به گزارشخبرگزاری شبستان از مشهد، محمد تقی فخریان، مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی ظهر امروز(9 شهریور) با اشاره به اینکه آموزش و پرورش استان در سه اصل نیروی انسانی، فضای آموزشی و محتوا در سال تحصیلی جدید به تعادل رسیده است در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در بحث فضای آموزشی و نوسازی مدارس با همکاری سازمان نوسازی و خیرین مدرسه ساز در سال تحصیلی جدید 740 کلاس نوسازی شده است.
وی ادامه داد: تاکنون 90 درصد کتاب های درسی در انبارهای استان موجود است که بخشی از آن ها توزیع و بخش دیگر در شهریور ماه توزیع می شود و 10 درصد کتاب های دروس کار و دانش با تاخیر در مهرماه توزیع می شود.
افزایش 20 درصدی هزینه ثبت نام دانش آموزان خراسان رضوی
وی خاطر نشان ساخت: با تصویب شورای شهر مشهد و شهرهای بزرگ استان در مرداد ماه سال جاری نرخ ثبت نام مدارس نسبت به سال گذشته با افزایش 20 درصدی روبرو است.
فخریان با اشاره به رشد 10 درصدی سرویس های مدارس در سال تحصیلی جدید نسبت به سال گذشته اشاره و ابراز داشت: سال تحصیلی گذشته 131 هزار نفر با سرویس های مدارس جابه جا شدند.
وی با بیان اینکه 7 هزار و 436 خودرو در طرح ایاب و ذهاب دانش آموزان شرکت دارند، تصریح کرد: از این تعداد 3 هزار و 370 خودرو راننده خانم و 3 هزار و 937 خودرو راننده آقا مسئول سرویس دهی به دانش آموزان هستند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به اینکه تاکنون 53 شرکت در بحث سرویس ایاب و ذهاب دانش آموزان اعلام آمادگی کرده اند که 47 شرکت آن متعلق به سازمان تاکسیرانی و 6 شرکت متعلق به سازمان اتوبوسرانی می باشد، بیان کرد: 50 درصد از رانندگان سرویس های مدارس دانش آموزان بانوان هستند.
خراسان رضوی بالاترین آمار سرویس دهی مدارس در سطح کشور را دارد
وی با بیان این مطلب که خراسان رضوی بالاترین آمار سرویس دهی مدارس در سطح استان های کشور را به خود اختصاص داده است، تصریح کرد: شرکت هایی که از طریق ناظرین و بازرسان گزارش تخلف داشته باشند رد صلاحیت شده و قرار داد آن ها فسخ می شود که در این رابطه به 7 شرکت به جهت عدم صلاحیت سرویس دهی در سال تحصیلی گذشته اجازه ورود به این مناقصه داده نشده است.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی افزود: برای اولین بار در کشور نرم افزاری با مجوز وزارت آموزش و پرورش در خراسان رضوی برای سرویس های مدارس طراحی شده است.
وی با اشاره به اینکه سرویس های مدارس مانند کلاس درس باید به مسائل آموزشی و تربیتی توجه داشته باشد، گفت: رانندگان سرویس های مدارس در طول سال تحصیلی رفتارهایی دارند که در دانش آموزان به خصوص دانش آموزان ابتدایی تاثیر گذار است که در همین راستا آموزش هایی به مدیران مدارس و رانندگان داده می شود.
فخریان خاطر نشان ساخـت: از مجموع قراردهای بسته شده در خصوص سرویس های مدارس 5/86 درصد به شرکت های مجری طرح ایاب و ذهاب دانش آموزان، و مابقی به مالیات، بیمه و مدرسه تعلق می گیرد.
43 هزار کلاس درس آماده پذیرش دانش آموزان هستند
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی از افزایش 3درصدی ورودی های سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: تاکنون 90 درصد دانش آموزان ثبت نام کرده اند که مابقی به دانش آموزان مدارس غیرانتفاعی، پیش دبستانی ها و تجدیدی های سال گذشته مربوط است.
وی با اشاره به اینکه در سال تحصیلی جدید 43 هزار کلاس درس آماده پذیرش دانش آموزان هستند، بیان کرد: در هر سال تحصیلی به طور میانگین 50 هزار نفر از اتباع خارجی در مدارس استان تحصیل می کنند.
وی اشاره ای به تحصیل یک میلیون و 101 هزار و 4 دانش آموز در سطح استان در سال تحصیلی 92-91 خبر داد و افزود: در سال تحصیلی گذشته 9 هزار و 474 مدرسه دارای کد آموزشی، 51 هزار و 300 کلاس درس و 87 هزار همکار فرهنگی در سطح استان فعالیت داشته اند.
85 درصد دانش آموزان اتباع خارجی خراسان رضوی مهاجران افغانی هستند
فخریان با بیان اینکه 85 درصد دانش آموزان اتباع خارجی مشغول به تحصیل در خراسان رضوی مهاجران افغانی هستند، گفت: دانش آموزان اتباع خارجی در مقطع ابتدایی برای ثبت نام باید مبلغ 100 هزار تومان، مقطع راهنمایی مبلغ 150 هزار تومان و مقطع دبیرستان مبلغ 200 هزار تومان را پرداخت نمایند.
وی اشاره ای به اسکان زائران در 3 هزار کلاس درس در سطح مشهد داشت و تاکید کرد: به دلیل کاهش دما در چند روز اخیر، تمامی مدارس نواحی سطح مشهد از توان ظرفیتی خود برای اسکان زائران استفاده کرده اند.
60درصد مدارس اجاره ای در شهر های بزرگ خراسان رضوی است
فخریان همچنین به 10 آموزشگاه اجاره ای در سطح استان که 60 درصد این تعداد در شهرهای بزرگ استان بوده و مابقی در روستاها وجود دارند، تصریح کرد: در طول سال 800 میلیون تومان اجاره این مدارس می شود.
وی اظهار کرد: در صورت تصویب و تامین اعتبارات از سوی مجلس شورای اسلامی برای نوسازی مدارس، تا پایان برنامه پنجم مدرسه اجاره ای در سطح استان نخواهیم داشت.
انعقاد تفاهم نامه ای با عنوان" کارگروه ماده 18" بین سه وزارتخانه، وزارت کشور، آموزش و پرورش و راه و شهرسازی
فخریان به انعقاد تفاهم نامه ای با عنوان" کارگروه ماده 18" بین سه وزارتخانه، وزارت کشور، آموزش و پرورش و راه و شهرسازی در خصوص جابه جایی دانش آموزان از منزل به مدرسه و از مدرسه به منزل خبر داد و افزود: وزارت کشور با فرمانداران و وزارت راه و شهرسازی با همکاری راهنمایی و رانندگی در خصوص سلامت و بحث های آموزشی دانش آموزان در سرویس های مدارس وارد کار شده اند.
وی با بیان اینکه خراسان رضوی از فروردین سال جاری بحث کارگروه ماده 18 را رقم زده که تاکنون 35 جلسه با حضور اعضای این کارگروه تشکیل شده است، گفت: در این کارگروه شهریه سال تحصیلی آینده، تیپ قرارداد با شرکت های مجری ایاب و ذهاب دانش آموزان و چگونگی تعاملات این سه وزارت خانه بررسی شده است.
پایان پیام/
نظر شما