به گزارش خبرگزاری شبستان، حسین یزدانمهر، سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان هزینه اختصاص داده شده به مسجد وزیر( میرزا مقیم) کاشان را بالغ بر 700 میلیون ریال اعتبار ذکر کرد و گفت: این مسجد واقع در خیابان ملاحبیب الله شریف (دروازه اصفهان) است که یکی از مساجد چهار ایوانی دوران صفویان است که با همه خصوصیات معماری اولیه و فنون معماری معمول در آن زمان، پا برجامانده است.
به گفته وی، نماهای صحن مسجد با کاشی های عهد صفویان زینت یافته است که برخی از آنها به مرور زمان فروریخته است. به هنگام احداث خیابان دروازه اصفهان قسمتی از انتهای غرفه های شرقی و یک ردیف سرتا سری از طاق و تویزه های شبستان این مسجد در مسیر خیابان واقع و تخریب شد و به دیگر قسمت های بنا نیز آسیب هایی وارد آمد.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان اضافه کرد: طبق کتاب آثار تاریخی کاشان و نطنز تالیف حسن نراقی بانی اصلی این مسجد، جده شاه صفی ، یعنی مادر صفی میرزا و از بانوان حرم شاه عباس اول بوده است، آب انبار میرزا مقیم نیز در زیر صحن اصلی مسجد واقع شده است.
وی گفت: بنا بر کتیبه ای که در داخل صحن مسجد و در پشت بنای سردر نصب شده تاریخ 1050 ثبت شده است .بر بالای سردر بنا و بر سه طرف داخل سردر دو کتیبه به نام شاه عباس و شاه صفی ، مورخ به 1055 گچبری شده است . در بزرگ مسجد نیز کتیبه ای به تاریخ 1055 دارد . در محراب ایوان غربی مسجد نیز ، کتیبه ای به تاریخ 1056 دیده می شود.
یزدانمهر سبکسازی بام شامل کندن لایه های فرسوده بام و تخلیه کردن کوناله های فرسوده، درآوردن بند فرسوده گچی روی گنبدها و پاک کردن درزها روی سقف های طاق و چشمه،برچیدن پالانه خشتی فرسوده روی سقف های طاق و چشمه و استحکام بخشی سقف ها شامل اجرای دوغاب گچی روی گنبد ها ، اجرای پالانه آجری با آجر سفال اجرای صندوقه سازی و ایزولاسیون نهایی بام شامل اجرای پلاستر سیمان و اجرای ایزوگام و ختایی فرش و مرمت و استحکام بخشی و احیای مجدد ماذنه فرسوده کاشیکاری مسجد را از اقدامات عملیاتی مسجد وزیر(مسجد مقیم) کاشان عنوان کرد.
گفتنی است، این مسجد در تاریخ 20 خرداماه 1321 به شماره 351 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
پایان پیام/
نظر شما