بابک فخیمی، دبیر اجرایی همایش ملی بحران آب در کاشان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: ایجاد مدیریت یکپارچه در بخش منابع آب، نشست علمی تمامی گروه ها برای اجماع راه حل مشکل بحران،آگاهی و تمرکز دستگاههای اجرایی مرتبط با آب، تجمیع و هماهنگی دستگاه های متولی آب در اعمال مدیریت و اجرای برنامه ها و مشارکت جمعی تمام مسئولین ذیربط در رفع مشکل بحران آب، از اهداف برگزاری این همایش ملی است.
*برگزاری دو همایش علمی بحران آب در کاشان طی سالهای 90 و 91
فخیمی با اشاره به اولین همایش بحران آب در دشت کاشان سال 90 در دانشگاه کاشان و دومین همایش آن نیز با عنوان مهندسی آب و فاضلاب در دانشگاه آزاد در سال گذشته افزود:همایش ملی بحران آب در کاشان به عنوان سومین همایش بحران آب در دشت کاشان از سلسله همایش های خشکسالی ، چالش ها و راهکارها با محوریت مدیریت مصرف و فرونشست ها به میزبانی دانشگاه آزاد این شهرستان برگزار شد.
به گفته وی، دانشگاه به عنوان مدیریت پیشگام و اطلاع رسان در مدیریت آب بحران می تواند گام های موثری در عرصه علمی تخصصی این حوزه بر دارد.
وی،کسب جایگاه در وزارت نیرو، مقدمه ای برای کنفرانس ملی مهندسی آب و فاضلاب، شناسایی نیروهای فعال برای تشکیل کمیته فنی آب،جمع آوری نیروهای انسانی فعال در بحث آب، ارائه تحقیقات ژئوفیزیک منطقه کاشان و شناسایی مناطق آب شهرستان و مدیریت یکپارچه آب توسط مراکز دانشگاهی را از مهمترین دستاوردهای دو همایش قبلی بحران آب در کاشان برشمرد.
فخیمی گفت: الگوسازی مدیریت مصرف در مصارف خانگی کشاورزی و صنعتی توسط متولیان امور، ارائه مقالات مختلف برای کنترل سامانه آبی در بحرانهای مختلف سیل، زلزله و حوادث دیگر و کسب رتبه اول پژوهش توسط آبفای کاشان در صنعت آب و فاضلاب کشور از دیگر خروجیهای برگزاری دو همایش دو همایش قبلی است.
به گفته وی، 45 مقاله از سراسر کشور به دبیرخانه همایش ملی بحران آب در کاشان ارسال شد که از این تعداد 10 مقاله قابل ارائه در همایش بود.
*بحران آب در کاشان تبدیل به تهدید شده است/سالانه 12 سانتیمتر فرونشست
دبیر اجرایی همایش ملی بحران آب در ادامه با تاکید بر اینکه بحران آب در دشت کاشان تبدیل به تهدید شده و از مرحله بحران گذشته است، افزود: دشت کاشان سالانه 12 سانتیمتر فرونشست دارد که این مساله معضل خشکسالی و بی آبی را برای این شهرستان و ساکنان آن تشدید و عامل تهدید کرده است.
*ضرورت تشکیل مجمع خیرین آبرسان
فخیمی ساخت و فعالیت آب انبارها در زمان های گذشته توسط خیرین را تاکید کرد و گفت: امروزه نیز همانطور که خیرین در مجمع های مسکن ساز، مدررسه ساز، بیمارستان ساز ، دانشگاه ساز فعالیت دارند بانیان خیر می توانند با تشکیل مجمع خیرین آبرسان و احیای فرهنگ حسنه ساخت آب انبار و دیگر حمایت های مادی در این عرصه نظیر ایجاد تسهیلات در بخش کشاورزی برای جلوگیری از هدررفت آب در این بخش، کمک به مراکز علمی و دانشگاهی در پروژه های تحقیقاتی بحران آب را مدیریت کنند.
*رسانه مهمرین نقش اطلاع رسانی و آگاهی بخشی را در حوزه فرهنگ سازی مصرف آب دارد
وی در پایان با اشاره به اینکه معضل خشکسالی و کم آبی جهانی است و حتی بواسطه حساسیت این موضوع سال 2013 با عنوان«سال جهانی آب » نامگذاری شده است، گفت: رسانه بیشترین نقش و تاثیر را در فرهنگ سازی اطلاع رسانی و آگاهی بخشی مدیریت مصرف آب در سراسر کشور دارد.
همایش ملی بحران آب در کاشان از سلسله همایش های خشکسالی ، چالش ها و راهکارها با موضوع مدیریت مصرف و فرونشست ها به مدت یکروز جمعه هفتم شهریور با حضور حسن ایزانلو مشاور مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ، منصور شیشه فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان و مدیران دستگاههای مرتبط با موضوع آب شهرستان کاشان به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی و همکاری شرکت آب و فاضلاب کاشان و فرمانداری ویژه این شهرستان در سالن غیاث الدین جمشید کاشانی دانشگاه آزاد اسلامی کاشان برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما