سردار حمید حسام از جانبازان و نویسندگان دفاع مقدس از چاپ اثر جدید خود در آیندهای نزدیک به خبرنگار ادبیان خبرگزاری شبستان خبر داد و گفت: کتاب "وقتی که مهتاب گم شد"، خاطرات شفاهی علی خوشلفظ از رزمندگان دفاع مقدس است که قرار است توسط انتشارات سوره مهر چاپ شود.
حسام کتاب "وقتی که مهتاب گم شد" را مشتمل بر 13 فصل دانست و افزود: این کتاب به موضوعات مختلفی از زندگی علی خوشلفظ از دوران کودکی تا فعالیتهای وی در دوران انقلاب و دفاع مقدس پرداخته است.
فراز و نشیب هایی که کتاب را خواندنی کرده است
وی معتقد است، در زندگی علی خوشلفظ فراز و نشیبهای زیادی وجود دارد و همین حوادث و اتفاقات کتاب "وقتی که مهتاب شد" را خواندنی و جذاب میکند.
نویسنده "سفر به روایت سرفه ها" خاطرنشان کرد: وقتی علی خوشلفظ نوجوانی 15 ساله بوده به مریوان میرود و در آنجا با حاج آقا متوسلیان آشنا میشود و قضایایی برای وی تا فتح خرمشهر و آخر جنگ در عملیاتهای مختلف رقم میخورد.
مهتابی که برای کمک به بلدچی ناپدید شد
حسام با اشاره به خاطرهای از علی خوشلفظ که در کتاب آمده است، بیان کرد: علی خوشلفظ در فتح خرمشهر برای شناسایی باید 14 کیلومتر راه میرفت و برمیگشت. طی دو هفته این کار را کرد تا بتواند گردانها را از آن مسیر عبور دهد اما در شب 10 اردیبهشت سال 61 وقتی گردانها را میبرد، مسیر را گم میکند، 700 نفر در تاریکی شب میمانند و در این وضعیت بحرانی که هوا هم مهتابی بوده ناگهان هوا ابری میشود و باران میگیرد.
مواجهه پی در پی با عراقی ها
این جانباز دفاع مقدس با اشاره به خاطرهای از علی خوشلفظ که در کتاب "وقتی که مهتاب گم شد" درج شده است، گفت: وقتی علی خوشلفظ در سومار برای شناسایی میرود به تعدادی از عراقیها برمیخورد که برای شناسایی آمده بودند. وی در حلقه آن 7 نفر میافتد و میتواند فرار کند اما هنوز چیزی نگذشته بود که با گروه دیگری از عراقیها مواجه میشود و در کمال ناباوری میتواند از چنگ آنها نیز فرار کند.
به گفته وی، علی خوشلفظ در منطقه مهران راهکاری را برای عبور 3 گردان پیدا میکند که در شب عملیات رزمندگان بتوانند از پشت عراقیها را دور بزنند.
گردان به گردان به دنبال مشی گمنامی
حسام با بیان اینکه مطالب کتاب و"قتی که مهتاب گم شد" بار عاطفی و انسانی دارد، تصریح کرد: خوشلفظ در طول حضور خود در دوران دفاع مقدس با 90 نفر عقد اخوت میبندد که بیشتر آن افراد شهید شدند.
وی تواضع و فروتنی را یکی از ویژگیهای بارز علی خوشلفظ دانست و افزود: خوشلفظ که به عنوان بلدچی و نیروی اطلاعاتی شناخته میشود در سال 65 به خاطر فرار از عنوان، کار اطلاعات را رها میکند و در گردان دیگری به کار تدارکات مشغول و راننده تانکر آب میشود. وقتی بعد از مدتی لو میرود وی از آن گردان به گردان دیگری میرود زیرا وی مشی گمنامی را پیش گرفته بود.
این نویسنده در مورد سبک نگارش کتاب جدید خود عنوان کرد: خاطرات شفاهی بر اساس گفتهها و نقل خاطرات راوی است. مدل کاری من در بحث شفاهی این است که فضا را در زنجیره مکان و زمان میبرم که به کمک راوی سوژه برجسته شود.
حوادث واقعی اما باور نکردنی
به گفته حسام، "وقتی که مهتاب گم شد" به قدری حوادث پرنشیب و فراز دارد که مخاطب گمان میکند تمام این اتفاقات از ذهن نویسنده گذشته و ساخته و پرداخته ذهن اوست، در صورتی که تمام حوادث این کتاب واقعیت دارد.
این جانباز دفاع مقدس با بیان اینکه دو محور انسانی و معنوی در کنار حوادث در کتاب "وقتی که مهتاب گم شد" پررنگ است، گفت: علی خوشلفظ کسی است که در دوران جنگ 11 بار مجروح میشود، در تمام عملیاتها در سختترین نقطهها و بزنگاهها هست و شاهد شهادت برادر و دوستان نزدیک خود است.
هجرت در جنگ
وی با اشاره به حسرت خوشلفظ برای شهادت اظهار داشت: این سوال برای خوشلفظ مطرح بود که چرا برادر و همرزمانش شهید میشوند و او نه. کشمکش درونی او را به جایی میبرد که با خود میگوید" شاید کلید این معما این است که من در چشم هستم و شهرت دارم". بر این اساس وی از نام و شهرت گریزان میشود. برای فرار از بلدچیبودن لشگر به لشگر میرود و هجرت میکند. کمتر کسی در جنگ هجرت کرده است و همین مساله نیز از نکات بارز کتاب و شخصیت خوش لفظ محسوب می شود.
گفتنی است، کتاب "وقتی که مهتاب گم شد" نوشته حمید حسام مشتمل بر 700 صفحه و 13 فصل در آیندهای نزدیک توسط سوره مهر به چاپ میرسد.
پایان پیام/
نظر شما