خبرگزاری شبستان/اصفهان
مسجد عبادتگاهی است که می تواند به شکلی زیبا و جذاب اما ساده، محل عبودت انسان های وارسته باشد و مساجد قدیمی و سنتی معمولا با داشتن مناره یا گنبد و یا نور سبز رنگ خود را در میان سایر بناهای شهر نمایان می کنند.
البته در برخى روایات اسلامى ساخت گلدستههاى بلند، نهى شده است؛ اما در آن زمان تمام مساجد از خانههاى اطراف بلندتر بود؛ چنانکه در پیشینه معمارى اسلامى این امر مشهود است و در بافت قدیمى شهرهایى مانند کاشان و یزد، هیچ ساختمانى بلندتر از مسجد ساخته نشده است.
همچنین ممکن است نهى از گلدستههاى بلند، ناظر به گلدستههاى پرهزینه و غیرمفید در آن زمان بوده باشد و شاید این نهی مربوط به مساجدى است که از نظر بنا و ساختمان آبادند، ولى از ایفاى نقش اصیل خود بازماندهاند.
* ساختن مساجد با گنبدها و مناره های بزرگ و خرج های کلان از اهداف اسلام نیست
حجت الاسلام محمدرضا صالحیان، مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان با اشاره به اینکه ساختن مساجد بزرگ با گنبدها و مناره های بزرگ و خرج های آنچنانی جزء اهداف اسلام نیست، به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اصفهان گفت: با ساختن مناره ها و گنبدهای میلیاردی و کاشی کاری های گرانقیمت در مساجد مخالف هستیم.
حجت الاسلام صالحیان یادآور شد: سیاست ما در این راستا متمرکز شده است که خیرین به سمت ساخت مساجد کوچک و ساده اما در تعداد فراوان هدایت شوند چرا که باید به فاصله 40 خانه به 40 خانه مسجد وجود داشته باشد.
*خادم مسجد، یاور پویایی مسجد
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان با اشاره به نقش مهم و تاثیرگذار خادمین مسجد، یادآور شد: خادم مسجد باید فردی تحصیل کرده و به روز باشد و با داشتن روابط عمومی بالا، نسل جوان را به سمت مسجد جذب کند.
حجت الاسلام صالحیان افزود: تامین هزینه های خادمین مسجد برعهده خود مسجد و هیئت امنا بوده و فقط در مواردی که خادم مسجد زیر سن بازنشستگی باشد، تحت پوشش بیمه قرار می گیرد.
*ارائه الگویی جامع و کامل برای ساخت مساجد
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان در مورد چگونگی هدایت ساخت و ساز مهندسی در مرکز رسیدگی به امور مساجد اظهار داشت: به تازگی دفتر فنی در این راستا تشکیل شده و مرکز رسیدگی به امور مساجد با ارائه الگویی جامع و کامل برای ساخت مساجد کوچک و ساده و جذاب آماده ارائه خدمات مهندسی به خیرین است.
وی در پاسخ به وجود چنین مسجدی در شهر که با چنین معیارهایی ساخته و قابل ارائه به خیرین باشد، گفت: متاسفانه چنین مسجدی به شکل ساخته شده وجود ندارد و فقط معیارها به صورت طرح جامع ارائه می شود.
حجت الاسلام صالحیان از خیرین خواست تا در بحث نوسازی و بهسازی سرویس های بهداشتی مساجد بیش از گذشته پیش قدم شوند.
*لزوم هدفمند کردن نذورات در مسجد
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان در مورد هدایت نذورات مردم در مساجد نیز افزود: پخت و توزیع غذاهای نذری در مناسبت های مذهبی، باید سر و سامان پیدا کرده و از حالت فعلی که در مواردی به اسراف مواد غذایی و آلوده کردن محیط زیست منجر می شود، خارج و منظم شود.
وی تاکید کرد: ساماندهی ازدواج های آسان، ساخت مجتمع های مسکونی برای اسکان زوج های جوان، ایجاد صندوق های اعطای وام در محلات مهم تر از توزیع انواع غذاهای نذری در سطح فراوان و اسراف آن است.
حجت الاسلام صالحیان گفت: باید نذوراتی که توسط مردم برای امام حسین و اهل بیت(ع) به مساجد تقدیم می شود، به صورت هدفمند مدیریت شده و بخشی از آن برای رواج ازدواج های آسان، تهیه جهیزیه برای دختران و اجاره رایگان منازل به جوانان تازه ازدواج کرده اختصاص یابد.
پایان پیام/
نظر شما