به گزارش سرویس دیگر رسانههای خبرگزاری شبستان، جامنیوز نوشت: شبکه وهابی وصال حق در راستای شبههافکنی و انحراف مومنین از راه حق مدعی شد نهتنها در قرآن و کتب اهل سنت بلکه در هیچ کتاب شیعی نیز روایت صریحی بر خلافت امیرالمومنین (ع) وجود ندارد!
ما برای پوچ بودن این ادعا فقط به آیه 55 سوره مبارکه مائده اشاره می کنیم و در تفسیر این آیه نیز به کتب برادران اهل سنت و در آخر، کلام آقای آلوسی وهابی را که اقرار به ولایت امیرالمومنین سلام الله علیه در این آیه دارد، می آوریم و قضاوت را به شما خواننده عزیز می سپاریم که آیا وهابیون و سردمداران آنان به جزء تحریف حقایق مسلمانان و در نتیجه ایجاد تفرقه دنبال چیز دیگری می توانند باشند؟ آیا آنان جزء برای ریشه کنی اسلام و خدمت به دشمنان آن هدفی را دنبال می کنند؟
خداوند در آیه 55 سوره مبارکه مائده اینچنین می فرمایند: « إِنَّمَا وَلِیُّکُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذِینَ آَمَنُوا الَّذِینَ یُقِیمُونَ الصَّلَاةَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکَاةَ وَ هُمْ رَاکِعُونَ» (همانا فقط ولی و سرپرست شما خدا ورسول اوست و کسانی که ایمان آورده اند؛ همان ها که نماز را برپا می دارند و در حال رکوع زکات می دهند)
یک نکته:
باید دقت داشت که در ادبیات عرب «إنّما» برای حصر می آید و این آیه نیز صراحتا ولایت بر کسانی که ایمان آورده اند را در خدا، رسول خدا و کسی که در حال رکوع زکات(صدقه مستحبه) داد، منحصر کرده است.
چه کسی در حال رکوع زکات داد؟
وقتی این آیه نازل شد:فقرأها رسول الله صلى الله علیه و سلم على أصحابه، ثم قال: من کنت مولاه، فعلى مولاه، أللهم وال من والاه و عاد من عاداه.(رسول الله (صلی الله علیه و سلم) این آیه را بر اصحاب خود خواندند و فرمودند: هر که من مولای اویم، علی نیز مولای اوست.)
[الدر المنثور للسیوطی، ج2، ص293 – تفسیر القرطبی، ج6، ص221 - المعجم الأوسط للطبرانی، ج6، ص218 (همه این کتب از کتب معتبر اهل سنت می باشد)]
اشتباه شیعیان
غالبا در میان ما شیعیان مطرح است که این حدیث: «من کنت مولاه فعلی مولاه» فقط در روز غدیر بیان شده است.
این اشتباه است و پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در موارد متعددی این حدیث را فرموده است. یک مورد بعد از نزول آیه ولایت بود، یک مورد هم در سال 8 هشتم هجرت که جیش یمن از امیرالمؤمنین (علیه السلام) شکایت کرد نزد پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) این حدیث را فرمود و دیگری هم در غدیر خم بود. در رابطه با این آیه شریفه، خداوند، ولایتی را که خودش بر بندگان دارد و پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) بر بندگان دارد، برای حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) مطرح کرده است.
شأن نزول آیه در حق کیست؟
اینکه آیا این آیه درباره امیرالمؤمنین (علیه السلام) نازل شده است یا خیر؟ شاید بیش از 70 کتاب از کتب اهل سنت نقل کردهاند: وقتی امیرالمؤمنین (علیه السلام) انگشتر خود را در حال رکوع به سائل داد، این آیه در حق امیرالمؤمنین (علیه السلام) نازل شد. این روایت از خود امیرالمؤمنین (علیه السلام)، ابن عباس، عمار یاسر، سلمة بن کهیل، مجاهد، سدّی، ابو جعفر و عتبه آمده است.
[معرفة علوم الحدیث للحاکم النیسابوری، ص102 – البدایة و النهایة لإبن کثیر، ج7، ص394 – انساب الأشراف، ص150 – المعجم الأوسط للطبرانی، ج6، ص218 – الدر المنثور للسیوطی، ج2، ص293 – تفسیر ابن کثیر، ج2، ص73 – تفسیر القرطبی، ج6، ص221]
قاضی عضد الدین ایجی – متوفای 756 هجری – میگوید: « و أجمع أئمة التفسیر أن المراد علی علیه السلام.» (پیشوایان علم تفسیر اتفاق نظر دارند که مراد از این آیه، علی[سلام الله علیه] است.)
[المواقف للإیجی، ج3، ص601 - شرح المقاصد فی علم الکلام للتفتازانی، ج2، ص288 - شرح تجرید العقائد للقوشجی، ص368]
این مطالب را از خواجه نصیر الدین طوسی (ره) آوردهاند و ردّ نکردهاند و متلقّات به قبول کردهاند.
نظریه آلوسی وهابی
آلوسی وهابی نیز در "روح المعانی" به این امر معترف بوده و میگوید: « و غالب الأخباریین علی أنها نزلت فی علی کرم الله وجهه.» (غالب اخباریین و محدثین بر این عقیده هستند که این آیه در حق علی نازل شده است.) [روح المعانی للآلوسی، ج6، ص167]
حال شما قضاوت کنید؛ آیا واقعا در قرآن، اهل سنت و کتب شیعه در مورد ولایت امیرالمومنین سلام الله علیه هیچ آیه و روایی نداریم؟
پایان پیام/
نظر شما