به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «دویچه ووله»، فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه جمعه (30 اوت/ 8 شهریور) در پاریس احتمال حمله به سوریه تا پیش از روز چهارشنبه (4 سپتامبر) را منتفی ندانست.
اولاند در گفتوگو با روزنامه "لوموند" گفت، رأی منفی پارلمان بریتانیا به طرح پیشنهادی اقدام نظامی در سوریه موضع فرانسه در رویارویی با این مسئله را تغییر نداده است.
پارلمان فرانسه روز چهارشنبه (4 سپتامبر) برای مشورت در زمینه سوریه تشکیل جلسه خواهد داد. اما در فرانسه تصمیم در باره حمله نظامی را رئیس جمهور به تنهایی اتخاذ میکند.
فرانسوا اولاند همچنین گفت: «در صورتی که شورای امنیت سازمان ملل متحد در موقعیتی نباشد که اقدام کند، ائتلاف تشکیل خواهد شد.»
پیش از اظهارات اولاند چاک هیگل، وزیر دفاع آمریکا نیز گفته بود، کشورش برای حمله به سوریه در جستوجوی "ائتلافی بینالمللی" است.
رئیس جمهور فرانسه ادامه داد، قصد دارد روز جمعه (30 اوت) در مورد مسئله سوریه با باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا بحث و تبادل نظری فراگیر داشته باشد.
فرانسه: عاملان حمله شیمیایی نباید بیمجازات بمانند
بعد از رأیگیری مقدماتی طرح پیشنهادی دیوید کامرون، نخستوزیر بریتانیا برای حمله به سوریه در پارلمان این کشور و شکست این طرح، بریتانیا اعلام کرد، وارد اقدام نظامی علیه رژیم بشار اسد، رئیس جمهور سوریه نخواهد شد.
در پی اعلام نظر مجلس عوام بریتانیا، آمریکا اعلام کرد، در صورت لزوم تکروانه دست به مداخله نظامی در سوریه خواهد زد. مقامهای آمریکایی میگویند، شواهدی در دست دارند که هر گونه شکی در مورد این که دولت سوریه خود دست به حمله شیمیایی زده است را از بین میبرد.
فرانسه در صحنه بینالمللی از متحدان مهم آمریکا محسوب میشود. بعضی از دیگر همپیمانان غربی آمریکا مانند آلمان و کانادا اعلام کردهاند، به طور مستقیم وارد اقدام نظامی در سوریه نخواهند شد ولی از آن حمایت خواهند کرد.
کارشناس روس: سوریه تجهیزات مدرنی در دفاع از خود دارد
خبرگزاری اینترفاکس روسیه به نقل از یکی از رؤسای سابق نیروی هوایی این کشور اعلام کرد، سوریه سیستم ضد هوایی توانمندی در دفاع از خاک خود در اختیار دارد.
بنا بر گزارش منتشره در خبرگزاری آلمان، به عقیده این کارشناس روس، بعید نیست که سوریه از موشکهای بسیار پیشرفته "اس 300" روسی نیز برخوردار باشد. او که حاضر به افشای نام خود نشد گفت: «در صورتی که روسیه این سیستم را در اختیار سوریه قرار نداده باشد ممکن است چین یا روسیه سفید این کار را کرده باشند.»
کارشناس نظامی یادشده افزود: «نیروی هوایی سوریه میتواند پاسخ متناسبی به حملات آمریکا و دیگر متحدانش بدهد.»
به گفته او، ارتش سوریه دارای هزاران سکوی پرتاب موشک است. روسیه که مهمترین شریک بینالمللی سوریه محسوب میشود اطمینان داده است که این کشور را با سیستم ضد موشکی "اس 300" مجهز خواهد کرد.
پایان پیام/
نظر شما