اولین موزه مردم شناسی استان گلستان در علی آباد کتول مستقر است

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان گفت: اولین موزه مردم شناسی استان گلستان در شهرستان علی آباد کتول واقع شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گلستان، حمید عمرانی رکاوندی گفت: شهرستان علی آباد کتول به دلیل وجود تنوع قومیتی، فرهنگی و صنایع دستی قابلیت لازم را برای جذب هرچه بیشتر گردشگر دارد که در همین راستان این اداره کل اقدام به احداث و راه اندازی موزه مردم شناسی و موزه تاریخ طبیعی در شهرستان علی آباد کتول نموده است.


معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان افزود: موزه مردم شناسی علی آباد کتول با مساحتی حدود 400 متر مربع در 12 بهمن سال 87 واقع در قسمت غربی شهر افتتاح شد.


به گفته وی، این موضوع دارای بخش های مختلفی از جمله آیین ها و آداب و رسوم مردم علی آباد کتول را نشان می دهد.


عمرانی رکاوندی اضافه کرد: از صنایع دستی این شهرستان می توان به قالی بافی، نمدبافی، بافت پارچه های ابریشمی و پشمی، خورجین دوزی، چادرشب بافی، سوزن دوزی، دوخت لباس های محلی کتولی و ساخت آلات موسیقی محلی کتولی اشاره کرد.


وی در معرفی بخش های مختلف موزه مردم شناسی علی آباد کتول یکی از بخش های جالب و دیدنی آن را بخش عاروس یاری دانست و گفت: در میان قوم کتول یکی از سنت ها و آیین ها مراسم ازدواج است که به ترتیب مراسم همسر گزینی، خواستگاری، نشان کردن و قند شکنی، عروس دیدن، خرید عروسی، خبر عروسی، عقد، حنابندان و عروسی را شامل می شود.


به گفته وی، در موزه مردم شناسی علی اباد کتول تلاش شده تا قسمتی از مراسم، آداب و رسوم این خطه در معرض دید بازدید کنندگان قرار گیرد.


معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان اظهارداشت: بخش پوشاک زنان کتولی شامل جامه، پیش جامه، جلیقه، کلاه شهری، روسزی شال پشمی ته سری چارقد و تن پوش مردان کتولی شامل پیراهن، شلوار یا چوقا، جلیقه و سرپوش آنها کلاه کاموایی، کلاه دوره دار و پاپوش مردان شامل ساق بند یا پاتوه، جوراب پشمی، چارق و دم پایی است.


به گزارش دبیرخانه ستاد دائمی تسهیلات و نظارت برسفرهای استان گلستان، وی ادامه داد: هنر نمدمالی یکی از هنرهای منسوخ شده در بین قوم کتول است که این کار تنها توسط مردان کتولی و در مناطق کوهستانی شهرستان علی آباد انجام می گرفت. که در موزه مردم شناسی علی آبادکتول این هنر از حلاجی تا نمدمالی به نمایش گذاشته شده است.


عمرانی رکاوندی یادآور شد: در بخش دیگر این موزه ابزار و ادوات موسیقیایی متنوعی را به معرض دید عموم بازدیدکنندگان گذاشته است.

 

پایان پیام/

کد خبر 28554

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha