به گزارش خبرگزاری شبستان ،رییس حوزه هنری کودک و نوجوان در مراسم رونمایی از دفاتر مشق شکرستان که امروز دوشنبه 4 شهریور در حوزه هنری برگزار شد، به اقتصاد فرهنگ اشاره کرد و گفت: امروز این افتخار را دارم که بگویم، هنر انقلاب اسلامی، یک فرمول راهبردی را کشف کرده است و آن اقتصاد فرهنگ است.
محمد سرشاردرابتدای سخنان خود به افتتاح حوزه هنری کودک و نوجوان در8 اسفند سال 91اشاره کرد و گفت: امروز از نگاهی، جشن شش ماهگی حوزه هنری کودک و نوجوان هم هست.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه تمدن غرب، چندین سده است که تجربه فرآیند مدرنیزاسیون و ملحقاتی نظیر سکولارسازی را، با کوشش بسیار، پیش میبرد، ما مسلمانان، وقتی از بیهوشی درآمدیم که دیر شده بود. تمدن غرب هیچگاه برای حمله به دیگران، صبر نکرده است. اروپاییان از روزی که توانستند کشتی بسازند، دریاها را درنوردیدند و نزدیکترین خشکیها را اشغال کردند و مستعمرهها را بر پا کردند.
رییس حوزه هنری کودک و نوجوان اضافه کرد: این خوی سلطهگری، غرب را رها نکرده است. آن روز که فناوری و ابزار، به بشر غربی اجازه داد جسم خود را به دوردستها منتقل کند، دوران استعمار آغاز شد وامروز نیز که فناوری و ابزار به بشرغربی اجازه داده، صدا و تصویر خود را به دوردستها منتقل کند، دوران استعمار فرانو آغاز شده است.دوباره همان تمدن، دوباره همان جنگطلبی و دوباره همان استعمار.
سرشار در رابطه با تهاجم فرهنگی تمدن غرب گفت: تمدن غرب، ایستاده بر بلندای چند سده تجربه، آموخته که چگونه شیوه زندگی خود را به خورد دیگران بدهد و چگونه هزینههای این خوراندن را نیز، به سودآوری بدل کند.
وی ادامه داد: نه گفتن به چنین ابرقدرتی، آرمان دور از تصوری بود که با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، اتفاق افتاد. و اینک، در چهارم شهریور 1392، این افتخار را دارم که بگویم، هنر انقلاب اسلامی، یک فرمول راهبردی را کشف کرده است، اقتصاد فرهنگ.
سرشار تولید دفترهای مشق شکرستان را بازی چهارسر برد دانست و افزود: به تجربه حوزه هنری کودک و نوجوان در تولید دفترهای مشق شکرستان نگاهی بیندازید، یک بازی چهار سر برد. بردهایی برای آفریننده، تولیدکننده، فرهنگ بومی و مردم ما.
وی محبوبیت فوقالعاده مجموعه پویانمایی «شکرستان»، را فرصتی برای حوزه هنری قلمداد کرد و گفت: حوزه هنری توانست با تجربه تولید محصولات جانبی این اثر هنری، به اقتصاد فرهنگ بیشتر بپردازد. حوزه هنریای که همین فرمول راهبردی اقتصاد فرهنگ را در عرصه کتاب کشف کرده بود.
زییس حوزه هنری کودک و نوجوان خاطر نشان کرد: مطالعات بازار، فهرستی از اولویتهای تولید را در برابر مدیران حوزه هنری قرار داد که نتیجه آن، ورود عروسکها و لوازم تزیینی شکرستان به بازار داد. این تجربه، به عنوان یک دانش سازمانی گرانبها، در اختیار حوزه هنری کودک و نوجوان تازه تاسیس قرار گرفت تا راه را، به تمرکز و توان بیشتر بپیماید و امروز، جشن خرمن همین تجربه اقتصاد فرهنگ است. کاشت و داشتی که به برداشت انجامیده است.
محمد سرشار موفقیت و پیشگامی دفترهای مشق شکرستان را محصول همافزایی تجربه دو گروه از متخصصان دانست و گفت: این دو گروه آفرینشگران هنری یعنی حوزه هنری کودک و نوجوان و خبرگان تولید یعنی شرکت آزاده است.
این مسئول فرهنگی اضافه کرد: این تجربه، پنجره جدیدی را دربرابر مدیران فرهنگی باز میکند: چشمانداز تولید محصولات فرهنگی با سرمایه بخش خصوصی. همافزایی تخصص نهادهای حاکمیتی در ذائقهسازی و تبلیغات در کنار تبحر بخش خصوصی در تولید، توزیع و فروش.
رییس حوزه هنری تهران افزود: برای تداوم این تجربه، چند نکته مهم را نباید از یاد برد:بدون ذائقهسازی بر مبنای مصرف فرهنگی، نمیتوان به سراغ تولید محصولات فرهنگی رفت.سرمایهگذاری در تولید محصولات فرهنگی، باید دارای امنیت اقتصادی باشد.
وی گفت: رسانههای همگانی، باید برای تبلیغ محصولات فرهنگی، فرصتهای ویژهای را ایجاد کنند.بازار تولید محصولات فرهنگی، نباید دچار شوک شود! حرکتهای هیجانی، ممنوعیتهای بدون پشتوانه ایجابی و ورود افراد و سازمانهایی که به بازگشت سرمایه خود فکر نمیکنند، برهمزننده نظم طبیعی بازار است. حفظ کیفیت در تولید محصولات فرهنگی بومی، شرط اساسی بقا در عرصه رقابت با فرهنگهای غیربومی است. عدم رعایت کیفیت مناسب توسط یک تولیدکننده، تلاش دیگر تولیدکنندگان و اعتماد مردم به محصولات بومی را کاهش میدهد.
وی در پایان یادآورشد: این شما و این دفترهای شکرستان. حس خوب در دست گرفتن این دفترها را از دست ندهید.
پایان پیام/
نظر شما