راه برای نزول رحمت الهی نیز فراهم می شود و این شهری است که خدا آن را طیبه می نامد.
 

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: وقتی شهر طیبه شکل گرفت، شاهد ربوبیت خدا خواهیم بود و این جامعه را خدا رهبری و مدیریت می کند و نقطه مقابل شهر طیبه، شهری است که محیط سبز و باغ های آباد آن ویران می شود و این شهر از اندیشه و عقلانیت دور شده و فاصله گرفته است.
 

وی اعلام کرد: ما در توسعه علمی، قدم های بلندی را برداشتیم و ایرانی تهی از دانش را به ایران مولد علم تبدیل کردیم اما محیط زیست را به واسطه عدم سلوک علمی به شدت تخریب کرده ایم و جنگل های ما در معرض آسیب جدی است قطع یقین یکی از مهمترین وظایف مدیران کشور، احیای جنگل های کشور است.
 

حجت الاسلام ابوترابی افزود: وقتی جنگل و باغ ویران شود، شهر در معرض سیل قرار می گیرد و تخریب جنگ به معنای در معرض سیل قرار گرفتن استان های مازندان و گلستان است.
 

وی در ادامه با اشاره به ویژگی های شهر قزوین اظهار کرد: شهر قزوین امروز می تواند به عنوان الگوی شهر اسلامی مطرح شود؛ در غرب مسجد النبی بازار قزوین واقع شده که حیات تجاری این شهر است و بازار دیروز و امروز به عنوان نبض اقتصادی بوده و بازار به تولید معنا می دهد و عنصر اقتصادی موفق است که بازار بیشتری را در اختیار داشته باشد.
 

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: بازار قزوین یکی از زیباترین و فعال ترین بازارهای ایران بوده و در کنار این بازار، زیباترین مسجد ایران قرار دارد که نشان دهنده پیوند بازار و اقتصاد با بندگی و عبودیت است زیرا اقتصاد سالم در سایه حیات معنوی است و این نگاه، نگاهی درست به مدیریت شهری است.
 

وی گفت: امروز در کنار مجموعه های تجاری و اقتصادی ما، عظمت مسجدالنبی مشاهده نمی شود و این به معنای فاصله گرفتن از شهر اسلامی است.
 

حجت الاسلام ابوترابی ادامه داد: در کنار مسجد النبی، کارونسرای سعدالسلطنه قرار دارد که کاروانسرا محل تخلیه کالا و بازار محل عرضه کالا است که این نشان دهنده تفکر صحیح اقتصادی است و از این رو قزوین مبدل به قطب اقتصادی ایران می شود.
 

وی خاطر نشان کرد: در کنار کاروانسرا، دولتخانه صفوی قرار داد یعنی در این شهر اسلامی، مدیریت در قلب جامعه حضور دارد و باید ارتباط معناداری با اقتصاد، مسجد و مردم داشته باشد و اینگونه می تواند مسائل جامعه را درک کرده و با واقعیت های جامعه روبرو باشد.
 

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به لزوم توجه به معماری اسلامی یادآور شد: معماری اسلامی معماری است که از اندیشه و علم و اخلاق الهام می گیرد از این رو مسلمانان در این عرصه پیشگام و پیشرو بودند و امروز نیز باید به این مبانی اصیل علمی، فرهنگی و دینی خود برگردیم و علم را فراروی خود قرار دهیم و در آینده جهان نقشی بهتر از امروز ایفا کنیم.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 287875

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha