پرورش در آموزش و پرورش فقط لفظ اضافه است

خبرگزاری شبستان: یک جامعه شناس با اشاره به کاهش سن آسیب های اجتماعی گفت: آموزش و پرورش فقط رسالت خود را آموزش فرزندان قرار داده و پرورش فقط لفظی اضافه در این نهاد است.

مجید ابهری، جامعه‌شناس و متخصص علوم رفتاری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری  شبستان درباره کاهش سن آسیب‌های اجتماعی و ورد آسیب ها به دوران دانش آموزی  گفت: تغییر سبک زندگی باعث بی‌سامانی اجتماعی شده است.

 

وی افزود: از آنجایی که هنجارها، چهارچوب‌های نگهداری‌کننده روابط اجتماعی و تعاملات رفتاری در جامعه هستند و ارزش‌های دینی و اخلاقی بهترین ناظر و عامل کنترل رفتارها است؛ در حال حاضر از آنجایی که سبک زندگی ما از معیارهای اسلامی و ایرانی فاصله گرفته است و تحت تأثیر الگوهای رفتاری ماهواره‌ای و اینترنتی قرار گرفته شاهد کاهش سن آسیب‌های اجتماعی در اغلب ناهنجاری‌ها هستیم.

 

پرورش لفظ اضافه آموزش و پرورش

وی با تأکید بر اینکه خانواده به عنوان اصلی ‌ترین مدرسه برای آموزش رفتاری محسوب می‌شود، تصریح کرد: به علت مشکلات اقتصادی ناشی از تورم و فعالیت‌های مضاعف  آموزش دچار وارونگی شده و نظارت والدین و ارتباط گفتاری آنان با فرزندان به حداقل رسیده است.

 

ابهری ادامه داد: از طرف دیگر آموزش و پرورش فقط رسالت خود را آموزش فرزندان قرار داده و پرورش فقط لفظی اضافه در این نهاد است.

 

این آسیب‌شناس اجتماعی اظهار کرد: در این میان غفلت خانواده‌ها در سرگرمی‌های فرزندان خود و ورود ماهواره به زندگی ما باعث شده بسیاری از خانواده‌ها در کنار کودکان خود فیلم‌هایی را مشاهده کنند که از لحاظ تربیتی زیان‌آور است.

 

سیاست زدگی  نهاد های فرهنگی و پرورشی باعث  ضعف پیشگیری از آسیب های اجتماعی است

 

ابهری افزود:بلوغ زودرس و درک فوق سنی کودکان از روابط جنسی، استفاده خانواده‌ها از اقلام غیرمجاز در مقابل چشمان کودکان، تشنج خانوادگی از یک طرف، هجوم ناتوی فرهنگی با هدف تخریب سرمایه‌های آینده ما و از طرف دیگر سیاست‌زدگی نهادهای فرهنگی و پرورشی در دهه گذشته و استفاده از مدیران غیرمتخصص برای امور مختلف، ضعف پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی را به دنبال داشته است.

 

آنومی جامعه با کاهش سن آسیب های اچتماعی

ابهری با اشاره به کاهش سن رابطه با جنس مخالف در سطح دبستان اظهار کرد: استفاده از سیگار و قلیان در سن نوجوانی باعث شده جامعه دچار آنومی اجتماعی گردد.

وی با بیان اینکه بی‌سامانی و وارونگی اجتماعی در گام اول کودکان و نوجوانان را هدف قرار داده است، اظهار کرد: در مرحله دوم جوانان اصلی‌ترین هدف تهاجم فرهنگی در تغییر سبک زندگی هستند.

 

استفاده از نخبگان غیر سیاسی برای مقابله با آسیب های اجتماعی

وی ادامه داد: گسترش آسیب‌های اجتماعی و رسیدن آن به مرز هشدار یک نهضت فراجناحی و غیرسیاسی نخبگان را طلب می‌کند تا با استفاده از خرد جمعی و هم‌اندیشی برخورد جهادی در پیشگیری و مقابله با آسیب‌های اجتماعی شود.

 

تربیت اسلامی باید جایگزین آموزش الاسمی شود

ابهری گفت: متأسفانه دچار پرکاری فرهنگی بیرونی و کم‌کاری فرهنگی درونی شده‌ایم که جای آموزش اسلامی باید تربیت اسلامی را به کار گیریم.

 

وی ادامه داد: باید در تحقق این واقعیت الگوهای رفتاری همانند، والدین،  آموزگاران، گروه‌های مرجع رفتاری یعنی هنجارفرستان مثل ورزشکاران، هنرمندان در مسیر تربیت اسلامی و ایرانی حرکت کنند.

استفاده از افراد متخصص و متعهد در امر فرهنگ و پرورش

وی افزود: یعنی زیرساخت‌های فطری جامعه از مهد کودک شروع شود و هنوز برای این کار دیر نشده، در این راه نهادهای متولی فرهنگی باید افراد شایسته، متخصص، متعهد باشند؛ رسانه‌ها به ویژه در صدا و سیما در تولید محصولات فرهنگی اصل را بر تربیت اسلامی قرار دهند.

تولید اقلام فرهنگی و محتوای درسی بر اساس ظوابط تربیت اسلامی

ابهری ادامه داد: کتب درسی، اقلام فرهنگی، بازی‌های رایانه‌ای، سرگرمی‌های اوقات فراغت بر اساس ضوابط تربیت اسلامی تولید شود و می‌توان با این نگاه آسیب‌های اجتماعی را اصلاح کرد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 286555

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha