شناسایی بیش از 30 هزار بیسواد در گیلان

خبرگزاری شبستان: معاون سوادآموزی گیلان، اعلام کرد: بر اساس سرشماری سال 90، 30 هزار و 123 بیسواد در استان وجود دارد که باید شناسایی و آموزش داده شوند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، محمد امیری، معاون سوادآموزی آموزش و پرورش گیلان، امروز(4 شهریور) در جلسه مشترک با دبیرخانه کانون‌های فرهنگی وهنری مساجد استان در راستای انعقاد تفاهم‌نامه فیمابین ستادعالی و نهضت سوادآموزی در استفاده از ظرفیت مساجد برای ریشه کنی بیسوادی، گفت: فعالیت این نهاد با گذشت بیش از 3دهه از فعالیتش منجر به افزایش درصد باسوادی و کاهش چشمگیر تعداد بیسوادان در کشور شده است.


وی با بیان اینکه در طول سه سال اخیر با ابلاغ برنامه پنجم مقام معظم رهبری، حرکتی نو در سوادآموزی کشور ایجاد شد، اذعان کرد: با توجه به منویات مقام معظم رهبری و براساس برنامه پنج ساله توسعه،همه افراد زیر 50 سال باید تا پایان سال 94 باسواد شده و بیسوادی در این رده سنی نداشته باشیم.


امیری در تعریف بی‌سواد، گفت: بی‌سواد کسی است که فاقد هرگونه مدرک تحصیلی بوده و قادر به خواندن، نوشتن و حساب کردن نباشد.

 

وی با بیان اینکه درسرشماری نفوس و مسکن سال 90، 75 هزار نفر از مردم استان در گروه سنی 10 تا 49 سال به صورت خود اظهاری اعلام بیسوادی کرده اندف افزود:بر اساس بررسی‌های مجدد و پالایش‌های اسمی در حال حاضر 30هزار و123بیسواد در استان وجود دارد که باید این افراد را جذب کرده و به ارائه آموزش‌های لازم به آنان پرداخت.


معاون سوادآموزی استان با بیان اینکه سوادآموزی شامل سه مرحله دوره سوادآموزی، دوره انتقال و دوره تحکیم است، اظهار کرد:در مرحله اول، دوره سوادآموزی، افراد آموزش‎های لازم را طی مدت 4 ال 7 ماه بر اساس دو کتاب سوادآموزی 1 و2 فرا گرفته و مدرک معادل سوم ابتدایی به آنان اعطا می‌شود.


‌وی با اشاره به آموزش روخوانی قرآن و احکام به سوادآموزان، تاکید کرد: جامعه ما یک جامعه اسلامی است و روخوانی قرآن سواد محسوب شده و یکی از ضروریات باسوادی است که در دوره سوادآموزی بسیار برآن تاکید شده و آموزش داده می‌شود.


امیری خواستار بهره‌گیری از ظرفیت مساجد و مشارکت بچه‌های مسجد در شناسایی و جذب بیسوادن شد و اذعان کرد: جمعیت هدف ما در این طرح افراد زیر 50 سال است و همه اشخاص حقیقی و حقوقی، دانشجویان، معلمان، کارمندان حتی اعضای باسواد خانواده با مدرک دیپلم می‌توانند با فراگیری یک دوره آموزشی 6 ساعته و ارائه سی دی و کتاب‌های مخصوص، در امر سوادآموزی همکاری کنند.


وی با بیان اینکه سرانه جذب و آموزش هر نفراز گروه هدف(10-49سال) 360 هزار تومان است، افزود: این سرانه در ازای قبولی دوره سوادآموزی به آموزش دهنده پرداخت می‌شود.


معاون نهضت سوادآموزی استان خاطرنشان کرد: سنجش و ارزشیابی در دوره سوادآموزی بر عهده آموزش و پرورش است و در صورت کسب نمره قبولی(10) مدرک تحصیلی متناسب با دوره به آموزش شونده‎ها اعطا می‌شود.


پایان پیام/

کد خبر 286381

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha