خبرگزاری شبستان: خودباوری و تسری آن در تمام ارکان دولت به معنای پیشبرد منافع ملت در سطح بین الملل علیرغم همه فشارها و محدودیت هاست. انقلاب اسلامی ایران خود نتیجه یک خودباوری عمیق و فراگیر بوده است. پس نام انقلاب اسلامی در برابر الگوهای غربی و شرقی، نام سومی بود که نقشهی نوینی از راه را مطرح میساخت و داعیهی بهتر شدن را داشت. این به معنای ورود کشوری به درگاه نوینی از تحولات بینالمللی بود؛ چه ایران که تا پیش از این به غرب وابسته بود، هم پیوند خود را با غرب گسسته و هم به چنان درجهای از خودباوری و اعتماد به نفس رسیده بود که درگاه سومی را در برابر غرب و شرق میگشود. این اعتماد به نفس و خودباوری در تعریف سیاستهای داخلی و خارجی جمهوری اسلامی نیز ظهور و نمود یافت. سیاست خارجی «نه غربی و نه شرقی» و فعالسازی راهبرد عدم تعهد در قبال قدرتهای استعمارگر در سیاست بینالملل و نفی هر گونه سلطهجویی و سلطهپذیری و مقابله با نظام سلطه در معادلات قدرت جهانی بر استقلالگرایی ملتها در تعیین سرنوشت خویش در سیاست خارجی تأکید کرد و با به هم ریختن وابستگی به بلوکهای شرق و غرب، تلاش خود را برای تحقق نظام عادلانهی فارغ از سلطهی قدرتهای جهانی به کار بست. همچنین به چالش کشیدن گفتمانها و ایدئولوژیهای رایج و غالب کاپیتالیسم و کمونیسم و ایجاد نظم نوینی در مناسبات بینالمللی از دیگر نمودهای خودباوری ایرانیان پس از انقلاب بود.
اولویت آموزش
در این مسیر برنامه ریزی آموزشی دقیقی در جهت اهداف و توسعه وخودباوری می بایست صورت گیرد چراکه در این عصر اهداف استعمارگران به منظور تربیت و پرورش نسلی است که دارای گرایش مثبت به ارزشهای غربی واحساس حقارت نسبت به ارزشها و توانمندیهای ملی و اسلامی میباشد . از آانجا که انحراف در محیط های اموزشی و به خصوص دانشگاه ها موجب انحراف و عقب ماندگی وبدبختی یک ملت و اسارت در مقابل غرب و شرق واشاعه فساد ومنکرات و سرانجام موجب از بین رفتن نسلهای حاضر و اینده خواهد شد. بنابراین یکی از راه های پرورش خودباوری بسترسازی مناسب در مراکز اموزشی و تربیتی می باشد، با ارتقاء سطوح علمی وایجاد روحیه وانگیزه در بین دانش آموزان و دانشجویان می توان به توسعه و پرورش خودباوری دست یافت . از این رو با استفاده از روشهای نوین اموزشی وبستر سازی مناسب می توان محیط های اموزشی را از رخوت ویک نواختی به محیط های پر نشاط وخلاق تبدیل کرد ، وباعث رسیدن به توسعه علمی وآموزشی شد .
پیشبرد توسعه علمی توسط نهادهای دولتی
مسئله ای که امروز به عنوان نیروی محرک در پرورش خودباوری می توان از آن یاد کرد توسعه و پیشرفت علمی و به تعبیر مقام معظم رهبری «جنبش نرم افزاری» می باشد که از زیر ساخت های خودباوری ملی است. رشد و توسعه علمی و پژوهشی نیازمند تحقیق و توسعه در علوم پایه و کاربردی و ارتباط بین محققین مختلف است . بنابراین برنامه ریزی هدفمند جهت کسب و توسعه این فناوری ها و بومی نمودن آن امری بسیار ضروری است از آنجایی که کسب خودباوری نیازمند توسعه در همه ابعاد بویژه در بعد علمی وپژوهشی می باشد بنابراین رشد وتوسعه علمی را می توان از شیوه های پرورش خودباوری مطرح کرد .
خودباوری و پاسداری از اقتصاد ملی
پاسداری از اقتصاد ملی به معنی مسئولیت پذیری و شفافیت عملکرد نهاد های دولتی است، با این رویکرد که اگر می خواهیم مردم به خرید کالای خارجی عادت نکنند، باید از کالای ایرانی به طور بی شائبه حمایت کنیم چرا که حمایت از تولیدات داخلی پاسداری از اقتصاد ملی و تداوم راه شهیدان است؛ لذا ابتدا دولت باید دامان خودش را از آلودگی به معضل خرید کالای خارجی و ترجیح آن بر تولیدات داخلی پاک نگه دارد و با نهایت پاکی، سلامت و درستکاری عمل کند. دستگاه های مسئول باید با رسیدگی به موضوع مشکلات تولید کنندگان و معیشت کارگران زمینه های لازم برای تولید کالای ایرانی با کیفیت را فراهم کنند. رسالت دستگاه فرهنگی و رسانه های کشور در آگاهی بخشی به شهروندان امری ضروری است به مفهوم اینکه، آگاهی های لازم باید به مصرفکننده ارائه شود. او باید بداند مصرف کالای خارجی سلیقهای شخصی نیست، بلکه به معنای بیکار شدن جوان ایرانی وپدید آمدن مشکلات همراه آن است. در آموزش وپرورش کشور باید برنامهریزی شود تا با افزایش دانش فراگیران ، اطلاع آنها از هویت فرهنگی و منافع ملی افزایش یابد . متاسفانه بسیاری از لوازمالتحریر دانشآموزان از خارج وارد میشود. این به آن معناست که ایرانی از کودکی می آموزد کالای خارجی استفاده کند. در رادیو و تلویزیون و دیگر رسانه های دیداری و شنیداری باید محدودیتهای بیشتری برای تبلیغات کالاهای خارجی اتخاذ شود. تا رسانه های ملی و عمومی کارکردی ضد پیشرفت ملی نداشته باشند. به یاد داشته باشیم قاچاق کالا یکی از موانع توسعه در ایران است. فرهنگ شهروندان باید بهگونهای تغییر کند که هر شهروند بداند مصرف کالای قاچاق، عاملی در جهت از بین بردن فرصت های اشتغال است.
پایان پیام/
نظر شما